reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witajcie dziewczyny [emoji3]
Witam nowe mamusie i jeśli chcecie dołączyć do zamkniętej grupy to proszę o wiadomość na priv.
Jadę dziś na wyniki i może jakieś małe szaleństwo zakupowe. Trzeba mi spodnie, bo wszystko ciasne[emoji23]
A jestem taka głodna że nie wiem jak wytrzymam.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
@Ewarut dostałaś moja wiadomość na priv?

f2w3csqvilsnamac.png

reklama
Nie, właśnie nie. Potem spokojnie badania, kolejne usg w 6,5tyg i serduszko bilo. Cała ciaza spokojna, bezbolesna. W termin porodu wieczorem wsiadlam w auto i pojechałam na kawę i ciasto [emoji23]

Napisane na Redmi 4X w aplikacji Forum BabyBoom
To umnie też spokojna I ciąża była poród też jakoś łagodny sn najgorzej połóg wspominam.Druga już tak w 5 tyg i pęcherzyka nie było widać i beta mało przybierała pokazał się 9-10tyg ale pusty i poleciał jeszcze zabieg mi nie potrzebnie zrobili :( bo okazało się że się wyczyściłem sama.Trzecia ok 7-8tyg akurat miałam mieć wizytę tego samego dnia u lekarza wylądowałam rano w szpitalu z plamieniem krwią chcieli ze mnie wariatkę zrobić i psychiczną chora że z takim czymś się nie przyjeżdża :( ale mówię test wyszedł pozytywny że wadliwy był odparł ja na to że jakim cudem jak w loboratorium robiłam z krwi to się zamknął.Beta wyszła mi niska na ten wiek ciąży i ona gadała mi 3 tyg że jest ale jaka nadzieję mi robiła przecież wiem kiedy z mężem się kochałam i nie możliwe aby taka była bo nie było stosunku aby była młodsza ciaza.Na drugi dzień beta spadła więc poprosiłam że chce bez zabiegu trzymali mnie tydz na antybiotykach i ordynator już ze mnie wariatki nie robił udawał że jest miły i się pytał dlaczego jestem taka poważna.Teraz czekam cierpliwie chociaż mam stresa

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tam ciążę z córą wspominam dobrze. Gdyby nie to że spałam nawet na stojąco i te dodatkowe kg powiedziałabym że byłam takim ciążowym jednorożcem hahaha
Niedługo przed terminem moja szurnięta gin stwierdziła że ja przecież już rodze dała skierowabie do szpitala i kazała sie spieszyć
Pojechałam i rozbawiłam całą ip :D
"Przed terminem bez skurczy rodzić przyjechała " :D
Zbadali i odesłali ;)
3 dni po terminie na ktg pojechałam sama przez pół warszawy komunikacją :p po badaniu ginka zrobila mi chyba masaż szyjki i już do tramwaju sie nie doczłapałam :D
Wróciłam na ip i mowie ze chyba do domu nie dam rady dojechac bo plecy bolą no to mnie zostawili.
Jedna noc na porodówce. Dwie obok mnie uradzily a ja nic
Kolejny dzien nic to juz mi powiedialy ze jak nie ruszy do rana to oxy
O 4 mnie bóle obudziły ale krew poszla i po 9 cc. 9:30 mała juz była z nami a ja przy szyciu zaczelam chrapać :D

witajcie...nieśmiało witam powoli sie z wami...ja dopiero sam początek ciąży...termin z OM wypada mi na 21.09. mam jednego synka z 2013r i jestem po dwóch startach w 2016r 10tc-córeczka Hania, i w czercu 2017r.w 6tc...mam nadzieje że teraz dotrwamy do końca ciązy bez problemów...jak narazie spokojnie wszystko jest...mam zapisaną luteine i 19 kolejna wizyta żeby zobaczyć jak tam się rozwija wszystko...

witajcie...nieśmiało witam powoli sie z wami...ja dopiero sam początek ciąży...termin z OM wypada mi na 21.09. mam jednego synka z 2013r i jestem po dwóch startach w 2016r 10tc-córeczka Hania, i w czercu 2017r.w 6tc...mam nadzieje że teraz dotrwamy do końca ciązy bez problemów...jak narazie spokojnie wszystko jest...mam zapisaną luteine i 19 kolejna wizyta żeby zobaczyć jak tam się rozwija wszystko...
Witamy. Bedzie dobrze

Witaj ja też po dwóch stratach 2016 i 2017.Synka mam z 2013.Tym razem nam się uda :) jak nam wszystkim :) takim gronie do września :)

Witaj, widzę termin podobny jak u mnie. Test, betę I usg robiłaś?
To umnie też spokojna I ciąża była poród też jakoś łagodny sn najgorzej połóg wspominam.Druga już tak w 5 tyg i pęcherzyka nie było widać i beta mało przybierała pokazał się 9-10tyg ale pusty i poleciał jeszcze zabieg mi nie potrzebnie zrobili :( bo okazało się że się wyczyściłem sama.Trzecia ok 7-8tyg akurat miałam mieć wizytę tego samego dnia u lekarza wylądowałam rano w szpitalu z plamieniem krwią chcieli ze mnie wariatkę zrobić i psychiczną chora że z takim czymś się nie przyjeżdża :( ale mówię test wyszedł pozytywny że wadliwy był odparł ja na to że jakim cudem jak w loboratorium robiłam z krwi to się zamknął.Beta wyszła mi niska na ten wiek ciąży i ona gadała mi 3 tyg że jest ale jaka nadzieję mi robiła przecież wiem kiedy z mężem się kochałam i nie możliwe aby taka była bo nie było stosunku aby była młodsza ciaza.Na drugi dzień beta spadła więc poprosiłam że chce bez zabiegu trzymali mnie tydz na antybiotykach i ordynator już ze mnie wariatki nie robił udawał że jest miły i się pytał dlaczego jestem taka poważna.Teraz czekam cierpliwie chociaż mam stresa

Jak wiesz u mnie na usg też nic nie widać, jeszcze? Betę natomiast mam dość wysoką,progesteron też. Zobaczymy co dalej będzie. 16 dni czekania ;)

Witam nowa mamusie [emoji1] trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki!

Ja popadlam w jakas paranoje przez tego lekarza i sie martwie ze ta beta taka niska.. szczegolnie ze od tygodnia, na samym poczatku wychodzily mi pozytywne testy, blade ale
Pozytywne.. zwariuje do poniedzialku[emoji30]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam nowa mamusie [emoji1] trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wyniki!

Ja popadlam w jakas paranoje przez tego lekarza i sie martwie ze ta beta taka niska.. szczegolnie ze od tygodnia, na samym poczatku wychodzily mi pozytywne testy, blade ale
Pozytywne.. zwariuje do poniedzialku[emoji30]

U Ciebie beta ponad 200 w 31dc? U mnie 471 w 28dc [emoji85].
Powtórz sobie dla spokoju albo zrób jeszcze jeden test. Ja powtórzę dopiero w poniedziałek.

A "miszczem" paranoi tutaj jestem ja [emoji23]

reklama
Wlasnie w poniedzialek ide powtorzyc, ale po przemysleniach cos slabo to widze, jak w 4tyg beta tylko 216 przy wczesniejszych pozytywnych testach :(

Ponad 400 w 28dc to ladnie, juz niedlugo bedzie w tysiacach i bedzie pieknie wszystko widac na usg :D

Do góry