reklama
Mama7
Fanka BB :)
Grunt że normaja rodziłam w Bielańskim i więcej już nie chcę teraz w instytucie matki i dziecka.
Ja już po wizycie, wszystko ok tylko glukoza jakoś dziwnie mi wyszła: na czczo 84, po 1 h 108, po 2 h 131. Lekarz powiedział, że chyba pomylili kolejność z tymi po 1 h i po 2 h. A jak zapytałam co jeżeli nie pomylili i tak mi wyszedł wynik, to powiedział, że i tak jest w normie. Ale w sumie dziwne, że po dwóch h mam więcej niż po 1...
Mama7
Martwie sie moja kruszynka tak bardzo chcialabym zeby byla zdrowa mialam dzis ustalone usg prenatalne wszystko powiedzial lekarz ze w porzadku serce 140ud.na min ale jakos tak inaczej bilo nie bylo rowne Tak jak zawsze jak poviag tylko zwolnilo potem znowu szybko i znowu powoli bardzo :'( martwie soe strasznie o moja Malutka. Lekarz powiedzial ze szalala i dlatego ze wszystko ok. Czy tez tak mialyscie?
Na pewno. Nie martw się. Po prostu oddalają się od urządzenia przełożonego do brzucha. 140 to idealny wynik
Mama7
Dzięki dziewczyny kazda z nas chce miec zdrowe dziecko i kqzda z nas sie martwi ..macie racje spokój i tylko spokój :*
Czy Wy macie tez 3 usg prenatalne?
Chyba chodzi o to że w ciąży robi się 3 obowiązkowe w 12, 20 i chyba 32tyg
Mama7
A do mojej gin juz nie pojde bo ona idzie na urlop zdrowotny ..na dlugo.. a do drugiej lekarki mnie nie chcialy zapisac ze mqm czekac ponad miesiac i moze da skierowanie na TSH wiec znalazlam juz innego lekarza i bede chodzic prywatnie taka Polska
No co Ty. Musza cię przyjąć. Jest taka ustawa że jak przychodzisz do lekarza mają 7 dni na załatwienie ci wizyty.
Ja dzisiaj poszłam zapisać męża do laryngologa (miałam skierowanie) i pani od razu czy jestem w ciąży bo jak tak to ma 7 dni, mowie jej zw skierowanie na meza, ale może da się coś przyspieszyć i znalazła mi wizytę na jutro. Powiedziałam mężowi że córka mu załatwiła.
Mama7
A wiecie dzis bylam w lidlu i mialam swoj pierwszy raz jako ciezarowka jedna kasa dluga kolejka otwieraja druga kase nk tk ide a tu bach przed moj koszyk zastawila mi droge babka o szalonym spojrz3niu no tk grzecznie poczekalam zeby sie tam dogrzebala i wyciqgala te swoje makarony i pierogi a jej corka st9j Mamo Pusc Pania Pani jest w ciazy!! hehhh hhe mowie ze spokojnie ze dziekuje na co Mama do tej corki : ale ja sie spiesze hahhhhhahha
Bez komentarza.. mnie we wtorek w Lidlu 2 razy pani ekspedientka do dodatkowej kasy zaprosiła z komentarzem że pani w ciąży..
majapszczolka242
A można tak? Też bym tak zrobiła... Wyjdzie przeslodzona lemoniada, ale lepsze to niż cukier z wodądla mnie cytrynowa lepsza, ale i tak następnym razem wzięłabym jeszcze cytrynę żeby wycisnąć żeby była bardziej cytrynowa
Angelika89
u mnie można, ale jak widać wszędzie praktyki są inne, więc się upewnijA można tak? Też bym tak zrobiła... Wyjdzie przeslodzona lemoniada, ale lepsze to niż cukier z wodą
18grudzien
Super teraz będziesz spokojniejsza jak dzidzi zacznie fikac dzięki temu czas do następnej wizyty lekarskiej aż tak mi się nie dłużyA ja aż boję się o tym głośno pisać, ale wszystko wskazuje na to, że od wczorajszego popołudnia czuję ruchy malutkiej. Z wrażenia aż zaczęłam myśleć o sobie w liczbie mnogiej.
reklama
18grudzien
Ja od dziś zaczynam 22tc fajnie lekarz za tydzień i napewno dostanę zlecenie tej glukozy o której tak piszecie hi hi jakoś dam rady ale cytryne wezmę ze sobą a co...... Leje jak cholera, nasprzatalam się, obiad podszykowany, zjadłam kawałek serniczka i w sumie nudzę się już odbiorę dziś dzieci wcześniej.... Miałam nic nie kupować ale korcilo mnie więc kupiłam taka gąbke co kładzie się dziecko w wanience do kąpieli chociaż na sam początek bo wanienke mam bez profilu, a w linku macie dwa rampersy kupiłam dla mojej siostry przyjeżdża za tydzień z synkiem
Załączniki