reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny. Tęsknię za tymi starymi wyjadaczami, których jeszcze nie ma w zamkniętej grupie. Cos nie działa to tak, jak powinno :/ Nie potrafię ogarnąć dwóch tematów jednocześnie, chyba za stara jestem. Co u Was? U mnie tragedia, od 3 tygodni jestem chora, podczas kaszlu i smarkam boli podbrzusze i zwyczajnie popuszczam :/ jutro znowu do lekarza. Prenatalne mam 21 lutego, czyli wnet i nie mogę się doczekać. U mnie już nie ma jak ukrywać ciąży, mam brzuszek większy niż moja kuzynka w 6 miesiacu, także wszyscy wiedzą co w trawie piszczy.
Spróbuj kaszleć i psikać podnosząc jedną zgiętą w łokciu rękę do góry i skręcając głowę w tą samą stronę za siebie. Powinno pomóc i z bólami i z popuszczaniem bo masz wtedy rozciągnięte mięśnie i mniej podnosi się ciśnienie w jamie brzusznej. Może nawet da się smarkać w podobnej pozycji, ale tego nie próbowałam. I pamiętajcie dziewczyny o ćwiczeniu mięśni Kegla, po porodzie lepiej z trzymaniem moczu nie będzie ;(

reklama
@dareczka1994 wchłonie wchłonie... Dobra myśl to podstawa! Ale uważaj na siebie tak czy siak. Ja tez staram się unikać zbędnego dzwigania cięższych rzeczy...

@StarAnia zdrówka kobieto!!! Sama niedawno przechodzilam przeziebienie i kaszel to aż mnie cale podbrzusze piekło od ciągłego kaszlania... Nic przyjemnego... To juz tak cie wybrzuszylo? Który to tydzień?

@IzaVarsovie - najważniejsze to dobre samopoczucie. Tez nic nie ukrywam, ale nikt nie pyta to ja nie wychylam się z newsami[emoji6] znając moja rodzine a zwłaszcza teściów i babcie to zaczna mnie traktować jak inwalidke a tego chce uniknąć.

@Patrycjac u mnie podobnie, jak juz ogłosimy to pół świata będzie bębniło takie ciotki plotki [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się wygaduje co chwile hehe
Nie czekam na jakieś konkretne daty żeby było oficjalnie. Ciąże można stracić w każdym momencie :/ a poronienie nie powinno być tabu. Współczucie po stracie nie jest złe. Wychodzę z założenia ze jestem w ciąży odkąd czuje się z nią dobrze i od tego momentu nie jest to tajemnica ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Chciałabym mieć takie podejście, ale jakieś zabobony w głowie o tym 1 trymestrze, więc tego się trzymam, po co później komuś tłumaczyć:/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dareczka1994 to forum jest bardziej otwarte dla wszystkich... Pewnie dziewczyny maja utworzone VIP zamknięte i tylko one widzą co i jak [emoji4]

Spróbuj kaszleć i psikać podnosząc jedną zgiętą w łokciu rękę do góry i skręcając głowę w tą samą stronę za siebie. Powinno pomóc i z bólami i z popuszczaniem bo masz wtedy rozciągnięte mięśnie i mniej podnosi się ciśnienie w jamie brzusznej. Może nawet da się smarkać w podobnej pozycji, ale tego nie próbowałam. I pamiętajcie dziewczyny o ćwiczeniu mięśni Kegla, po porodzie lepiej z trzymaniem moczu nie będzie ;(
Ja mam niestety rozejście mięśni brzucha po poprzednim porodzie, a obecna ciąża zafundowała mi jeszcze przepuklinę, więc wiąże to z tym. Rok rehabilitacji w D...

@dareczka1994 wchłonie wchłonie... Dobra myśl to podstawa! Ale uważaj na siebie tak czy siak. Ja tez staram się unikać zbędnego dzwigania cięższych rzeczy...

@StarAnia zdrówka kobieto!!! Sama niedawno przechodzilam przeziebienie i kaszel to aż mnie cale podbrzusze piekło od ciągłego kaszlania... Nic przyjemnego... To juz tak cie wybrzuszylo? Który to tydzień?

@IzaVarsovie - najważniejsze to dobre samopoczucie. Tez nic nie ukrywam, ale nikt nie pyta to ja nie wychylam się z newsami[emoji6] znając moja rodzine a zwłaszcza teściów i babcie to zaczna mnie traktować jak inwalidke a tego chce uniknąć.

@Patrycjac u mnie podobnie, jak juz ogłosimy to pół świata będzie bębniło takie ciotki plotki [emoji6]

12 tydzień, mam termin na 1 września. W drugiej ciazy szybciej brzuszek widać :)
Ja też jestem zdania, żeby mówić kiedy ma się ochotę i tyle. Mimo, że jestem po poronieniu, a może właśnie dlatego. Nikt nic nie wiedział poprzednio, nie miał mnie kto wesprzeć, nie miałam się komu wypłakać. Już więcej tak nie chcę.
Tutaj też Wam przypomnę o adapterach pasów samochodowych dla ciężarówek. Bardzo ważna sprawa, także warto :)

reklama
12 tydzień, mam termin na 1 września. W drugiej ciazy szybciej brzuszek widać :)
Ja też jestem zdania, żeby mówić kiedy ma się ochotę i tyle. Mimo, że jestem po poronieniu, a może właśnie dlatego. Nikt nic nie wiedział poprzednio, nie miał mnie kto wesprzeć, nie miałam się komu wypłakać. Już więcej tak nie chcę.
Tutaj też Wam przypomnę o adapterach pasów samochodowych dla ciężarówek. Bardzo ważna sprawa, także warto :)
O widzisz. To mamy ten sam dzień porodu [emoji4]

Dla mnie to druga ciąża...
Ale w tej pomimo 12tc kompletnie nic nie widać, no oprócz cyckow z B do C. Tylko ostatni raz w ciąży byłam 7 lat temu to może wszystko wróciło do normy jak gdyby nigdy nic.
W szczególności ze 3 lata regularnie chodzilam na siłownię i mięśnie się zregenerowały...

Najważniejsze w moim życiu osoby wiedzą wiec to dla mnie priorytet i czuje ze mam oparcie w każdej sytuacji... Reszta ma czas [emoji4]

Do góry