reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja w pierwszym tygodniu gdy dowiedziałam się o ciąży panikowałam z dwóch powodów - po pierwsze to jak zniosę stres w pracy a po drugie - czy nie sprawie tym krzywdy maleństwu. Z tego powodu miałam tylko jedną nieprzespaną noc.

Nie wiem jak Wasze sytuacje zawodowe ale moja ciąża jest dla mnie wybawieniem, bo dzięki niej wyhamuję i nabiorę dystansu do szefowej, masy obowiązków i tej całej niepotrzebnej presji (praca biurowa branża projekty unijne). Mam 29 lat i ten mały cud, który zaczyna gościć pod moim sercem staje każdego dnia dla mnie coraz ważniejszy, jego dobro i zdrowie, oswajamy się ze sobą ale już wiem, że przy nim nic innego nie ma tak dużego znaczenia jak jeszcze 3 tygodnie temu :-)

Ja wczoraj też wylałam kubek łez na Owsiaku, nudności zaczynają mnie bawić, bo raz mam ochotę na pewien smak a gdy już sobie coś zrobię do jedzenia to po kęsie odkładam na bok. Zasypiam około 20 ;-) przebudzam się co rusz ale o 21 usypiam i tak już do rana ;-) Najgorzej jest a pracy, organizm sam odstawil kawę więc ziewam co 5 minut. Również czuje zmęczenie a wczoraj po godzinnym spacerze czułam ból mięśni i stawów jak przy grypie [emoji32]

No cóż każdy dzień to niespodzianki i w moim przypadku taka nauka bycia w ciąży.

PS. Co do romantyzmu w sypialni to tęsknota za partnerem wygrywa i powiem Wam szczerze że nawet nie zastanawiałam się nad tym, czy coś może być przez to nie tak ;-)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana jesteśmy z tej samej branży :)

Ja też już nie mogłam się doczekać kiedy zajde bo ciągle stres już mnie wykańcza :)

f2w3csqvilsnamac.png

reklama
Wczoraj wracałam z gór i zatrzymaliśmy się na obiad. Powiem wam że w życiu mi tak kwaśnica nie smakowała :D aż wzięłam druga porcje na wynos żeby w pracy mieć pyszności :)))

Poza tym u mnie bez zmian prawie bezobjawowo :)

f2w3csqvilsnamac.png

Kochana jesteśmy z tej samej branży :)

Ja też już nie mogłam się doczekać kiedy zajde bo ciągle stres już mnie wykańcza :)

f2w3csqvilsnamac.png
Super! Czy zamierzasz być długo aktywna zawodowo? Ja dodatkowo koordynuję projekt ale jak to mówią - nie ma ludzi niezastąpionych [emoji6] jeżeli Maleństwo i zdrowie powiedzą stop to bez sentymentów pójdę na L4 a jeżeli będę czuła się dobrze to jak Bóg da :-) najważniejsze to zmienić nastawienie do pewnych spraw a ciąża jest ku temu najlepszym powodem! [emoji4]

Super! Czy zamierzasz być długo aktywna zawodowo? Ja dodatkowo koordynuję projekt ale jak to mówią - nie ma ludzi niezastąpionych [emoji6] jeżeli Maleństwo i zdrowie powiedzą stop to bez sentymentów pójdę na L4 a jeżeli będę czuła się dobrze to jak Bóg da :-) najważniejsze to zmienić nastawienie do pewnych spraw a ciąża jest ku temu najlepszym powodem! [emoji4]

Dokładnie taki sam mam plan! Przede wszystkim zmienić nastawienie :) zdecydowanie za bardzo się tym wszystkim przejmuje!

Jak wszystko będzie dobrze i będę się dobrze czuła i dogadam się z szefową że mogę pracować z domu jak będę miała gorszy dzień to planuje pracować do maja-czerwca.

A jak mnie wkurzą albo się będę źle czuć to bez mrugnięcia okiem zmykam na l4. Chociaż mam nadzieję że to nie nastąpi bo boję się że się znudze i świra w domu dostanę [emoji14]

f2w3csqvilsnamac.png

Dokładnie taki sam mam plan! Przede wszystkim zmienić nastawienie :) zdecydowanie za bardzo się tym wszystkim przejmuje!

Jak wszystko będzie dobrze i będę się dobrze czuła i dogadam się z szefową że mogę pracować z domu jak będę miała gorszy dzień to planuje pracować do maja-czerwca.

A jak mnie wkurzą albo się będę źle czuć to bez mrugnięcia okiem zmykam na l4. Chociaż mam nadzieję że to nie nastąpi bo boję się że się znudze i świra w domu dostanę [emoji14]

f2w3csqvilsnamac.png
Boże mam takie same obawy [emoji23][emoji23][emoji23] przez ten szał pisania wnioskowania i rozliczania nie umiem odpoczywać od 2 lat! Ale pocieszajmy się faktem, że gdy wrócimy po macierzyńskim cała perspektywa finansowa UE mocno zwolni a w pracy będzie luz blues [emoji4][emoji4][emoji4] Mocno Cię ściskam i dobrego dnia!

Boże mam takie same obawy [emoji23][emoji23][emoji23] przez ten szał pisania wnioskowania i rozliczania nie umiem odpoczywać od 2 lat! Ale pocieszajmy się faktem, że gdy wrócimy po macierzyńskim cała perspektywa finansowa UE mocno zwolni a w pracy będzie luz blues [emoji4][emoji4][emoji4] Mocno Cię ściskam i dobrego dnia!

Dokładnie tak! Wzajemnie :**,

f2w3csqvilsnamac.png

Witaj Nastka, witajcie nowe mamusie :)!

Ja się wykańczam psychicznie na początku ciąży... Ciągle sprawdzam, czy czuję piersi, macam je jak głupia. Już nawet mam sposoby jak robić to pośród ludzi, żeby nie wzbudzać podejrzeń ;). Do łazienki na siusiu wchodzę z duszą na ramieniu, czy wszystko w bieliźnie ok, każde mocniejsze ukłucie w podbrzuszu wzbudza strach. Masakra. Jestem strzępkiem nerwów. Jeszcze jak czytam historie o stratach, to dobijam się ostatecznie...Ech, początki są dla mnie trudne.

Ok, zbieram się do pracy, dobrego dnia dziewczyny :)!

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Witaj Nastka, witajcie nowe mamusie :)!

Ja się wykańczam psychicznie na początku ciąży... Ciągle sprawdzam, czy czuję piersi, macam je jak głupia. Już nawet mam sposoby jak robić to pośród ludzi, żeby nie wzbudzać podejrzeń ;). Do łazienki na siusiu wchodzę z duszą na ramieniu, czy wszystko w bieliźnie ok, każde mocniejsze ukłucie w podbrzuszu wzbudza strach. Masakra. Jestem strzępkiem nerwów. Jeszcze jak czytam historie o stratach, to dobijam się ostatecznie...Ech, początki są dla mnie trudne.

Ok, zbieram się do pracy, dobrego dnia dziewczyny :)!

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Na spokojnie :-* początek jest zawsze taki szalony (mam taką nadzieję [emoji2]) wszystko musimy sobie poukładać i mieć pewność że to co nas spotkało jest dobre i nic nie grozi dzieciątku. Daj sobie czas [emoji8] [emoji8] [emoji8]

reklama
Dzien dobry mamusie!
Jade na bete! Snil mi sie koszmar, ze zaczela spadac [emoji51] dobrze, ze sie obudzilam i okazalo sie, ze to tylko sen...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry