reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Pilam mleko z miodem i czosnkiem.. Dzień spokoju i w nocy znowu się zaczelo

f2w3s65gbwsate8e.png
Nie z mlekiem tylko sam pogryźć i połknąć gwarantuje spokój od razu.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja zdecydowanie też. Nie lubię, kiedy ginekolog mi posłodzi rzeczywistość. Wcale to nie sprawia, że jest mi lepiej, bo i tak wiem jak bardzo różnie może być...

Czosnek jest super lekarstwem, ale faktycznie upierdliwy w stosowaniu i wybitnie męczący dla otoczenia ;). Mój mąż jest wielbicielem czosnkowych kuracji...Czasem smród jest nie do zniesienia ;).

Racja nawet najlepsze kliniki nie dają szansy że wszystko będzie cacy.

Ewarut ja mam kolejną wizytę za tydzień i nie wiem czy wytrzymam. Niby wiem, że z beta wiek ciąży może się zgadzać, ale się boje... Też tak miałam dwa lata temu, tylko była różnica dwóch tygodni i już wiedziałam, że nic z tego.
Idź do lekarza. Ciut się uspokoisz. I ja Ci się w zupełności nie dziwie.
I kup sobie detektor tętna. Od 12 lub 14 Tc można słuchać serduszka. Mi to wiele dało w ciąży z Bernim.

Ja włączyłam mojej Vaiane, bo męczyła o bajkę i ryczę na każdej piosence. Ach te hormony.

Dzwoniłam do pracy, że biorę L4 na małego. Mam nadzieję, że szefowa nie zadzwoni. Z resztą nie odbiorę od niej telefonu. Jestem na urlopie dziś.
W ogóle rozłożyło mnie totalnie. Wstałam i nie mogę mówić :/ jeszcze moja Lilka o 5 miała 39.3. Jutro znów zamówię lekarza, ale czuję, że jak nie na płucach, to na oskrzelach się u niej skończy. Jeb....ny wirus :(

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

A to jak ciąża okazuje się młodsza to złe? W sensie jak się nie zgadza jej wiek...czegoś nie zrozumiałam

Też uwielniam bajki Disneya, Vaiana jwst cudowna, choć u mnie synek najchętniej ogląda Epokę lodowcową erę dinozaurów. Ja już nie mogę na nią patrzeć a on dalej i tak już ponad pół roku.

A to jak ciąża okazuje się młodsza to złe? W sensie jak się nie zgadza jej wiek...czegoś nie zrozumiałam
U mnie od samego początku było 2 tyg młodsza ciaza pierwsza, ale na wizycie 7 tyg juz bilo serduszko (z usg 5 tyg). W ogóle się o to nie martwiłam. Tyle że mi wpisali datę porodu z OM, a urodziłam dokładnie 2 tyg po. Tylko musiałam jeszcze na patologii ciąży leżeć. Teraz bym już była mądrzejsza i czekała na spokojnie w domu.
W tej ciąży mi idealnie się zgadza wiek z om i usg.
Co do dokładność terminów na pretanalnym - to wlaśnie ja słyszałam odwrotnie, im mlodsza ciąża na usg, tym łatwiej ustalić termin porodu. Ja miałam dużego bobasą i wymiarówo później on znacznie wyprzedzal wiek ciąży

Paulina, ale z drugiej strony co ma powiedzieć. Obiecać, zapewnić, a jak tfu tfu coś się stanie? To dopiero początki.

Neliel, to masz zabójczy oddech teraz [emoji16]
Przecież nie oczekuję od lekarza tego aby mi na piśmie obiecał zdrową ciążę tylko jak człowiek, który stara się do każdego uśmiechać i nie sprawiać problemu oraz jako kobieta w pierwszej ciazy liczę na chociaż ludzkie podejście do tematu jak np. odpowiadanie na pytania co mogło być przyczyną krwi w śluzie, jakie są moje wyniki krwi, którą mi pobrali. Sorry ale z takim podejściem równie dobrze możemy zaczynać dzień od słów "dzień dobry wszyscy umrzemy". Pozytywne nastawienie do sprawy to połowa sukcesu a dobre samopoczucie mamy to lepszy rozwój dziecka. Jestem poddnenerwowana ale czasem strzela mnie takie zimne podejście. Nie będę brnęła, cokolwiek się wydarzy myślę że warto celebrować ten czas i być pozytywnie nastawionemu do życia.

gannvfxm7rdcfbwj.png

Jak na początku jest dużo młodsza to oznaczać może że zatrzymał się rozwój.
Nie siejmy paniki! Może to również oznaczać ( w98%przypadkow) że owulacja była później A co za tym idzie do zapłodnienia również doszło później. Na całym świecie liczy się wg schematu od ostatniej miesiączki ale nie każda kobieta ma regularne cykle. Moja ciaza jest młodsza o 8dni i jest z nią wszystko w porządku jak na tą chwilę.

Nie siejmy paniki! Może to również oznaczać ( w98%przypadkow) że owulacja była później A co za tym idzie do zapłodnienia również doszło później. Na całym świecie liczy się wg schematu od ostatniej miesiączki ale nie każda kobieta ma regularne cykle. Moja ciaza jest młodsza o 8dni i jest z nią wszystko w porządku jak na tą chwilę.
Dlatego napisałam że "może", a nie ze tylko oznacza. Bo zapytała skąd panika, że może to być źle :)

reklama
Żyje chociaż to była... Specyficzna wizyta. Na wieść o ciąży pani dentystka powiedziała że pod żadnym pozorem nie da mi znieczulenia. Myślę super. Podziubała, a ja aż skakałam na fotelu co skwitowala że powinnam potraktować to jako trening przed porodem. o_O bo poród naturalny to jest to. Cesarka to normalna operacja i nie powinno się iść na łatwiznę. Potem zaczęła gadać jaka to natura jest wspaniała i z czym umie sobie poradzić...

oar8xzkrqz0fcyud.png

Do góry