reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A mi działa na aplikacji suwaczek więc nie wiem o co chodzi. Mam ustawiony na aplikacji, i na stronie może dlatego :)
Może nie masz najnowszej aktualizacji apki ściągniętej.
Gdzieś czytałam ze tej krwi jest i tak za mało . Nie wiem nie myślałam o tym jeszcze, choć wydaje mi się ze nie będziemy korzystać. Chyba ze się bliżej zapoznam z tematem ale wątpię
Nie chodzi o samą krew, a komórki macierzyste w niej zawarte.
Hej! Dawno mnie tu nie było, bo mam masę innych obowiązków zawodowych, które staram się podomykać. U mnie póki co nic na plusie jeśli chodzi o wagę i z tego się cieszę. A ruch mam ograniczony do minimum, bo lekarka zakazała. Łożysko było nisko i teraz niby "nie jest tragicznie". Ale ostatnio coś lekarka przebąkiwała o wcześniejszym terminie porodu. Zaczynam 21 tc. Ale mam podniesione ciśnienie. Stresuje mnie to trochę, bo nigdy nie miałam takich akcji. Wyniki pozostałe spoko, tylko to ciśnienie. Czy któraś z Was też ma z tym problemy? Jeśli tak, to co mówi Wasz lekarz i co bierzecie? Czy była konieczna hospitalizacja?
A jakie masz ciśnienie? Ja mialam parę razy na wizytach ponad 140 i straszyli, że to nadciśnienie, ale gin kazał na spokojnie w domu kontrolować 4 razy dziennie i jak narazie wszystko jest w normie.
Cześć dziewczyny :)
To może i ja dołączę , termin mam na 9 września to moja pierwsza ciąża i już wiemy że na pewno będzie chłopiec :)
Witamy :) moja też pierwsza ciąża, ale będzie dziewczynka. Termin na 6 mam.

Też mam ten problem... Nigdy nie miałam idealnej cery, ale teraz to tragedia. Próbuje się ratować mascia cynkowa i olejkiem z drzewa herbacianego, może i jest delikatna poprawa, ale chętnie poznam Wasze sposoby na zadbanie o skórę w ciąży :)
Ja mialam czerwone wysypki na twarzy i na dekolcie od poczatku ciazy z roznym nasileniem. Od kilku dni jest znacznie lepiej. Dziewczyny z forum poradzily mi mycie twarzy plynem do higieny intymnej. Rzeczywiscie lagodzi podraznienia. Do tego stosuje wyciag z aloesu (żel) i apteczne kremy do cery naczynkowej. Zastanawiam sie tez czy te czerwone pryszcze, ktorych dostaje, nie maja zwiazku z jedzeniem. Jem znacznie wiecej mleka, moja ciazowa zachcianka to platki kukurydziane na mleku ;), a od kilku dni ich nie jadlam. Zobaczymy jak bedzie jutro, jak zjem na sniadanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Byłam u położnej myślałam że mnie zapisze do ginekologa wcześniej powiedziała że to nic, ale ja pewna nie jestem że to nic. Innej przychodni u mnie nie ma, jedynie mogłabym do szpitala jechać, ale nie wiem czy to już nie przesada.

oar8yx8d6a2llcco.png
Mi moja ginekolog powiedziala, ze na kolejny wysyp opryszczki, ktory sie pojawi w ciazy mozna stosowac masci p/opryszczce. Mi sie w ciazy juz ze dwa razy zaczynalo cos dziac-zdusilam w zarodku plasterkiem compeed. Polecam - sa super skuteczne. Jesli to jednak pierwsza infekcja to skonsultuj chociaz z internista, a najlepiej ginekologiem. Jako ciezarna lekarz musi Cie przyjac, jak nie Twoj to inny.

Do góry