reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Polecam leżaczki bujaczki
A do takiego bujaczka można bezpiecznie wkladac dziecko od urodzenia?

oar8yx8d6a2llcco.png

reklama
Kobietki a jak to z cytologia w ciąży ? Pamietam z poprzednich ze miałam robiona na pewno na początku a pod koniec jakiś wymaz na czystość czy coś takiego. Teraz moja lekarka mi nie robiła. Kojarzę ze w okresie być może roku przed zajściem mogłam mieć robiona , ale to nie na 100%.

p19u3e3k367ah8zu.png

Polecam leżaczek bujaczek u mnie priorytet, łóżeczko będę mieć zwykle drewniane ale bez tych dodatków typu baldachim i ochraniacze nie podoba mi się to, turystyczne zakupie w razie wyjazdów ale to później,
Ja mam ciężki dzień miało być inaczej rano ogarnięcie a popołudniu super spacer z dziećmi, ale moje plany poszły w łeb corka dostała w oko w szkole i 3godz spędziłam w szpitalu na kontroli tego oka że zmęczenia śpi i ja też idę w leżeć bo padam...
Jutro lekarz cieszę się bardzo

Polecam leżaczek bujaczek u mnie priorytet, łóżeczko będę mieć zwykle drewniane ale bez tych dodatków typu baldachim i ochraniacze nie podoba mi się to, turystyczne zakupie w razie wyjazdów ale to później,
Ja mam ciężki dzień miało być inaczej rano ogarnięcie a popołudniu super spacer z dziećmi, ale moje plany poszły w łeb corka dostała w oko w szkole i 3godz spędziłam w szpitalu na kontroli tego oka że zmęczenia śpi i ja też idę w leżeć bo padam...
Jutro lekarz cieszę się bardzo

Zazwyczaj tak jest z planami , ale z oczkiem wszystko ok ? Ja ostatnie chyba 10 dni codzień prócz świat w jakiejś przychodni czy u lekarza po 2-3 godz siedzę i mam dosyć normalnie:) wracam do domu i już mi się nie chce wtedy nic wiec rozumie Cię.

p19u3e3k367ah8zu.png

Ja niedługo wychodzę do stomatologa. A lecę na pysk. Nie wiem ale to podobno przez ciepło i słoneczko chce się spać.
Co do cytologii. Robi się na początku ciąży i jak jest OK to następna po połogu. Potem ja robię co rok, na NFZ refunduja raz na 3 lata.
Ja nie mam juz bujaczka ale zakupie. Dla mnie to zbawienie. Co do baldachimow i ochraniaczy też nie trawię.

Ja niedługo wychodzę do stomatologa. A lecę na pysk. Nie wiem ale to podobno przez ciepło i słoneczko chce się spać.
Co do cytologii. Robi się na początku ciąży i jak jest OK to następna po połogu. Potem ja robię co rok, na NFZ refunduja raz na 3 lata.
Ja nie mam juz bujaczka ale zakupie. Dla mnie to zbawienie. Co do baldachimow i ochraniaczy też nie trawię.

Dzięki za odp. Pewnie to przez pogodę . Ja właśnie myśle o koszu do sypialni na początek a na parter jeszcze nie wiem co czy turystyczne czy jakaś kołyskę , dziadkowie w swojej sypialni maja już kojec rozłożony od remontu ;) wiec do nich nie będę musiała nic brać

p19u3e3k367ah8zu.png

Laski, wróciłam właśnie z lidla, oczywiście napatrzeć się nie mogłam, przepiękny śpiworek do nosidełka, spodenki, dresiki, piżamki, rajty, skaprety, tetry, tylko...wszystko zostało dziewczyńskie! Jakaś epidemia chłopców chyba idzie, ograniczyłam się tylko do skarpetek-3 pary za dychu.
Cytologię miałam we wrześniu i była ok, lekarz stwierdził, że w ciązy nie robimy-przynajmniej na razie, ale ja lekarza mam średniego, więc nie wiem, czy być powinna...

reklama
Laski, wróciłam właśnie z lidla, oczywiście napatrzeć się nie mogłam, przepiękny śpiworek do nosidełka, spodenki, dresiki, piżamki, rajty, skaprety, tetry, tylko...wszystko zostało dziewczyńskie! Jakaś epidemia chłopców chyba idzie, ograniczyłam się tylko do skarpetek-3 pary za dychu.
Cytologię miałam we wrześniu i była ok, lekarz stwierdził, że w ciązy nie robimy-przynajmniej na razie, ale ja lekarza mam średniego, więc nie wiem, czy być powinna...

Oj jak nie po drodze mi do Lidla to poszłabym. Może u mnie są tez chłopięce :) Koleżanka od tej samej lekarki miała w 8 mcu i przed ciąża wiec może tak robi. Podobno ważna jest rok . Ja tam nie pamietam kiedy miałam chyba muszę się wybrać po lekarzach gdzie chodziłam ostatnio i popytać [emoji23]

p19u3e3k367ah8zu.png

Do góry