reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny. Tęsknię za tymi starymi wyjadaczami, których jeszcze nie ma w zamkniętej grupie. Cos nie działa to tak, jak powinno :/ Nie potrafię ogarnąć dwóch tematów jednocześnie, chyba za stara jestem. Co u Was? U mnie tragedia, od 3 tygodni jestem chora, podczas kaszlu i smarkam boli podbrzusze i zwyczajnie popuszczam :/ jutro znowu do lekarza. Prenatalne mam 21 lutego, czyli wnet i nie mogę się doczekać. U mnie już nie ma jak ukrywać ciąży, mam brzuszek większy niż moja kuzynka w 6 miesiacu, także wszyscy wiedzą co w trawie piszczy.
Spróbuj kaszleć i psikać podnosząc jedną zgiętą w łokciu rękę do góry i skręcając głowę w tą samą stronę za siebie. Powinno pomóc i z bólami i z popuszczaniem bo masz wtedy rozciągnięte mięśnie i mniej podnosi się ciśnienie w jamie brzusznej. Może nawet da się smarkać w podobnej pozycji, ale tego nie próbowałam. I pamiętajcie dziewczyny o ćwiczeniu mięśni Kegla, po porodzie lepiej z trzymaniem moczu nie będzie ;(

reklama
@dareczka1994 wchłonie wchłonie... Dobra myśl to podstawa! Ale uważaj na siebie tak czy siak. Ja tez staram się unikać zbędnego dzwigania cięższych rzeczy...

@StarAnia zdrówka kobieto!!! Sama niedawno przechodzilam przeziebienie i kaszel to aż mnie cale podbrzusze piekło od ciągłego kaszlania... Nic przyjemnego... To juz tak cie wybrzuszylo? Który to tydzień?

@IzaVarsovie - najważniejsze to dobre samopoczucie. Tez nic nie ukrywam, ale nikt nie pyta to ja nie wychylam się z newsami[emoji6] znając moja rodzine a zwłaszcza teściów i babcie to zaczna mnie traktować jak inwalidke a tego chce uniknąć.

@Patrycjac u mnie podobnie, jak juz ogłosimy to pół świata będzie bębniło takie ciotki plotki [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się wygaduje co chwile hehe
Nie czekam na jakieś konkretne daty żeby było oficjalnie. Ciąże można stracić w każdym momencie :/ a poronienie nie powinno być tabu. Współczucie po stracie nie jest złe. Wychodzę z założenia ze jestem w ciąży odkąd czuje się z nią dobrze i od tego momentu nie jest to tajemnica ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Chciałabym mieć takie podejście, ale jakieś zabobony w głowie o tym 1 trymestrze, więc tego się trzymam, po co później komuś tłumaczyć:/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dareczka1994 to forum jest bardziej otwarte dla wszystkich... Pewnie dziewczyny maja utworzone VIP zamknięte i tylko one widzą co i jak [emoji4]

Spróbuj kaszleć i psikać podnosząc jedną zgiętą w łokciu rękę do góry i skręcając głowę w tą samą stronę za siebie. Powinno pomóc i z bólami i z popuszczaniem bo masz wtedy rozciągnięte mięśnie i mniej podnosi się ciśnienie w jamie brzusznej. Może nawet da się smarkać w podobnej pozycji, ale tego nie próbowałam. I pamiętajcie dziewczyny o ćwiczeniu mięśni Kegla, po porodzie lepiej z trzymaniem moczu nie będzie ;(
Ja mam niestety rozejście mięśni brzucha po poprzednim porodzie, a obecna ciąża zafundowała mi jeszcze przepuklinę, więc wiąże to z tym. Rok rehabilitacji w D...

@dareczka1994 wchłonie wchłonie... Dobra myśl to podstawa! Ale uważaj na siebie tak czy siak. Ja tez staram się unikać zbędnego dzwigania cięższych rzeczy...

@StarAnia zdrówka kobieto!!! Sama niedawno przechodzilam przeziebienie i kaszel to aż mnie cale podbrzusze piekło od ciągłego kaszlania... Nic przyjemnego... To juz tak cie wybrzuszylo? Który to tydzień?

@IzaVarsovie - najważniejsze to dobre samopoczucie. Tez nic nie ukrywam, ale nikt nie pyta to ja nie wychylam się z newsami[emoji6] znając moja rodzine a zwłaszcza teściów i babcie to zaczna mnie traktować jak inwalidke a tego chce uniknąć.

@Patrycjac u mnie podobnie, jak juz ogłosimy to pół świata będzie bębniło takie ciotki plotki [emoji6]

12 tydzień, mam termin na 1 września. W drugiej ciazy szybciej brzuszek widać :)
Ja też jestem zdania, żeby mówić kiedy ma się ochotę i tyle. Mimo, że jestem po poronieniu, a może właśnie dlatego. Nikt nic nie wiedział poprzednio, nie miał mnie kto wesprzeć, nie miałam się komu wypłakać. Już więcej tak nie chcę.
Tutaj też Wam przypomnę o adapterach pasów samochodowych dla ciężarówek. Bardzo ważna sprawa, także warto :)

reklama
12 tydzień, mam termin na 1 września. W drugiej ciazy szybciej brzuszek widać :)
Ja też jestem zdania, żeby mówić kiedy ma się ochotę i tyle. Mimo, że jestem po poronieniu, a może właśnie dlatego. Nikt nic nie wiedział poprzednio, nie miał mnie kto wesprzeć, nie miałam się komu wypłakać. Już więcej tak nie chcę.
Tutaj też Wam przypomnę o adapterach pasów samochodowych dla ciężarówek. Bardzo ważna sprawa, także warto :)
O widzisz. To mamy ten sam dzień porodu [emoji4]

Dla mnie to druga ciąża...
Ale w tej pomimo 12tc kompletnie nic nie widać, no oprócz cyckow z B do C. Tylko ostatni raz w ciąży byłam 7 lat temu to może wszystko wróciło do normy jak gdyby nigdy nic.
W szczególności ze 3 lata regularnie chodzilam na siłownię i mięśnie się zregenerowały...

Najważniejsze w moim życiu osoby wiedzą wiec to dla mnie priorytet i czuje ze mam oparcie w każdej sytuacji... Reszta ma czas [emoji4]

Do góry