reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja też miałam na wizytach wysokie cisnienie zawsze i też musiałam mierzyć w domu i jest super nigdy powyżej 120 często mam 105/65 A w gabinecie to mam 140/85

reklama
Ja miałam tak z ciśnieniem, że na początku wizyty mierzymy, to duże, a jak już jestem po badaniu i zobaczeniu, że z dzidzia wszystko okej, automatycznie spada i jest wszystko dobrze :-)

Co do ciśnienia najwyższe nawet w gabinecie miałam 120/75 moja norma to 114/70.
Może dlatego woecznie jestem zmęczona.

Dziś śniła mi się moja ciąża i wizyta u ginekologa. Zapytała mnie czy znam płeć bo musi wpisać w kartę. Powiedziałam jej syt. ona niby sprawdziła że dziewczynka ale poza tym śniły mi się siusiaki nawet u kobiet... Zakręcony sen. Bo śniłam też że wywróciłam się na lodzie i nie mogłam podnieść. Zbiłam żebro i zadek. Ale to może dlatego że jak się obudziłam pies mi spał na splocie...

Co do ciśnienia najwyższe nawet w gabinecie miałam 120/75 moja norma to 114/70.
Może dlatego woecznie jestem zmęczona.

Dziś śniła mi się moja ciąża i wizyta u ginekologa. Zapytała mnie czy znam płeć bo musi wpisać w kartę. Powiedziałam jej syt. ona niby sprawdziła że dziewczynka ale poza tym śniły mi się siusiaki nawet u kobiet... Zakręcony sen. Bo śniłam też że wywróciłam się na lodzie i nie mogłam podnieść. Zbiłam żebro i zadek. Ale to może dlatego że jak się obudziłam pies mi spał na splocie...
Ciśnienie idealne [emoji16] a sny to w ciąży różne są[emoji5] mi.to.jus sex się ani bez ustanku jestem.juz 5 miesiąc w celibacie no ale co się nie robi dla dzidzi jak miałabym zaszkodzić to i jeszcze 5 wytrzymam może pod koniec już będzie że mną lepiej i już będzie bez obaw .

Ciśnienie idealne [emoji16] a sny to w ciąży różne są[emoji5] mi.to.jus sex się ani bez ustanku jestem.juz 5 miesiąc w celibacie no ale co się nie robi dla dzidzi jak miałabym zaszkodzić to i jeszcze 5 wytrzymam może pod koniec już będzie że mną lepiej i już będzie bez obaw .
Ciśnienie idealne . Książkowe. A ja wiecznie zmęczona i/lub wściekła chodzę :-D i teorie między bajki włożyć...

Co do snów od początku tej ciąży mam intensywne. Kolorowe. Emocjonalne. Bo porąbane to zawsze miałam.

Natomiast to pierwsza ciąża w której aż tak ściemniały mi brodawki i sutki o wielkości nawet nic nie napiszę. Mogłabym w pięcioboju za tarczę robić...

A poza tym mam dziś troszkę lepszy humor. Po pierwsze ochłodziło się i krew mi chyba szybciej krąży po drugie zbliża się 9dniowy weekend a pod jego koniec USG :-)

reklama
Tak swoją drogą moje brzuchowe ma już swój dobowy rytm. Ogarniam kiedy powinno wierzgać. Wyczuwam kiedy jest mną zmęczone i się relaksuje. Fajnie. Oby było takie ułożone po porodzie. :-) bo mamusia źle znosi wszelkie zmiany...

Do góry