reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ale się rozpisałyscie.

Do dziewczyn, które pisały, że na badaniach nie wszystko jest idealnie - trzymam kciuki, żeby maluszki urodziły się zupełnie zdrowe!!

Dzisiaj moje maleństwo wreszcie się zlitowało i jakby od niechcenia ruszyło nóżkami i pomachało rączką do mamy :D
W ogóle okazało się, że w tym gabinecie mają usg 4D. Ale fajnie :) na razie obraz był taki sobie, zwłaszcza zdjęcie wyszło nieciekawe, ale już za kilka tygodni pewnie nie będę mogła się napatrzeć :)

A potem doktor stwierdził, że nie wie co ostatnio zobaczył, kiedy powiedział, że to chłopiec, ale teraz noszę w brzuszku wzorowo rozwijającą się dziewczynkę :)
Ale się cieszę :D

Po badaniach spotkałam się z mamą... i poszłyśmy na pizzę ;)

Super cieszymy się razem z Tobą

reklama
Połówkowe za mną parametry dzidziusia bardzo dobre .za to moja szyjka niedomaga, skrocila się do 13 mm. Jutro jadę po Polic na szew. Mam nadzieję że tym razem mi go założą
Mam nadzieję, że nie będziesz musiała do końca ciąży leżeć w szpitalu i że ten szew ci założą. Oszczędzaj się!

Cześć jeszcze raz przygladalam się wozkom i chyba zmienię na ten bebetto Tito no jednak gama kolorów zwycięża ale mam do was pytanie i radę ja chcę koniecznie z białą rama i dół gondoli biały a Góra bardzo podoba mi się bordo, możecie zobaczyć doradzić czy ewentualnie ten bordo pasowałby do chłopca??? Teraz synkowi kupiłam mega czerwone trampki taki żywy kolor, nie chce już wózka czarnego ani dodatkowo szarych itp tutek Timer bardzo ładny jest ale biedny w kolory....... Dopiero wstałam córka robi mi kawkęmiłego dnia

Połówkowe za mną parametry dzidziusia bardzo dobre .za to moja szyjka niedomaga, skrocila się do 13 mm. Jutro jadę po Polic na szew. Mam nadzieję że tym razem mi go założą

Wazne z dzidziusiem dobrze. Szew zaloza i będziesz sie musiala oszczedzac. A teraz lato idzie wiec lezaczek ksiazeczka ciemne okularki soczek z palemka i odpoczywasz :)

Przeglądałam te wózki o których piszecie. Nie chcę nikogo obrazić więc z góry proszę nie bierzcie nic z tego co napiszę do siebie. Zwyczajnie naszła mnie refleksja. Wydawać 2000 ponad na wózek dla dziecka?? Sorry. Koszty utrzymania noworodka są wysokie i mnie osobiście szkoda byłoby kasy. Poza tym te babetto mają skrętne przednie koła więc odradzam wszystkim mamom które będą jeździły po lesie, piasku czy śniegu. Będziecie klęły w żywy kamień. Skrętne szczególnie przednie są super w mieście ale już w terenach masakra. Dodatkowo polecam jednak koła pompowane niż piankowe czy nie daj Bóg plastiki. Poza tym sprawdźcie czy wózek ma raz regulowaną rączkę. Ja miałam problem bo wszystkie były zbyt nisko dla mnie.
Nie piszę tego ot tak sobie. Miałam mimo póki co dwójki dzieci chyba 4 wózki głębokie czy 2w1 i dwie spacerówki same. Fotelik miałam osobno. Dopiero czwarty wózek jako ten z gondolą się sprawdził na tyle że chcę go i przy tym dziecku. Uśmiałam się setnie jak szwagierka męża nie chciała naszego bo kupiła używany chicco i męczyła się okrutnie. Ale wizualnie jej się b.podobał no i chicco było na topie wtedy. Co do spacerowek w wozkach 2,3w1 mnie się żadna nie sprawdziła. Na wakacje kupiłam zwykłą parasolkę lekką składaną tak że nie zajmowała praktycznie wcale miejsca. Idealna na wyjazdy i tylko do tego ja mieliśmy ale młody miał wtedy już 1.5roku. Normalnie mieliśmy jakiego$ używanego trójkołowego Niemca. Głęboki kosz. 5 pozycji fotela od takiej na zupełnie płasko po 90° kąt. Dość ciężka ale genialna na każdą nawierzchnię czasem nawet obu przewoziłam w niej jednocześnie. Genialna. Swoją drogą mam żal do teściów że jej nie zabezpieczyli i zmarniała... A NAJWAŻNIEJSZE nim kupicie jakiś wózek koniecznie PRZYMIERZCIE się do niego. Pojeździjcie po sklepie bo 2000+ piechotą nie chodzi a wózki są różne i wygoda DLA WAS i dziecka musi być priorytetem. Potem kolor i design.

