reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Zadzwon i zapytaj. Jak masz to fajnie byłoby użyć
Niestety nie odbieraja, a ja juz musze sie zbierac. Takze bedzie na nastepne szczepienie. Pokaze mi dokladnie pielegniarka, w ktorym miejscu bedzie i bedzie mial juz ponad 3 miesiace, takze bedzie mozna przetrzymac dluzej niz godzine, w razie gdyby bylo opoznienie. Bo w ulotce jest napisane, ze ponizej 3 miesiaca nie wolno przekroczyc godziny.

Ja tez zaliczam bezsennosc. Maluch jadl 2 h temu, sciagnelam mleko z drugiej piersi (w nocy je po jednej), barany licze i nic.
Generalnie mam jakies lęki glownie o niego, chociaz nie tylko.
Dzisiaj na spacerze.zrobil mi straszna scene- rozryczal sie strasznie i nie dal uspokoic. Wyjelam z wozka i nioslam na rekach popychajac wozek. Przedstawienie na cala ulice. W domu zeby wejsc do budynku musialam go na chwile polozyc do wozka, to doslownie sie zanosil. Myslalam, ze sasiedzi sie zleca. Juz w domu przystawilam do piersi, pomoglo i zasnal na ponad 3h. Tak dlugo nigdy w dzien nie spal (a wczesniej 1,5h na spacerze). Nie spi- zmartwienie, spi - tez sie martwie...do tego ma drobniutka wysypke wokol ust. Byla juz dzien przed szczepieniem, bo inaczej pomyslalabym, ze to od tego. To blednie, to sie nasila. Generalnie, od tego szczepienia Leoś mniej je i wiecej spi. W nocy ciagle nasluchuje czy oddycha, w dzien tez sprawdzam.
Maz chory, kaszle i smarka za sciana - trzymam go z daleka od Malego, zeby mi go nie zarazil. Z drugiej strony nie mam tez pomocy z jego strony. Zle sie czuje, to mu sie nie chce gadac, a ja za cale towarzystwo przez caly dzien mam niemowlaka.
To mój ostatnio tak płakał jak wracaliśmy do domu z miasta, zostało nam dosłownie 10 minut drogi ale musieliśmy się zatrzymać i go nakarmiłam bo był taki ryk że aż czerwony i niczym nie dam się uspokoić .
A lęki o dziecko to normalne , też czasem sama siebie zeschizuje i wstaje sprawdzać czy oddycha zamiast spać .

Czy u Waszych dzieci pojawił się strupek po szczepieniu na gruźlicę? Jeśli tak to W którym tygodniu?
U nas już drugi raz trochę ropki się zebrało i po raz kolejny strup się zrobił (dzisiaj 10 tygodni nam wybiło), ale według ulotko do 3 miesięcy może tak być. Za pierwszym razem dosyć szybko się zrobił strupek.

Hej mamy się dobrze , ale czasu brakuje .Dziś nam wybija 7 tydzień. W niedzielę mieliśmy chrzciny . Mała jest bardzo grzeczna. W nocy przesypia nam 6-8 godzin. Karmimy się butla. Walczyłam i odpuściłam
Pora na mamusie i odchudzanie.

Załączniki

• IMG_20181104_195630_448.jpg
    IMG_20181104_195630_448.jpg
    844,2 KB · Wyświetleń: 138
Generalnie mam jakies lęki glownie o niego, chociaz nie tylko(...)
W nocy ciagle nasluchuje czy oddycha, w dzien tez sprawdzam.

Nie pocieszę Ciebie tym pewnie ale te lęki o dziecko już Ci teraz tak na zawsze zostaną :)
Taki los mamy :)

A co do sprawdzania czy oddycha to ja przestałam robić to u starszej córki dopiero jak dostała łóżko piętrowe i już do niej nie dosiegam, czyli jakieś parę miesięcy temu :D A tak to zawsze, jeśli spała w domu, przed snem musiałam się upewnić :sorry2:

reklama
Hej wszystkim daaawno mnie nie bylo cos podczytywalam ale wyrywkowo . U nas szał pał przeprowadzka porod ekspresowy wrecz jak w ameryk.filmie heh przyjechalam z 9cm i urodzilam w pelni swiadomie bez farmakologii niestety na lezaco i popekalam ale zaraz po juz latałam jak wariatka
Urodzilam przed terminem 11 wrzesnia kruszynke 2750g i 53cm coreczka zdrowa to najwazniejszsze a wczoraj mialysmy szczepienie. Fajnie ze dalej piszecie na forum dzieciaki macie przeurocze. Z ciekawosci przegrzebalam forum co to za Pan Dziadek zrobil taka furore i faktycznie przystojniacha
Ogolnie faceci zajmujacy sie dziecmi sa wtedy mega przystojni
Czy szczepilyscie na pneumokoki? To obowiazkowe szczepienie ale podobno nie obejmuje tych na ktore najczesciej dzieci choruja? Prawda to ? Slyszalyscie o tym? My szczepimy standardowo dafmowymi szczepiinkami, czyli wczoraj 3 wklucia ..
Pozdrawiam Was wszyskie gratuluje kazdej z osobna ! jeszcze nie tak dawno wklejalam zdjec8e brzuszka kazda z nas ciezarowka a teraz tematy żłobka juz . Ja tez malutką juz zapisalam do zlobka państwowego od wrzesnia mam nadz.ze sie dostanie ...jednak nie wyobrazam sobie jeszcze tego ze wrocr do pracy a ona w tym żłobku . Jest jeszcze troche czasu ale martwi mnir to bardzo.

Do góry