reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie mam pytanko odnośnie kaw rozpuszczalnych no dziś juz zrezygnowałam bo wzięłam magnez na skurcze mięśni które miałam od kilku tygodni i zwleklo am żeby łykać magnez teraz musze pić kawę mamma coffe co kawy nie przypomina[emoji52]jestem z niesmaczona[emoji5]czy któraś coś by polecila
Kawa rozpuszczalna nie ma nic z kawy czy kofeiny. Sam cukier i substancje barwiące i smakowe.

reklama
Hej dziewczyny :) Dzięki za wsparcie. Napisałbym do każdej z Was, ale strasznie się rozpisalyscie, a mi pouciekało kto napisał w związku ze mną. Humor mi wrócił, choć prawdopodobnie jeszcze tydzień będę w szpitalu.
24 maja będą mnie transportować do Szczecina. Na początku się ucieszyłam, że wiem, potem spojrzałam na kalendarz i było mi smutno. Potem się dowiedziałam, że mogłabym wrócić na ten czas do domu, ale i tym zadecyduje ordynator oddziału, ale po tym ataku co był w nocy to chyba raczej będę tutaj do 24. Mój mąż nawet powiedział, że tak lepiej, bo i tak on by nie wiedział jak mi pomóc, gdyby znów mnie to złapało.
Na poprawę humoru chyba zabrali mnie na oddział polozniczy na badanie ginekologiczne i usg. I tak w skrócie:
23 tydzień i 1 dzień, szyjka 3.9, dzidzia córcia 550 g, ułożona główkowo, pupa w górze, łożysko na tylnej ściance. Wszystkie inne parametry ok, nawet serce. Miałam na tym oddziale darmowe dokładne usg jak pre. No i dostałam to:
Zobacz załącznik 857804

Super:)
I dobrze, że już też wiesz na czym stoisz, zawsze to inaczej się tak czeka.

Hmm, już nabrałam pewności, że jak rozszaleję się z zakupami i szykowaniem wyprawki to spokojnie moge kupować ubranka skupiając się głównie na rozmiarze 62, w rozmiarze 56 ewentualnie kilka. Bo wszędzie piszą, że dziecko i tak raz dwa wyrasta z tych 56, a często w ogóle od razu można ubierać malucha w 62. A tu nagle niespodzianka, przyjaciółka właśnie mnie oświeciła, że jej córeczka, która urodziła się w terminie i z wagą ponad 3 kg miała rozmiar 50.... A przyjaciółka też miała ciuszki głównie w rozmiarze 62. Teraz dziewczynka ma 5 miesięcy i wciąz dobre jest dla niej 62 :D

A pokazasz jak masz, bo ja sie waham miedzy taka podluzna "I", a takim klasycznym rogalem "C".

Ta niby c ale da się wyprostować czy tam w l bo nie jest bardzo napchana. Mi to odpowiada bo fajnie się dopasowuje. Więcej tam gdzie chce i mniej tam gdzie nie trzeba. Poszewka zdejmowana wiec super w środku jakieś granulki. Na wzrost 170 ale pisze ze dłuższa teraz i do 190. I fakt ja się od kolan pod głowę owijam i jeszcze zostaje. W końcu się wysypiam tylko mąż zazdrosny o tego „Józka „[eZobacz załącznik 857835moji23]

Ta niby c ale da się wyprostować czy tam w l bo nie jest bardzo napchana. Mi to odpowiada bo fajnie się dopasowuje. Więcej tam gdzie chce i mniej tam gdzie nie trzeba. Poszewka zdejmowana wiec super w środku jakieś granulki. Na wzrost 170 ale pisze ze dłuższa teraz i do 190. I fakt ja się od kolan pod głowę owijam i jeszcze zostaje. W końcu się wysypiam tylko mąż zazdrosny o tego „Józka „[eZobacz załącznik 857835moji23]

IMG_0676.JPG

Załączniki

• IMG_0676.JPG
    IMG_0676.JPG
    538,6 KB · Wyświetleń: 342
Hmm, już nabrałam pewności, że jak rozszaleję się z zakupami i szykowaniem wyprawki to spokojnie moge kupować ubranka skupiając się głównie na rozmiarze 62, w rozmiarze 56 ewentualnie kilka. Bo wszędzie piszą, że dziecko i tak raz dwa wyrasta z tych 56, a często w ogóle od razu można ubierać malucha w 62. A tu nagle niespodzianka, przyjaciółka właśnie mnie oświeciła, że jej córeczka, która urodziła się w terminie i z wagą ponad 3 kg miała rozmiar 50.... A przyjaciółka też miała ciuszki głównie w rozmiarze 62. Teraz dziewczynka ma 5 miesięcy i wciąz dobre jest dla niej 62 :D
U mnie synek też dość długo korzystał z 56, urodził się niecałe 3 kg. Ale i tak bym radziła nie inwestować narazie zbyt wiele w rozmiar 56. Zdążysz dokupić zawsze ;)

reklama

U mojej siostry chłopak ponad 4 kg a przez 2 miesiące nosił 56 cm. Różnie może być :)

Do góry