reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No jest różnica :)

Też robiłam różne bo chyba z 5 ich zrobiłam. Każdy miał rożnej intensywności odcień. Ale robiłam 2 razy bete i przyrost jest w normie tzn prawidłowy jutro kolejna beta a w czwartek usg :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja z krwi w ogole nie robiłam bo nie miałem już na to czasu w Polsce;) zrobiłam dwa razy clearblue tydzień po tygodniu i wyszło mi tak jak powinno to byłam spokojna A po kolejnym tygodniu usg :)

*eve25, witaj :)! Spokojnie, zadzwoń najlepiej jak masz swojego ginekologa i zapytaj kiedy chce Cię widzieć. Tak najsenaowniej chyba.
A odcieniem na teście to już w ogóle się nie stresuj, bo po pierwsze różne są testy, a po drugie różne każda z nas ma stężenia HCG dla poszczególnych tygodni. Jednej wyjdzie zajebiście bordowa krecha w 35 DC, innej bladoróżowa, a będą na tym samym etapie zdrowej ciąży. Nie jesteśmy na szczęście z taśmy :)

Co do plamień, to ja uważam, że z tymi wczesnymi, nawet jak zwiastują poronienie, niewiele możemy zrobić...Smutna prawda jest taka, że większość wad genetycznych ujawnia się do tego 9tc i wiele ciąż ulega samoistnemu poronieniu, bo dzieciaczki byłyby chore. Ja uważam, że Angole trochę racji w tym swoim oschłym racjonaliźmie mają. Co nie znaczy, że bym np. w 8 TC nie jechała na izbę z czerwonym plamieniem...Ale już w 4 czy 5 TC na pewno nie. Spóźniona miesiączka. Chyba, że faktycznie byłabym pod ścisłą kontrolą gina, miała problemy tarczycowe, albo inne hormonalne, była po kilku stratach itd. To już sytuacja zupełnie inna i wtedy każde, nawet wczesne plamienie to alarm.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było. Dziś wyszłam ze szpitala. Niby jest lepiej ale mam wrażenie że spisali mnie na straty. To 8 tydzień (7+1) a akcji serca nie ma. Niby mam czekać w domu ale ci lekarze... z wielką łaską mi odpowiadali. Strasznie dołujący ten pobyt w szpitalu. Były ze mną na sali dwie dziewczyny po poronieniach... Jedna w 9tc a druga w 16tc.
Czuję się okropnie, nie tyle fizycznie co psychicznie :(

w5wqzbmhtbjgomj7.png

Cześć dziewczyny, trochę mnie tu nie było. Dziś wyszłam ze szpitala. Niby jest lepiej ale mam wrażenie że spisali mnie na straty. To 8 tydzień (7+1) a akcji serca nie ma. Niby mam czekać w domu ale ci lekarze... z wielką łaską mi odpowiadali. Strasznie dołujący ten pobyt w szpitalu. Były ze mną na sali dwie dziewczyny po poronieniach... Jedna w 9tc a druga w 16tc.
Czuję się okropnie, nie tyle fizycznie co psychicznie :(

w5wqzbmhtbjgomj7.png
Ale to co powiedzieli , że na co masz czekać na najgorsze czy co ?
Się ciesz że masz apetyt! ;)
Obawiam się , że za duży :p

albo będzie akcja serca ( w poniedziałek mam kontrolę) albo nie. W międzyczasie powiedzieli, że może zacząć się krwawienie. Ogólnie totalnie ignorowali kobiety które nie są ich pacjentkami w gabinetach prywatnych. Mój lekarza przyjmuje w szpitalu jakies 100km odemnie dlatego byłam to "obca".

w5wqzbmhtbjgomj7.png

reklama
Do góry