reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ale się rozpisałyscie.

Do dziewczyn, które pisały, że na badaniach nie wszystko jest idealnie - trzymam kciuki, żeby maluszki urodziły się zupełnie zdrowe!!

Dzisiaj moje maleństwo wreszcie się zlitowało i jakby od niechcenia ruszyło nóżkami i pomachało rączką do mamy :D
W ogóle okazało się, że w tym gabinecie mają usg 4D. Ale fajnie :) na razie obraz był taki sobie, zwłaszcza zdjęcie wyszło nieciekawe, ale już za kilka tygodni pewnie nie będę mogła się napatrzeć :)

A potem doktor stwierdził, że nie wie co ostatnio zobaczył, kiedy powiedział, że to chłopiec, ale teraz noszę w brzuszku wzorowo rozwijającą się dziewczynkę :)
Ale się cieszę :D

Po badaniach spotkałam się z mamą... i poszłyśmy na pizzę ;)

reklama
A czemu zastój w nerce? Miałaś problemy ?
I czemu ryzyko wad serca ?
Nie, coś Ty zdrowa jestem jak koń.
A ryzyko wad serca głównie i układu moczowego oraz nerwowego również jest podwyższone gdy jest pępowina dwunaczyniowa. Powinny być te naczynia krwionośne, trzy (dwie tętnice i jedna żyła). U mnie się nie wykształciła jedna z tętnic (tak bywa) i przez to są słabsze przepływy do dzidziusia, a to rzutuje właśnie na serce i w ogóle wolniejszy rozwój. Leki przeciwzakrzepowe biorę, to trochę to krążenie poprawiają. Mam nadzieję, że to wystarczy.

Do góry