reklama
G
gosc 15
Gość
Jutro ide na badania...znowu pobieranie krwi bleee..a za tydzien nieszczęsna glukoza mnie czeka
KatarzynaCarmen
Fanka BB :)
Dziewczyny a mi się jakoś zaczęło tak strasznie dluzyc jakoś początek chociaż był bardzo ciężki to zleciał mi szybko wiem że jeszcze 2.5 tyg i wkraczamy w trzeci trymestr ale powiem wam że już chciałbym 34 tydzień [emoji16] może jak już meble mi przywiaza i będę skompletować wyprawke to kilka tygodni mi zleci . Najważniejsze oby do 30 tygodnia wtedy usg przed ostatnie i jakoś już będę spokojniejsza
RooibosGirl
Mam to samo i wydaje mi się, że ten czas jednak szybciutko zleci. Mam wrażenie, że dopiero co dowiedziałam się o ciąży i jak słyszałam, że inne dziewczyny w rodzinie i znajome są już np. w 15 tygodniu to wydawało mi się to takie odległe. A teraz za tydzień mam połówkowe w połowie 22 tygodnia nie wiem kiedy to zleciało! Na samym początku roku myślałam, że najważniejszym wydarzeniem 2018 będzie skończenie 30 lat a tu taka niespodzianka.Dziewczyny a mi się jakoś zaczęło tak strasznie dluzyc jakoś początek chociaż był bardzo ciężki to zleciał mi szybko wiem że jeszcze 2.5 tyg i wkraczamy w trzeci trymestr ale powiem wam że już chciałbym 34 tydzień [emoji16] może jak już meble mi przywiaza i będę skompletować wyprawke to kilka tygodni mi zleci . Najważniejsze oby do 30 tygodnia wtedy usg przed ostatnie i jakoś już będę spokojniejsza
KatarzynaCarmen
To super skończone 30 lat i dzieciątko super prezent na 30-ste urodziny . Jak nigdy chciałabym żeby leciał tydzień za tygodniem żebym tylko na kalendarzyku mogła widzieć jak lecą tygodnie maluszka . Oby do lipca[emoji4] ja mam termin na początku września.Mam to samo i wydaje mi się, że ten czas jednak szybciutko zleci. Mam wrażenie, że dopiero co dowiedziałam się o ciąży i jak słyszałam, że inne dziewczyny w rodzinie i znajome są już np. w 15 tygodniu to wydawało mi się to takie odległe. A teraz za tydzień mam połówkowe w połowie 22 tygodnia nie wiem kiedy to zleciało! Na samym początku roku myślałam, że najważniejszym wydarzeniem 2018 będzie skończenie 30 lat a tu taka niespodzianka.
D
Deleted member 180961
Gość
oj dzisiaj chyba jakieś ciśnienie nie takie, bo ja też z wyra nie mogłam się podnieść.
co do snów, to też mam dziwaczne, kilka razy śniło mi się dziecko, ale najczęściej to jakieś dziwne zboczone sny haha
a skurcze to nie wiem jak rozpoznać, wczoraj mi się wieczorem boleśnie spinał brzuch, nawet tak, że ciężko mi było leżeć i aż wstawałam wziąć nospę. ale myślę, że trwało to za długo żeby to były te skurcze
co do snów, to też mam dziwaczne, kilka razy śniło mi się dziecko, ale najczęściej to jakieś dziwne zboczone sny haha
a skurcze to nie wiem jak rozpoznać, wczoraj mi się wieczorem boleśnie spinał brzuch, nawet tak, że ciężko mi było leżeć i aż wstawałam wziąć nospę. ale myślę, że trwało to za długo żeby to były te skurcze
Adell1994
Ja też mam różne dziwne sny ostatnio mi się śniło że byliśmy na boisku i mały biegł i wpadł prosto w siatkę metalową którą było ogrodzone to miejsce I normalnie widziałam jak twarzą się wbija w tą siatkę. A czasem budzę się w środku nocy do toalety i wiem że coś mi się śniło a wstanę rano i już tego nie pamiętam.
Adell1994
Mi też się wydaje, że przecież dopiero co się dowiedziałam o ciąży a tutaj 23 tydzieńMam to samo i wydaje mi się, że ten czas jednak szybciutko zleci. Mam wrażenie, że dopiero co dowiedziałam się o ciąży i jak słyszałam, że inne dziewczyny w rodzinie i znajome są już np. w 15 tygodniu to wydawało mi się to takie odległe. A teraz za tydzień mam połówkowe w połowie 22 tygodnia nie wiem kiedy to zleciało! Na samym początku roku myślałam, że najważniejszym wydarzeniem 2018 będzie skończenie 30 lat a tu taka niespodzianka.
Jeszcze nie dawno myślałam że jeszcze tyle czasu do połowy, a się okazuje że tutaj coraz bliżej końca
Z jednej strony chciałabym już wrzesień żeby zobaczyć mojego synka i utulić, a z drugiej chciałabym zatrzymać czas żeby się nacieszyć tymi kopniakami i tym wyjątkowym stanem
reklama
Chloe.Chloe
Tak zrobilam - glukoze na czczo. Wynik po obciazeniu mialam troche dziwny, bo 103/79/78. Wiec nie bede sie sama skazywac na powtorke tego badania. Jak wyjdzie zle, to nie bede sie klocic z rzeczywistoscia. Mnie dieta nie przeraza, a codzienne pomiary cukru i ew.zastrzyki. Ja mam fobie na widok igly.Nie wiem czy robienie tego badania ponownie jest bezpieczne. Ja w ogóle uważam to badanie za straszne. U mnie w poprzedniej ciąży był akurat trzeci pomiar za wysoki i uznano, że to ta cukrzyca ciążowa. No i potem ta dieta... Masakra, byłam załamana. Wtedy brakowało mi psychologa w ciąży. Potem rozmawiałam z lekarzem rodzinnym, bo mi po jedzeniu rzadko cokolwiek wychodziło ponad normę i ja zwyczajnie nie tolerowalam takiej dawki glukozy.
Na Twoim miejscu po prostu zrobiłbym sobie badanie cukru na czczo.
Ostatnia edycja: