reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Ewarut spokojnej nocki i dobranoc ;)
@Agniesia0484 niestety dopiero za jakieś 8-9 tyg nie prędzej jak między 12-14 tc ;( prędzej nie interesują się tu ciążami a jakiekolwiek ingerencje w razie co to dopiero od20 tygodnia. Mieszkam w Irlandii i tu tak maja niestety
Ooo, to faktycznie późno. Ja byłam w 5 tyg i 4 dniu i już było słychać bicie 2 serc. Lekarz tez się lekko zdziwił A to twoja pierwsza ciąża?

reklama
Witam dziewczyny wieczorową porą :) w końcu nadrobiłam to co naprodukowałyście ;) widzę że nasze grono bardzo się powiększyło, nic tylko się cieszyć że aż tyle nas jest a to na pewno jeszcze nie koniec! Widzę że nie tylko ja nie mogę doczekać się wizyty u gina, do 15 kawał czasu a wlecze się niemiłosiernie. Ja też będę prowadzić ciążę prywatnie, tak samo jak pierwszą i u tego samego lekarza bo jest świetny i lepszego nie poznałam. Wiadomo że to spory wydatek ale tak jak już niejedna napisała na kruszynce się nie oszczędza :) Pisałyście o porodach, ja sobie nie wyobrażam inaczej niż rodzić naturalnie może przez to że pierwszy poród był ekspresowy i lekki, 5,5h od odejścia wód i jeszcze miałam zzo, niby tylko jedną dawkę ale ile ulgi! Także mam nadzieję, że cesarką mnie ominie :)

Póki co ciążowych dolegliwości wciąż brak, jedynie zachcianki się zaczęły :) jak mnie dzisiaj naszło na gofry z bitą śmietaną i brzoskwiniami to zjadłam 3 i myślałam że umrę :p a potem jeszcze dołożyłam pomidorami cherry :) najchętniej jeszcze bym zjadła kabanosy ale boję się rewolucji :p

Nie 3 :) dlugo sie zastanawialismy pozniej stwierdzilismy ze juz nie bo duza roznica wieku miedzy dziecmi corka ma 13 a synek 9 :) ale jednak udalo sie hehe

gann3e3k5wou767o.png

Witam dziewczyny wieczorową porą :) w końcu nadrobiłam to co naprodukowałyście ;) widzę że nasze grono bardzo się powiększyło, nic tylko się cieszyć że aż tyle nas jest a to na pewno jeszcze nie koniec! Widzę że nie tylko ja nie mogę doczekać się wizyty u gina, do 15 kawał czasu a wlecze się niemiłosiernie. Ja też będę prowadzić ciążę prywatnie, tak samo jak pierwszą i u tego samego lekarza bo jest świetny i lepszego nie poznałam. Wiadomo że to spory wydatek ale tak jak już niejedna napisała na kruszynce się nie oszczędza :) Pisałyście o porodach, ja sobie nie wyobrażam inaczej niż rodzić naturalnie może przez to że pierwszy poród był ekspresowy i lekki, 5,5h od odejścia wód i jeszcze miałam zzo, niby tylko jedną dawkę ale ile ulgi! Także mam nadzieję, że cesarką mnie ominie :)

Póki co ciążowych dolegliwości wciąż brak, jedynie zachcianki się zaczęły :) jak mnie dzisiaj naszło na gofry z bitą śmietaną i brzoskwiniami to zjadłam 3 i myślałam że umrę [emoji14] a potem jeszcze dołożyłam pomidorami cherry :) najchętniej jeszcze bym zjadła kabanosy ale boję się rewolucji :p
Ja właśnie wcinam kabanosy, chętnie się podzielę ;)
Jest to moje pierwsze dziecko więc nie man doświadczeń z porodem, ale jakoś wizja naturalnego porodu wydaje mi się mniej przerażająca.
Odkąd tylko podjeliśmy decyzję o dziecku to chodzi mi po głowie syn. Nie wiem skąd mi się to wzięło...

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie,
pewnie wszystkie zaraz mnie skrytykujecie, ale ...
Kilka dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży ... nieplanowanej ciąży. Mam 40 lat, strach że całe moje życie zostanie przewrócone do góry nogami, że jestem za stara, że strasznie przytyję a juz waze 85 kg przy wzroscie 168:((((((((((((
Nie poszłam nawet jeszcze do ginekologa, nikomu nie powiedziałam o ciąży .... brak mi sił
Hej! Nikt Cię tu nie skrytykuje! Do nas możesz walić w każdej sprawie :) ja po pierwszym dniu radości złapałam strasznego doła! I gdyby była opcja odwrotu to brałabym w ciemno! Ale dziewczyny mnie uspokoiły i już jest lepiej! Z resztą entuzjazm tutaj jest zarazliwy :)

f2w3csqvilsnamac.png

reklama
Do góry