reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mając umowę na czas nieokreślony?! To widzę, że masz ginekologa-eksperta w prawie pracy. No, człowiek orkiestra [emoji23].

Wioluś, to absolutnie nieprawda. Poczytaj.
No też mi się wydaję że to dziwne. Zawsze wydawało mi się że ciężarna to jest po ochrona

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak już pisałam wcześniej moja gin mówiła mi że mogą mnie zwolnić przed 12 tc

Ja mam umowę do czerwca i idę na zwolnienie w 8 tyg. Do porodu nie mogą mnie zwolnić a przedłużyć muszą umowę do końca. Po porodzie macierzyńskie wypłaca mi ZUS

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak już pisałam wcześniej moja gin mówiła mi że mogą mnie zwolnić przed 12 tc

Jeśli umowa kończyła by ci się przed 12 tyg wtedy nie ma obowiązku ci przedłużać daje wypowiedzenie i tyle zostajesz na lodzie dlatego w takiej sytuacji daje się zwolnienie po przedłużeniu

Dlatego ja ide prywatnie do gina żeby mi wystawiła zwolnienie i od 1 lutego mnie nie ma. Nie warto się męczyć.
A propos wizyt prywatnych. My jeździmy do prywatnej kliniki, bo opieka tam i warunki są na medal. Fakt faktem wizyty są kosztowne ale wsparcie jakie tam dostaliśmy pomogło nam tak szybko zajść w ciążę przy różnych komplikacjach.

Ale do sedna [emoji6] Dziewczyny czy praktykujecie taki zabieg że macie swojego ginekologa prywatnie a w razie konieczności zrobienia badań idziecie na NFZ? Badania są płatne, bo skierowanie na nie od prywatnego to czasem koszt około 200 zł no a przecież składki się płaci po coś [emoji6] Wiem, że to podchodzi pod typową chamówę ale słyszałam że wiele ciężarnych mam tak robi [emoji4]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A propos wizyt prywatnych. My jeździmy do prywatnej kliniki, bo opieka tam i warunki są na medal. Fakt faktem wizyty są kosztowne ale wsparcie jakie tam dostaliśmy pomogło nam tak szybko zajść w ciążę przy różnych komplikacjach.

Ale do sedna [emoji6] Dziewczyny czy praktykujecie taki zabieg że macie swojego ginekologa prywatnie a w razie konieczności zrobienia badań idziecie na NFZ? Badania są płatne, bo skierowanie na nie od prywatnego to czasem koszt około 200 zł no a przecież składki się płaci po coś [emoji6] Wiem, że to podchodzi pod typową chamówę ale słyszałam że wiele ciężarnych mam tak robi [emoji4]

Ja nie chodzę na NFZ strasznie długo trzeba czekać na wizytę...

Link do: Co zrobić, gdy kobieta na wypowiedzeniu zachodzi w ciążę

W tej kwestii wypowiedział się również Sąd Najwyższy w wyroku z dnia 2 czerwca 1995 r., sygn. akt: I PRN 23/95 stwierdzając, że wynikający z Kodeksu pracy zakaz rozwiązania umowy o pracę z pracownicą w okresie ciąży obowiązuje również w sytuacji, gdy zaszła ona w ciążę w okresie wypowiedzenia. Dla ochrony przed wypowiedzeniem lub rozwiązaniem umowy o pracę kobiety w okresie ciąży nie jest istotny termin wykazania tej okoliczności, lecz wyłącznie obiektywny stan istniejący w chwili wypowiedzenia lub rozwiązania umowy o pracę."

Cześć Dziewczyny, witam się w 7t3d.

Ale wątek nabrał tempa! Ja po pracy jedzonko, szybka kąpiel i wskakuję pod kołderkę, żeby wszystko nadrobić. Taki mój codzienny rutuał. Czytam regularnie, choć na razie siedzę cicho z boku.

Witam wszystkie nowe wrześniowe mamy. Ale jest nas już dużo [emoji7]. Gratulacje dla Was i życzę wspaniałych kolejnych miesięcy [emoji256].

@Betti31 Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo, żeby wszystko dobrze się skończyło. Tulę.

@Gosia0210 Jak tam u Ciebie i u męża? Rozmawialiście? [emoji8]

Powodzenia dla dziewczyn robiących betę - żeby były ładne przyrosty! [emoji256]

I czary mary niech mdłości ustaną u dziewczyn, które mają ich już dość [emoji119].

A ja czekam na najbliższy piątek na badanie usg. Mam nadzieję, że serducho mocno bije u mojego maleństwa [emoji173]️.

f2w3rjjgrz97x0lc.png

Jeszcze nie mąż, narzeczony :p Jakoś staramy sie dotrzec, ale mi jest mimo wszystko ciezko, poprostu nie jestem w stanie pojac czemu tak sie stalo :(.. ale skupiam sie na ciazy maksymalnie jak moge :)

Dzisiaj jest jakas masakra.. cokolwiek zjem skreca mnie z bolu zoladka, nie wiem co sie dzieje, ale umieram [emoji22]

reklama

Ja będę chodzić na nfz bo wtedy badania mam za darmo, no i ginekolog mam sprawdzoną. Pójdę do niej tlko raz prywatnie ze względu na to że nie mogę teraz czekać.

Do góry