reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Kkk88 dlatego m.in. się nie odzywałam :ninja2: żeby nie wystraszyć zaraz innych przyszłych mam. Tylko teraz... szkoda mi się zrobiło tych dwóch duszyczek.
Ale nie można tak myśleć, że zaraz i u innych jest/będzie problem. No dajcie spokój. Ktoś w końcu musi tę krzywą urodzeń podnosić. :)
A jak usg pokazuje, że jest ok., lekarz przekłada to jeszcze na przekaz słowny pozytywny to tylko się cieszyć. Serio, serio. I tak trzymać.

reklama
wiem co czujesz.moj mąż powiedział że mam zakaz wchodzenia na forum po ostatniej schizie w jaką wpadlam parę dni temu..w 1ciazy byłam nieświadoma i szczesliwa

c55f0dw4ay49a7ki.png
No ja właśnie czytam i czytam.. już nawet zaczęłam czytać ta książkę od poloznych gdzie jest napisane że jeśli bicie serca było słyszalne w ok 6-7tygodniu i wymiary były ok to ryzyko poronienia wynosi mniej niż 5% A jeśli w 9-10tygodniu to spada do ok 2% takze kurde..spadło ryzyko o ok 50%...masakra nie mogę się tak stresować bo to można kota dostać.. chyba idę się zająć hamburgerami

myślałam że tylko ja nie potrafię się tak w pełni cieszyć ciąża i się schizuje.wszystko będzie ok i tego się trzymajmy.troche czasu do porodu zostało także możnaby było do tego momentu osiwiec. musimy wrzucić na luz ciesząc się że się udało i cieszyc się tym cudownym stanem jakim jest ciaza

c55f0dw4ay49a7ki.png

myślałam że tylko ja nie potrafię się tak w pełni cieszyć ciąża i się schizuje.wszystko będzie ok i tego się trzymajmy.troche czasu do porodu zostało także możnaby było do tego momentu osiwiec. musimy wrzucić na luz ciesząc się że się udało i cieszyc się tym cudownym stanem jakim jest ciaza

c55f0dw4ay49a7ki.png
W sumie..będzie co ma być.. do 14go w sumie nie tak długo no i 4tygodnie po pierwszym..
Dostałam rozpiska właśnie że muszę zrobić badania między 11w2d A 13w6d.. W Polsce też coś takiego jest?

Dziewczyny prosze nie nakręcajmy sie nawzajem. Damy radę. Trzeba być pełnym optymizmu i radości szykuje sie dla nas piękny czas. Ja mam wizytę w poniedziałek, a to co tu czytam mnie przeraża:(

Wszystko bd dobrze trzeba byc dobrej mysli. Mi ostatnio kolezanka opowiadala ze w 10tc jej dzidzia nie miala tetna. Dostala skierowanie na zabieg do szpitala a tam po zrobieniu usg w 10t1d tetno juz bylo. Wiec myslmy pozytywnie.
Mam nadzieję, ale nerwy i tak są.
Pierwszą ciążę przeszlam spokojnie, na luzie bo chyba nie byłam świadoma tych wszystkich problemów. Po poronieniu w wakacje jedak każdy sygnał mnie przeraża. W sierpniu jeszcze sobie tłumaczylam, że będzie dobrze przecież mam mdłości, bolą mnie piersi ale niestety :(

w5wqzbmhtbjgomj7.png

reklama
Mam nadzieję, ale nerwy i tak są.
Pierwszą ciążę przeszlam spokojnie, na luzie bo chyba nie byłam świadoma tych wszystkich problemów. Po poronieniu w wakacje jedak każdy sygnał mnie przeraża. W sierpniu jeszcze sobie tłumaczylam, że będzie dobrze przecież mam mdłości, bolą mnie piersi ale niestety :(

w5wqzbmhtbjgomj7.png
W którym tyg poroniłaś ??

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry