reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A ja przeciwnie.. Z 1 dzieckiem byłam super przygotowana.. A teraz jakaś bardziej obiecała jestem i wydaje mi się że mam dużo czasu.. nie kojarzę żeby z 1 coś mnie zaskoczyło. Wyprawkę do szpitala wzięłam że strony szpitala i ciuszki i wszystko inne miałam mega przygotowane. Właśnie muszę gdzieś tej listy poszukać..

Wyszłam dzisiaj rano na spacer. Bardzo mi odpowiadał ten chlodek i już o 9 miałam 5km w nogach i mega power. Sasiad mnie spotkał i pyta czy biegałam bo buty do biegania, leginsy, koszulka. Tylko brzuch wystaje.. potem śniadanko i trochę ogarniam mieszkanie..

Wczoraj kupiłam w pepco bodziaki za 5zl, a jutro w Biedrze są dla dzieci ubranka i ciężarówek te poduchy długie w C.
Możesz pokazać jakie te body były kopertowe czy tylko przez głowę?

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie mam pytanko odnośnie kaw rozpuszczalnych no dziś juz zrezygnowałam bo wzięłam magnez na skurcze mięśni które miałam od kilku tygodni i zwleklo am żeby łykać magnez teraz musze pić kawę mamma coffe co kawy nie przypomina[emoji52]jestem z niesmaczona[emoji5]czy któraś coś by polecila

A propos wyprawek ja wczoraj albo przed wczoraj nie wytrzymałam i przynioslam na aniołka ciuszki po wybieralam to co się przyda i wiem ze juz teraz będzie praktyczne gdyby był chłopiec czego nie wiem to mam na tyle spodni i sweterków co po nie ktore pasuja na dziołche ale chyba mało [emoji12]narazie się z zakupami takimi nie wychylam się jak powie teraz na dniach to pewnie nie na 100% dopiero w lipcu bym wiedziała konkretnie. Przynioslam jeszcze takie do koszyka na 56 bo te w szafie mam na 62 jakoś tak[emoji5]

a próbowałaś iść do internisty po skierowania na wszystkie badania na fundusz? ja tak robiłam i bez problemu dawał

Probowalam lekarz rodzinny chcial wypisac ale nawiedzone piguly mnie zakrzyczaly ze mam isc do ginekologa wiec poczulam sie jak na zebry bym przyszla lekarz sie tych pogul slucha poszedl do swoj.gab. bo nasyepny pacjent i tak sie skonvzylo

Niech se wsadza tą nfztowskie skierowanie cuje sie okradziona bo za 160zl to moglam cos dla starszego dziecka kupic zawsze jest na co wydac. Szczegolnie ze inne koniety w ciazy maja te badania z nfz to mnie zagrzalo a tu bronia tych badan jak by to bylo z ich wlasmej kieszenie wtf!!!?

Probowalam lekarz rodzinny chcial wypisac ale nawiedzone piguly mnie zakrzyczaly ze mam isc do ginekologa wiec poczulam sie jak na zebry bym przyszla lekarz sie tych pogul slucha poszedl do swoj.gab. bo nasyepny pacjent i tak sie skonvzylo

Niech se wsadza tą nfztowskie skierowanie cuje sie okradziona bo za 160zl to moglam cos dla starszego dziecka kupic zawsze jest na co wydac. Szczegolnie ze inne koniety w ciazy maja te badania z nfz to mnie zagrzalo a tu bronia tych badan jak by to bylo z ich wlasmej kieszenie wtf!!!?
to mogłaś powiedzieć, że chodzisz do ginekologa prywatnie i nie chcesz płacić za badania, albo że masz ginekologa daleko więc byś musiała kawał drogi na badania jechać, a rano i tak źle się czujesz na czczo i chcesz zrobić to blisko domu w tej przychodni i dlatego przyszłaś do internisty. Chore to jest ;/,

Hej dziewczyny :) Dzięki za wsparcie. Napisałbym do każdej z Was, ale strasznie się rozpisalyscie, a mi pouciekało kto napisał w związku ze mną. Humor mi wrócił, choć prawdopodobnie jeszcze tydzień będę w szpitalu.
24 maja będą mnie transportować do Szczecina. Na początku się ucieszyłam, że wiem, potem spojrzałam na kalendarz i było mi smutno. Potem się dowiedziałam, że mogłabym wrócić na ten czas do domu, ale i tym zadecyduje ordynator oddziału, ale po tym ataku co był w nocy to chyba raczej będę tutaj do 24. Mój mąż nawet powiedział, że tak lepiej, bo i tak on by nie wiedział jak mi pomóc, gdyby znów mnie to złapało.
Na poprawę humoru chyba zabrali mnie na oddział polozniczy na badanie ginekologiczne i usg. I tak w skrócie:
23 tydzień i 1 dzień, szyjka 3.9, dzidzia córcia 550 g, ułożona główkowo, pupa w górze, łożysko na tylnej ściance. Wszystkie inne parametry ok, nawet serce. Miałam na tym oddziale darmowe dokładne usg jak pre. No i dostałam to:
IMG_20180517_104531.jpg

