reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny, a u mnie jakiś cud! Nie mam cukrzycy ciążowej! Aż nie mogę uwierzyć. Głupio mi się tak cieszyć, bo niektóre z Was maja, no ale to naprawdę w moim przypadku pocieszenie, że mam jak na razie tylko to serce do dupy.
Wyniki: 79.57, 146.62, 142.05.
To w ogóle możliwe?
Super :D
Ja jeszcze czekam na moje wyniki z piątku. Trochę przeginają. Przed chwilą dzwoniłam pytać, czy mają moje wyniki i tak są, niedługo dostanę je na maila. Jak okaże się, że mam cukrzycę i od piątku trzymają mnie w niewiedzy to się wkurzę :/

reklama
Dziewczyny, a u mnie jakiś cud! Nie mam cukrzycy ciążowej! Aż nie mogę uwierzyć. Głupio mi się tak cieszyć, bo niektóre z Was maja, no ale to naprawdę w moim przypadku pocieszenie, że mam jak na razie tylko to serce do dupy.
To w ogóle możliwe?
No a ja mam? Nie wiem jakie są normy środkowy mam wysoki może mi któraś z was pomoc i doradzić?

To w ogóle możliwe?
A jakie w ogóle są normy???

Według tego co skopiowałam sobie ostatnio na telefon, żeby zinterpretować własne wyniki to nie masz :)

"Prawidłowy poziom glukozy we krwi
na czczo wynosi maksymalnie 125 mg/dl,
po jednej godzinie do 180 mg/dl,
a po dwóch nie powinien przekraczać wartości 152 mg/dl."
Ja mam normy z kartki z laboratorium to są niższe i naczczo do 99 , później 160 i 140 . :) ale też gdzieś czytałam że normy dla kobiet w ciąży są trochę wyższe więc nie chce też nikogo zmylić ;)

reklama
Do góry