reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja córeczka 5 letnia miała byc chlopcem od ok 13 tc do ok 19 tc myślałam ze nosze chlopca a na drugich prenatalnych okazalo sie ze ro dziewczynka.
Oczywiście wszystkim powiedzieliśmy o płci a na polowkowych byl razem ze mna moj maz w gabinecie i jak wyszlo ze dziewczynka to zaczal sie do dokrora śmiać że jak my to wszystko teraz rodzinie wyjaśnimy

reklama
Kochane czy któraś miała niski poziom żelaza ? Gin nie zalecił mi jeszcze żadnych leków, bo miałam wyniki z dwóch laboratoriów i w jednym był poziom okej, a w drugim poniżej normy. Powiedział,że po prenatalnych zrobimy znów morfologię i się zobaczy, ale to dopiero po 19 marca. Jednak ja nie chce się nabawić anemii do tego czasu:/ staram się jeść coś z żelazem, ale ogólnie mam słaby apetyt od początku ciąży i ciężko :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kochane czy któraś miała niski poziom żelaza ? Gin nie zalecił mi jeszcze żadnych leków, bo miałam wyniki z dwóch laboratoriów i w jednym był poziom okej, a w drugim poniżej normy. Powiedział,że po prenatalnych zrobimy znów morfologię i się zobaczy, ale to dopiero po 19 marca. Jednak ja nie chce się nabawić anemii do tego czasu:/ staram się jeść coś z żelazem, ale ogólnie mam słaby apetyt od początku ciąży i ciężko :(

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja miałam hemoglobine teraz 11.7 i lekarz powiedział że oni dają dopiero żelazo jak jest poniżej 11, chociaż wg laboratorium w ktorym robiłam to już ten wynik jest ponizej normy.
Narazie uzupełniam zelazo w diecie jajka, buraczki, brokuł...no musisz się zmusić dla dobra dziecka.

Sa chyba z nami z tego co kojarzę dziewczyny ktore chodza i prywatnie i na nfz na zmiane ? Dziewczyny czy macie dwie karty ciąży? Do roznych gin chodzicie?
Ja chodzę na nfz, wizyty co 3 tygodnie, ale nie mam robionych usg-tylko w 6. i 12. tygodniu mam mieć, więc wybrałam się też prywatnie. I będę chodzić "dwutorowo"-skierowania na podstawowe badania niech daje lekarz z nfz, a na usg połówkowe pójdę też chyba prywatnie, bo sprzęt w gabinecie w nfz słabszy-widać dużą różnicę w jakości usg. No i lekarz też ok. 70tki, a klinice w której byłam młodszy facet, z trochę innym podejściem po rozmowie. Badania wszystkie z nfz skopiuję, łącznie z kartą ciąży, której oryginał będzie u lekarza, który założył. Lekarzowi prywatnemu to wystarczy, bo pytałam.

Witam i ja.
Termin na 12/13 września 2018
Dziecko numer 3
Poprzednio 2010 synek
2008 synek :)
Tym razem po cichu liczę na córkę :) USG prenatalne już za 3 dni <3

Co do ginekologów. W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie od początku do końca w drugiej i teraz NFZ i nie widzę więcej różnicy poza samopoczuciem portfela i częstotliwością badań USG

reklama
Co do ginekologów. W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie od początku do końca w drugiej i teraz NFZ i nie widzę więcej różnicy poza samopoczuciem portfela i częstotliwością badań USG
@GoJ sama widzisz, w pierwszej jesteśmy przewrażliwione:) ja jestem, przyznaję się, jestem panikara jak nigdy i te dodatkowe USG bardzo mnie uspokoiło ale i sporo kosztowało.

Do góry