Załączniki

• IMG_20180517_104531.jpg
    IMG_20180517_104531.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 389
Hej dziewczyny :) Dzięki za wsparcie. Napisałbym do każdej z Was, ale strasznie się rozpisalyscie, a mi pouciekało kto napisał w związku ze mną. Humor mi wrócił, choć prawdopodobnie jeszcze tydzień będę w szpitalu.
24 maja będą mnie transportować do Szczecina. Na początku się ucieszyłam, że wiem, potem spojrzałam na kalendarz i było mi smutno. Potem się dowiedziałam, że mogłabym wrócić na ten czas do domu, ale i tym zadecyduje ordynator oddziału, ale po tym ataku co był w nocy to chyba raczej będę tutaj do 24. Mój mąż nawet powiedział, że tak lepiej, bo i tak on by nie wiedział jak mi pomóc, gdyby znów mnie to złapało.
Na poprawę humoru chyba zabrali mnie na oddział polozniczy na badanie ginekologiczne i usg. I tak w skrócie:
23 tydzień i 1 dzień, szyjka 3.9, dzidzia córcia 550 g, ułożona główkowo, pupa w górze, łożysko na tylnej ściance. Wszystkie inne parametry ok, nawet serce. Miałam na tym oddziale darmowe dokładne usg jak pre. No i dostałam to:
Zobacz załącznik 857804
super :)

Wyszłam dzisiaj rano na spacer. Bardzo mi odpowiadał ten chlodek i już o 9 miałam 5km w nogach i mega power. Sasiad mnie spotkał i pyta czy biegałam bo buty do biegania, leginsy, koszulka. Tylko brzuch wystaje.. potem śniadanko i trochę ogarniam mieszkanie..

Wczoraj kupiłam w pepco bodziaki za 5zl, a jutro w Biedrze są dla dzieci ubranka i ciężarówek te poduchy długie w C.
Dzisiaj też już nie wytrzymałam i musiałam przejść się z psem na dłuższy spacer. To nic, że ja jeszcze wciąż lekko przeziębiona a ona z opatrunkiem na łapie ukrytym pod moją starą skarpetką. Trzeba było się przejść, pogoda jest cudna, no ile można siedzieć w domu!

Na poduchę z biedronki czaję się od kiedy tylko pierwszy raz obejrzałam gazetkę. Jutro z rana jadę i kupuję. Jak będzie mi się bardzo przydawać, ale jej jakość będzie taka sobie to pomyślę o droższej opcji :)

Dzisiaj też już nie wytrzymałam i musiałam przejść się z psem na dłuższy spacer. To nic, że ja jeszcze wciąż lekko przeziębiona a ona z opatrunkiem na łapie ukrytym pod moją starą skarpetką. Trzeba było się przejść, pogoda jest cudna, no ile można siedzieć w domu!

Na poduchę z biedronki czaję się od kiedy tylko pierwszy raz obejrzałam gazetkę. Jutro z rana jadę i kupuję. Jak będzie mi się bardzo przydawać, ale jej jakość będzie taka sobie to pomyślę o droższej opcji :)

Kurczę nie mow ze te takie ciążowe maja być? Dopiero kupiłam. Ale jestem wniebowzięta [emoji4]

reklama
Ah szkoda nerwow nie wazne jakich argumentow uzyjesz pigula ma racje:laugh2:
MamaNaStart jestem w 22 tyg. I bedzie dziewczynka :-)
:-D
Syn liczyl na brata ale jest przeszczesliwy ze bedzie starszym braciszki3m zobaczymy pozniej :-) :)
Ale mnie dzis zlalo wciaglam Na raz 3 banany cos w nich bylo chyba bo rzadko po nke siegam bardziej jablka... marze o wisniach agrescie czeresniach mniaaammm ..:rolleyes::p:p
A po wczorajszej glukozie mam traume i wstret do slodyczy..jakis pozytyw
Oki laseczki biore sie za sprzatanie bo w domu jak po tornadzie wychodzac do pracy tego nie zauwazylam ;) milego dnia Ciężaróweczki...:p:):-) :):-D;-) ;)

Do góry