Przeglądałam te wózki o których piszecie. Nie chcę nikogo obrazić więc z góry proszę nie bierzcie nic z tego co napiszę do siebie. Zwyczajnie naszła mnie refleksja. Wydawać 2000 ponad na wózek dla dziecka?? Sorry. Koszty utrzymania noworodka są wysokie i mnie osobiście szkoda byłoby kasy. Poza tym te babetto mają skrętne przednie koła więc odradzam wszystkim mamom które będą jeździły po lesie, piasku czy śniegu. Będziecie klęły w żywy kamień. Skrętne szczególnie przednie są super w mieście ale już w terenach masakra. Dodatkowo polecam jednak koła pompowane niż piankowe czy nie daj Bóg plastiki. Poza tym sprawdźcie czy wózek ma raz regulowaną rączkę. Ja miałam problem bo wszystkie były zbyt nisko dla mnie.
Nie piszę tego ot tak sobie. Miałam mimo póki co dwójki dzieci chyba 4 wózki głębokie czy 2w1 i dwie spacerówki same. Fotelik miałam osobno. Dopiero czwarty wózek jako ten z gondolą się sprawdził na tyle że chcę go i przy tym dziecku. Uśmiałam się setnie jak szwagierka męża nie chciała naszego bo kupiła używany chicco i męczyła się okrutnie. Ale wizualnie jej się b.podobał no i chicco było na topie wtedy. Co do spacerowek w wozkach 2,3w1 mnie się żadna nie sprawdziła. Na wakacje kupiłam zwykłą parasolkę lekką składaną tak że nie zajmowała praktycznie wcale miejsca. Idealna na wyjazdy i tylko do tego ja mieliśmy ale młody miał wtedy już 1.5roku. Normalnie mieliśmy jakiego$ używanego trójkołowego Niemca. Głęboki kosz. 5 pozycji fotela od takiej na zupełnie płasko po 90° kąt. Dość ciężka ale genialna na każdą nawierzchnię czasem nawet obu przewoziłam w niej jednocześnie. Genialna. Swoją drogą mam żal do teściów że jej nie zabezpieczyli i zmarniała... A NAJWAŻNIEJSZE nim kupicie jakiś wózek koniecznie PRZYMIERZCIE się do niego. Pojeździjcie po sklepie bo 2000+ piechotą nie chodzi a wózki są różne i wygoda DLA WAS i dziecka musi być priorytetem. Potem kolor i design.

Skrętne to może żeby były blokowane choć to się podobno lubi psuć. Nie wiem, nie miałam . Tyle co po rodzinie słyszałam. Mnie nie było stać wtedy na taki wózek wiec miałam taka wielofuncyjna krowę której głównie z powodu wielkości nie używałam za często. Szybko kupiłam zwykła spacerówkę , która tez nie do końca mnie satysfakcjonowała. Tak wiec teraz długo długo będę nad tym myśleć bo ile nerwow straciłam to moje. A ze nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto to sie zastanowię najpierw porządnie. Najbardziej tez sie zastanawiam nad ta spacerówka w 3w1. Bo ze na początku gondola się przyda to wiem. Nawet od biedy gdzieś w gościach się to dziecko w tym prześpi. Fotelik wiadomo musi być , czy wpinany czy nie to jeszcze pomyśle. Ale jak często i w jakim terenie będę używać spacerówki to nie mam pojęcia tym bardziej ze nam czas na spacerówkę wypada latem i jesienią mniej więcej. Wiec mam od niej wiecej wymagań niż od gondoli która zima i wiosna i pewnie głównie w gości czy od biedy na zakupy bo jakoś bardzo się z takimi małymi nie włoczylam nigdzie bez potrzeby. Zreszta teraz wszystko raczej autem bo blisko nie mam. I poprostu temat wózka to dla mnie masakra straszna

Mi też szkoda wydawać więcej niż 2000 na wózek, zastanawiam się nad bebetto Holland bo mi się podoba lub ewentualnie nad tym vulcano, tam jest spacerówka od Nico i jest wygodna, a ja pewnie z gondoli bd bardzo mało korzystać, bo bd po cesarce więc miesiąc z życia odpada na wychodzenie na spacerki, a potem się okaże jak to bd, bo nie wiadomo, z moją pierwszą mała nie uzywalam prawie wcale gondoli może dwa razy, urodziłam na koniec października, potem ciągle szpitale bo chora była, a jak nadarzyła się okazja to ryk był w gondoli, za to w foteliku samochodowym uwielbiała przesiadywać, ale wtedy niestety nie posiadałam wpinanego w wózek. Ogólnie myślę żeby poszukać używanego, ale takiego w dobrej cenie bo jak nowy kosztuje około 1400 to jak są na Olx po 1000 z tamtego roku to wolę już dolozyc. A chce zaoszczędzić trochę na wózku bo go dużo nie bd uzywala, znając życie jak dziecko bd miała kolorów łzy lub na wakacje kupię SB zwykła spacerówkę jakaś lepsza. A chce zainwestować w bezpieczny fotelik a takie są drogie. :)

reklama
Do góry