reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Tez miałam Avent kupować, ale kuzynka poleciła mi Tomee Teepee i na Allegro jest spory zestaw z wkładkami,butelkami,smoczkami-20 zł drożej niż sam Avent. Kupuje od razu , w sensie przed porodem i zabieram do szpitala :)
Zobacz ofertę: TOMMEE TIPPEE DUŻY ZESTAW LAKTATOR BUTELKI SMOCZKI Link do: TOMMEE TIPPEE DUŻY ZESTAW LAKTATOR BUTELKI SMOCZKI
Też miałam kupić z aventa, a w końcu...zamówiłam na AliExpress, za 30 zł wyszedł ręczny, poszperałam w internetach i ponoć są podobnej skuteczności, ale się okaże-ryzyk fizyk. Na razie do mnie "płynie". Ma jakieś atesty i jest bez bpa, jak dopłynie mogę napisać coś o nim, będzie pod koniec czerwca. Szkoda, że przetestować się jakoś nie da wcześniej, chyba, że się da a nie wpadłam na to?

Też miałam kupić z aventa, a w końcu...zamówiłam na AliExpress, za 30 zł wyszedł ręczny, poszperałam w internetach i ponoć są podobnej skuteczności, ale się okaże-ryzyk fizyk. Na razie do mnie "płynie". Ma jakieś atesty i jest bez bpa, jak dopłynie mogę napisać coś o nim, będzie pod koniec czerwca. Szkoda, że przetestować się jakoś nie da wcześniej, chyba, że się da a nie wpadłam na to?
Przeglądałam tez na AliExpress, ale jakoś nie przemawiają do mnie mało znane firmy :D na Allegro tez są za 30 zł jakieś firmy krzak . Chyba się nie da :D

No nie? Zazdraszczamy :)
A jak KINDERBUENOO88 Twoje cukry i dieta? Ja mam przesyt chleba, ale póki co wszystko w normie.
A propos Twojego nicku to tak bym owalila bueniacza albo od razu z 5 że masakra :) a tu można tylko pomarzyć

Ja to nie mierze jeszcze ani nic. Dopiero w czwartek idę i zobaczymy. Narazie próbuje jeść jak trzeba, i się tylko wkurzam bo odchodzę od stoły głodna i 2 h marze o słodkim a potem znów jem i nadal nienasycona :(
Po prostu narazie mam fazę narkomana na głodzie i po odstawieniu chyba, to się nie przejmuje i czekam.
Znalazłam sobie sklep dla diabetyków i zamówiłam paczkę to zobaczymy co to będzie :)

Ja to zawsze 90% posiłków to był u mnie chleb także tego na pewno nie będę mieć dość :)

Ja dzisiaj za to u diabetologa dostałam insulinę dodatkowo przed obiadem, bo musiałam jeść małe porcje i się nie najadłam, a jak się najadłam to miałam cukier blisko górnej granicy. Więc teraz mogę spokojnie się najeść do syta i nie martwić się, że za wysoki cukier.

I teraz jeść możesz ile chcesz przy takiej insulinie?

reklama
Ja o dziwo nie gloduje szczegolnie miedzy tymi przerwami, nawet jak zjem mniej to staram sie wypic duzo wody, tak ze teraz minimum 2 duze butelki dziennie pije.
Ale dzisiaj mialam konsultacje z diabetolozka i pozwolila mi zjesc owoc do obiadu, zjadlam pol grejpfruta ktory niby jeszcze obniza poziom cukru a tu wynik 151 :D i badz tu madry, mam nadzieje, ze mimo wszystko obejdzie sie bez insuliny. Jutro mnie wypuszczaja do domu, wiec bede miala wieksza okazje posprawdzac w domu na co jak reaguje.

Do góry