reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Witajcie nowe dziewczyny! Milo, coraz więcej nas!

U mnie od soboty strasznie oslabienie.. i szczerze powiedziawszy mimo tego ze chcialam pracowac dłużej to myślę o tym ze powinnam chyba jednak trochę odpocząć, dojeżdżam codziennie 35km do pracy, 1,5h schodzi na dojazdy, a gdy brak sil to i ryzyko na drodze większe..

Mi sie marzy poród SN ale zobaczymy jak stan mojej siatkówki i serducha bedzie wygladal pod koniec ciąży.. no i jakie duże będzie dzieko, jak bedzie ulozone. Moja Mama miala łatwo, ważyłam 2600:-)

oar8vfxmot2h0mys.png

Ja poprzednią ciążę przeszłam prawie bezobjawowo, bo ok 4 miesiąca zaczęły mi przeszkadzać pasty do zębów dla dzieci. Teraz mam nadzieję, że w końcu wróci mi energia i będę mogła cokolwiek zjeść normalnie bez myśli czy będę po tym umierać.
W ogóle znalazłam dla siebie sposób na jedzenie. MARCHEWKA, zjadłam dziś kilka u nic, zero tego co było wcześniej [emoji16]

Napisane na Moto E (4) Plus w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rodziłam 13h i miałam bóle krzyżowe, dotego musiałam w szpitalu cały czas leżeć pod ktg bo małej tętno przy skurczach zanikało. Rodziłam bez jakiegokolwiek znieczulenia ale mimo to i tak wole poród sn ale sądze że każdy powinien mieć swój wybór i nic nikomu do tego. Ja nikogo nie krytykuje a wręcz denerwuje mnie jak ktoś obgaduje dziewczyne że wybrała cesarke albo mówi że to nie jest poród.
Co do L4, to już długo siedzę z małą w domu, z mała przerwą na prace. Od grudnia mi chorowała nawet szpital przed świętami zaliczyłyśmy i pod koniec stycznia dopiero do końca wyzdrowiała. Przez ten czas zrobił sie z niej taki cycuś mamusi że trochę się jednak obawiam co będzie później. Gdzie byś my nie szły to ona mówi że chce wracać z mamusią do domu nie chce zostać u babci u cioci itd.

Robiłam wczoraj badania ale u nas pozmieniali i nie dają wyników do rąk a jak to skierowanie od specjalisty to nawet internetowego wyniku nie zobaczę;/ i teraz musze siedzieć i czekać do wizyty u ginekologa żeby się cokolwiek dowiedzieć bo tam mają wysłać wyniki. A całą poprzednią ciąże miałam anemię i chciałam sprawdzić czy czasem znowu nie ma czegoś nie tak...ech ciąża nas naprawde uczy cierpliwości.

Robiłam wczoraj badania ale u nas pozmieniali i nie dają wyników do rąk a jak to skierowanie od specjalisty to nawet internetowego wyniku nie zobaczę;/ i teraz musze siedzieć i czekać do wizyty u ginekologa żeby się cokolwiek dowiedzieć bo tam mają wysłać wyniki. A całą poprzednią ciąże miałam anemię i chciałam sprawdzić czy czasem znowu nie ma czegoś nie tak...ech ciąża nas naprawde uczy cierpliwości.
Daleko masz do tego lekarza? Może pozwoliliby Ci rzucić okiem na kartę?

A może ginekolog telefonicznie powiedziałby czy wszystko ok ?

No właśnie muszę kawałek jechać, nie aż tak daleko ale musiałabym to moje dziecko ze sobą wozić a szkoda żeby znowu się rozchorowała. Przez telefon raczej nie chcą mówić ;/

reklama
Będę musiała poczekać do wizyty po prostu. Tyle w tym dobrego, że już nie długo bo na poniedziałek mam umówioną wizytę ze względu na to,że L4 muszę mieć przedłużone, więc nawet 2 tygodnie nie miną od poprzedniej wizyty :)
W tamtej ciąży całe 9 miesięcy miałam anemię. Brałam podwójną dawkę żelaza + witaminy z żelazem a moje wyniki i tak się za bardzo nie poprawiały. Nie wiem od czego to zależy. Ja ogólnie mam słabą krew i zawsze jestem blada, może nie jak ściana ale blada. Więc może dlatego. Jakoś wytrzymam już do poniedziałku, bo nie chce małej wozić po przychodniach a teściowa akurat w pracy więc mi z nią nie zostanie

Do góry