reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

To nie jajniki dziewczyny, to więzadła. Popatrzcie jak wasze ciała się zmieniają. Jeżeli ból jest ciągły, to trzeba zgłosić lekarzowi.
Nospa do ciągłego stosowania nie jest zalecana. Są już badania iż wpływa na obniżenie napięcia mięśniowego u dzieci. Oczywiście są sytuacje, że nie ma innego wyjścia i nie ma co podważac słów lekarza.
Oczywiście zrosty po cc też mogą dawać objawy bólowe.

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się na ostatniej wizycie pytałam lekarza o ta nospe. Stwierdził że niby rzadko występuje. A ja nospe mam żeby skurczy macicy nie bylo A poboczne na inne dolegliwości też wpływa.

reklama
O nospie słyszałam , podobno z doskoku nie zaszkodzi. Moja lekarka mówi ze jest bezpieczna w ciąży ale nie zaleca jej , to już do decyzji ciężarnej jest. W każdym razie okazjonalnie nie za często. W poprzednich ciążach nie brałam bo wymiotowałam po niej, inaczej większość drugiej ciąży byłaby na dużych dawkach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jeny A ja od początku ciazy 3 razy dziennie biore maksymalna dawke.

Hej dziewczyny;) ja odpukac zadnych bóli nawet bole krzyza juz przeszly tylko jak dluzej pochodze to wtedy :) a 7 kwietnia mamy przyjecie weselne... juz zaplanowane zanim doeiedzielismy sie o dzidziusiu... ale tylko jednondniowe przyjecie na ok. 50 osob ;) mam nadzieje ze sie bede trzymac i maluch tez ;)

To nie jajniki dziewczyny, to więzadła. Popatrzcie jak wasze ciała się zmieniają. Jeżeli ból jest ciągły, to trzeba zgłosić lekarzowi.
Nospa do ciągłego stosowania nie jest zalecana. Są już badania iż wpływa na obniżenie napięcia mięśniowego u dzieci. Oczywiście są sytuacje, że nie ma innego wyjścia i nie ma co podważac słów lekarza.
Oczywiście zrosty po cc też mogą dawać objawy bólowe.

Ostatniej nocy obudziłam się ponieważ pęcherz wzywał... Nie chciało mi się wstać więc stwierdziłam że jeszcze wytrzymam. Po godzinie kolejna pobudka ale oprócz pełnego pęcherza strasznie zaczęło mnie bolec z lewej strony brzucha aż do pachwiny. Strasznie się wystraszyłam ale odrazu po zaliczeniu toalety ból odpuścił. Myślisz że to też od więzadeł ?

Hej dziewczyny;) ja odpukac zadnych bóli nawet bole krzyza juz przeszly tylko jak dluzej pochodze to wtedy :) a 7 kwietnia mamy przyjecie weselne... juz zaplanowane zanim doeiedzielismy sie o dzidziusiu... ale tylko jednondniowe przyjecie na ok. 50 osob ;) mam nadzieje ze sie bede trzymac i maluch tez ;)
O... To gratulacje i udanej zabawy:biggrin2:

My już po pierwszym USG. Dziecko zdrowe - więc odetchnęłam. Lekarz najpierw powiedział że dziewczynka ku mojej radości potem, że jednak chyba chłopiec, ale pewności też nie ma. Nie wiem po co w ogóle to mówił i zła jestem, że nawet nie zapytał czy sobie życzę wiedzieć :/

Ostatniej nocy obudziłam się ponieważ pęcherz wzywał... Nie chciało mi się wstać więc stwierdziłam że jeszcze wytrzymam. Po godzinie kolejna pobudka ale oprócz pełnego pęcherza strasznie zaczęło mnie bolec z lewej strony brzucha aż do pachwiny. Strasznie się wystraszyłam ale odrazu po zaliczeniu toalety ból odpuścił. Myślisz że to też od więzadeł ?
Od pęcherza. Też tak mam. Pęcherz jest uciskany przez rosnąca macice. Miałam tak w każdej ciąży. Ale dbaj o to by nie dopuszczać do takich sytuacji. Bo łatwo potem o infekcje.

Mnie tez pare razy tak bolał jak nie poszłam od razu siku , może pęcherz gdzieś uciska lub coś na pełny pęcherz

To wszystkiego najlepszego!!! :):)

reklama
Jeny A ja od początku ciazy 3 razy dziennie biore maksymalna dawke.

Lekarz wie co robi . Podobno dzieci z nospowych ciąż czasem maja problemy z napięciem mięśniowym. Ale nie jest powiedziane ze każde , znam wiele mam które łykaly i dzieciaczki w pełni zdrowe.

Do góry