Spróbuj kaszleć i psikać podnosząc jedną zgiętą w łokciu rękę do góry i skręcając głowę w tą samą stronę za siebie. Powinno pomóc i z bólami i z popuszczaniem bo masz wtedy rozciągnięte mięśnie i mniej podnosi się ciśnienie w jamie brzusznej. Może nawet da się smarkać w podobnej pozycji, ale tego nie próbowałam. I pamiętajcie dziewczyny o ćwiczeniu mięśni Kegla, po porodzie lepiej z trzymaniem moczu nie będzie ;(Cześć dziewczyny. Tęsknię za tymi starymi wyjadaczami, których jeszcze nie ma w zamkniętej grupie. Cos nie działa to tak, jak powinno :/ Nie potrafię ogarnąć dwóch tematów jednocześnie, chyba za stara jestem. Co u Was? U mnie tragedia, od 3 tygodni jestem chora, podczas kaszlu i smarkam boli podbrzusze i zwyczajnie popuszczam :/ jutro znowu do lekarza. Prenatalne mam 21 lutego, czyli wnet i nie mogę się doczekać. U mnie już nie ma jak ukrywać ciąży, mam brzuszek większy niż moja kuzynka w 6 miesiacu, także wszyscy wiedzą co w trawie piszczy.
reklama
@dareczka1994 wchłonie wchłonie... Dobra myśl to podstawa! Ale uważaj na siebie tak czy siak. Ja tez staram się unikać zbędnego dzwigania cięższych rzeczy...
@StarAnia zdrówka kobieto!!! Sama niedawno przechodzilam przeziebienie i kaszel to aż mnie cale podbrzusze piekło od ciągłego kaszlania... Nic przyjemnego... To juz tak cie wybrzuszylo? Który to tydzień?
@IzaVarsovie - najważniejsze to dobre samopoczucie. Tez nic nie ukrywam, ale nikt nie pyta to ja nie wychylam się z newsami[emoji6] znając moja rodzine a zwłaszcza teściów i babcie to zaczna mnie traktować jak inwalidke a tego chce uniknąć.
@Patrycjac u mnie podobnie, jak juz ogłosimy to pół świata będzie bębniło takie ciotki plotki [emoji6]
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@StarAnia zdrówka kobieto!!! Sama niedawno przechodzilam przeziebienie i kaszel to aż mnie cale podbrzusze piekło od ciągłego kaszlania... Nic przyjemnego... To juz tak cie wybrzuszylo? Który to tydzień?
@IzaVarsovie - najważniejsze to dobre samopoczucie. Tez nic nie ukrywam, ale nikt nie pyta to ja nie wychylam się z newsami[emoji6] znając moja rodzine a zwłaszcza teściów i babcie to zaczna mnie traktować jak inwalidke a tego chce uniknąć.
@Patrycjac u mnie podobnie, jak juz ogłosimy to pół świata będzie bębniło takie ciotki plotki [emoji6]
xnightfall94
Fanka BB :)
Btw widzę ze macie zamknięte forum, pewnie dlatego tutaj taka cisza macie jakieś warunki żeby dostać się do kręgu VIP ^^?
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja dołączyłam dzisiaj i nic nie było zamknięte,hmmm
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
xnightfall94
Ja się wygaduje co chwile hehe
Nie czekam na jakieś konkretne daty żeby było oficjalnie. Ciąże można stracić w każdym momencie :/ a poronienie nie powinno być tabu. Współczucie po stracie nie jest złe. Wychodzę z założenia ze jestem w ciąży odkąd czuje się z nią dobrze i od tego momentu nie jest to tajemnica
Chciałabym mieć takie podejście, ale jakieś zabobony w głowie o tym 1 trymestrze, więc tego się trzymam, po co później komuś tłumaczyć:/
@dareczka1994 to forum jest bardziej otwarte dla wszystkich... Pewnie dziewczyny maja utworzone VIP zamknięte i tylko one widzą co i jak [emoji4]
xnightfall94
@dareczka1994 to forum jest bardziej otwarte dla wszystkich... Pewnie dziewczyny maja utworzone VIP zamknięte i tylko one widzą co i jak [emoji4]
Ja jestem tutaj od dzisiaj, wiec nie wiem, co i jak
D
Deleted member 178444
Gość
Ja mam niestety rozejście mięśni brzucha po poprzednim porodzie, a obecna ciąża zafundowała mi jeszcze przepuklinę, więc wiąże to z tym. Rok rehabilitacji w D...Spróbuj kaszleć i psikać podnosząc jedną zgiętą w łokciu rękę do góry i skręcając głowę w tą samą stronę za siebie. Powinno pomóc i z bólami i z popuszczaniem bo masz wtedy rozciągnięte mięśnie i mniej podnosi się ciśnienie w jamie brzusznej. Może nawet da się smarkać w podobnej pozycji, ale tego nie próbowałam. I pamiętajcie dziewczyny o ćwiczeniu mięśni Kegla, po porodzie lepiej z trzymaniem moczu nie będzie ;(
D
Deleted member 178444
Gość
12 tydzień, mam termin na 1 września. W drugiej ciazy szybciej brzuszek widać@dareczka1994 wchłonie wchłonie... Dobra myśl to podstawa! Ale uważaj na siebie tak czy siak. Ja tez staram się unikać zbędnego dzwigania cięższych rzeczy...
Ja też jestem zdania, żeby mówić kiedy ma się ochotę i tyle. Mimo, że jestem po poronieniu, a może właśnie dlatego. Nikt nic nie wiedział poprzednio, nie miał mnie kto wesprzeć, nie miałam się komu wypłakać. Już więcej tak nie chcę.
Tutaj też Wam przypomnę o adapterach pasów samochodowych dla ciężarówek. Bardzo ważna sprawa, także warto
IzaVarsovie
Ja się objadam jak prosie! Przestałam palić i zajadam aż uszy się trzęsą... wiec brzucho jak w zaawansowanej ciąży spożywczej
reklama
O widzisz. To mamy ten sam dzień porodu [emoji4]12 tydzień, mam termin na 1 września. W drugiej ciazy szybciej brzuszek widać
Ja też jestem zdania, żeby mówić kiedy ma się ochotę i tyle. Mimo, że jestem po poronieniu, a może właśnie dlatego. Nikt nic nie wiedział poprzednio, nie miał mnie kto wesprzeć, nie miałam się komu wypłakać. Już więcej tak nie chcę.
Tutaj też Wam przypomnę o adapterach pasów samochodowych dla ciężarówek. Bardzo ważna sprawa, także warto
Dla mnie to druga ciąża...
Ale w tej pomimo 12tc kompletnie nic nie widać, no oprócz cyckow z B do C. Tylko ostatni raz w ciąży byłam 7 lat temu to może wszystko wróciło do normy jak gdyby nigdy nic.
W szczególności ze 3 lata regularnie chodzilam na siłownię i mięśnie się zregenerowały...
Najważniejsze w moim życiu osoby wiedzą wiec to dla mnie priorytet i czuje ze mam oparcie w każdej sytuacji... Reszta ma czas [emoji4]