reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie,
dzis wyszla mi bladziutka druga kreska. Mam juz dwoch synow 5 i 3 lata. I ostatnio zdecydowalismy sie na trzeciego dzidziusia. Watek obserwuje od samego poczatku ;) juz jak trwaly prace nad maluchem ;) mialam dolaczyc dopiero po wizycie, ale chyba musze miec gdzie sie wygadac :)
Gratuluje wam wszystkim i trzymam kciuki za szczesliwe ciaze i zdrowe dzieci.
Witamy w gronie.Gratulacje

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny :)

Witam nowe Wrzesniowki :)

Co do spania to ja raczej nie mam problemów ;) po pracy drzemka miłe widziana, wieczorem już koło 20/21 przesypiam i budzę się 5/6. Noc przesypiam bez problemów, tylko tyle ze mam jakieś dziwne realistyczne sny;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dobry

Gosia tak myślałam, że chłop nie ma się co cieszyć, bo jesteś nietykalska. Niestety nie pocieszy się za szybko.

Aleczka to nie jest tak, że jak jest pełne rozwarcie, to od razu trzeba przeć. Bóle parte mogą przyjść np po godzinie. To jest czas na odpoczynek dla kobiety. Niestety często w szpitalach przez chęć szybkiego zakończenia porodu parcie jest od razu.
Polecam książkę Ireny Chołuj, dużo można się dowiedzieć o fizjologii porodu i przygotować. Ja żałuję, że przeczytałam dopiero przed drugim porodem. Mój pierwszy myślę wyglądał by inaczej.
Jeśli się nie mylę to ustawienie twarzyczkowe też nie jest do przewidzenia tak do końca. Dziecko wystawiając się w kanał wykonuje obrót.

Karmlovelatte z tym chronionem ciężarnej aż tak kolorowo nie ma. Ja się boję ostatnich zmian, które już były i które będą.

Też mam realne sny. Niestety już dwa razy mi się śniło krwawienie.
Oszaleje do 25.

I uff moja Lili już lepiej. To na szczęście ten sam wirus.

Witam kolejne nowe mamy :)
Grono nam się powiększa. Mam nadzieję, że w tym składzie dotrwamy już do września.
A kto to rodzi w sierpniu?

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry

Gosia tak myślałam, że chłop nie ma się co cieszyć, bo jesteś nietykalska. Niestety nie pocieszy się za szybko.

Aleczka to nie jest tak, że jak jest pełne rozwarcie, to od razu trzeba przeć. Bóle parte mogą przyjść np po godzinie. To jest czas na odpoczynek dla kobiety. Niestety często w szpitalach przez chęć szybkiego zakończenia porodu parcie jest od razu.
Polecam książkę Ireny Chołuj, dużo można się dowiedzieć o fizjologii porodu i przygotować. Ja żałuję, że przeczytałam dopiero przed drugim porodem. Mój pierwszy myślę wyglądał by inaczej.
Jeśli się nie mylę to ustawienie twarzyczkowe też nie jest do przewidzenia tak do końca. Dziecko wystawiając się w kanał wykonuje obrót.

Karmlovelatte z tym chronionem ciężarnej aż tak kolorowo nie ma. Ja się boję ostatnich zmian, które już były i które będą.

Oszaleje do 25.

Grono nam się powiększa. Mam nadzieję, że w tym składzie dotrwamy już do września.

Jakie zmiany?

Moje dziecko znalazło w szufladzie dokumenty z ciąży z nim [emoji23], w tym pierwsze usg.
Też się wtedy wyrwalam [emoji23]

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom

1515837944-26758ee1d2857953-aaaaaa.jpeg

Jakie zmiany?

Moje dziecko znalazło w szufladzie dokumenty z ciąży z nim [emoji23], w tym pierwsze usg.
Też się wtedy wyrwalam [emoji23]

Haha [emoji23] [emoji23][emoji23] to bardzo cierpliwa jesteś widziałam zdjęcie pod spodem pewnie też później się stresowałaś

Haha [emoji23] [emoji23][emoji23] to bardzo cierpliwa jesteś widziałam zdjęcie pod spodem pewnie też później się stresowałaś

Nie, właśnie nie. Potem spokojnie badania, kolejne usg w 6,5tyg i serduszko bilo. Cała ciaza spokojna, bezbolesna. W termin porodu wieczorem wsiadlam w auto i pojechałam na kawę i ciasto [emoji23]

reklama
Dobry

Oszaleje do 25.

Jaaaa:-) :)

Do góry