reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Może i to lepiej [emoji39] ja też panikowalam strasznie prowadzac ciaza w Holandii , jak was czytałam, że mialyscie tyle badań w ciąży, to krew to mocz A ja tylko za głowę się lapalam i wkurzona byłam że nic mi tutaj nie wykonują, aż wkoncu olalam sprawę, oni są tego zdania jeżeli nic Ci nie dolega to nie ma takiej potrzeby , ciaza przeszła wzorcowo bez dodatkowych badań nawet nie miałam robione krzywej cukrowej. Ale cukier miałam badany w gabinecie z palca , nigdy nie wykazywał wysokiej normy więc oni nie mieli potrzeby wykonywać tego badania .
Ale za to miałam piękny poród i zajebista opieke w czasie porodu jak i po porodzie w domu przez 7 dni , gdzie miałam oglądane krocze mierzona temperaturę i zahamowanie laktacji (najgorszy ból jak dla mnie ) .

Mieszkam w Niemczech i tu jest tak samo jak w Holandii widzę. Szczepienia też są narzucone z góry ale dzięki temu i opłacane przez kasę chorych, tak jak i wszelkie leki dla dzieci

Jeszcze żaden bo ten co wybraliśmy trochę kosztuje i zdecydowałam, że chce się z tà myślą przespać. Włożyliśmy na chwile młodego na próbę i tak słodko wyglądał bo on buja tak na boki, ale docelowo młody się rozpłakał i ulał i nie wiem czy to wina bujaczka czy tego ze niedawno jadł i był już zmęczony tym długim spacerem.

Kurczę boje się, ze my kupimy i on nie będzie chciał w tym siedzieć :( niby jest on aż do 30-40 kg wiec zawsze może do niego dorosnąć ale potrzebuje czegoś na już bo plecy mi siadają :(

My kupiliśmy niedawno używkę Ingenuity, kołysze tak delikatnie na boki, bardzo przyjemnie, no i wreszcie mogę na śniadanie ciepłe jajko na miękko czasem zjeść :D
Mała jak zaczarowana w nim i tak jak dużo ulewa, to w nim się to raczej nie zdarza ale wiele tam nie siedzi, tylko na czas naszych posiłków w sumie.
Ale to taka dla maluchów, chyba do max 11 kg

kinder ja tez byłam na pobraniu z małym, był problem z pobraniem, tak go pokuły w dłonie i wyginały mu te dłonie że mąż przy nim stał ja nie mogłam na to patrzeć, on bardzo płakał. Dziś odebrałam wynik to też jedne parametry podwyższone jedne obniżone, ja nie czytam w necie już. córce tak czytałam, pisali że białaczka itp. a u pediatry okazało się że wyniki dobre.
A moje tsh w ciąży 1,8 a teraz 0,5 chyba to nie jest ok? w środę mam wizytę

Ja tez mam po ciazy teraz bardzo niskie. Zmniejszylam dawke leku i za 2 tygoddnie ide sprawdzic jak tam wynik

Prezent bardzo praktyczny , będziesz miała lżej i mycie okien pójdzie zapewne w razy szybciej :)
Ja ostatnio kupiłam w lumpie koszule, sweterek i bluzę z zary i to nówka sztuka , za wszystko 10.50 także taki ze mnie łowca okazji :D

Super Ci sie trafilo, ja uwielbiam lumpeksy [emoji5][emoji5]

kinder ja tez byłam na pobraniu z małym, był problem z pobraniem, tak go pokuły w dłonie i wyginały mu te dłonie że mąż przy nim stał ja nie mogłam na to patrzeć, on bardzo płakał. Dziś odebrałam wynik to też jedne parametry podwyższone jedne obniżone, ja nie czytam w necie już. córce tak czytałam, pisali że białaczka itp. a u pediatry okazało się że wyniki dobre.
A moje tsh w ciąży 1,8 a teraz 0,5 chyba to nie jest ok? w środę mam wizytę

Z tsh takim niskim to się nie orientuje niestety, choć norma od 0,27 wiec wychodzi ze w normie.

Moje dziecko spało od 20 do 2:40 jak narazie rekord teraz poszło spać dalej [emoji33][emoji33][emoji33]
Tylko teraz ma te fazę snu z gadaniem i wzdychaniem ( co jakiś czas takim słodkim głosikiem aaaaaaa) a ja nie mogę zasnąć jak go słyszę bo zaraz się wybudzam :(

Laski czytam was ale nie pisze. Mloda jest tak absorbujaca ze hej. Najlepiej spi tylko w wozku i tak cale dnie spedzamy w ruchu. Placzki wieczorne wrocily. Padam o 20 z mloda. Aktualnie panna po karmieniu nie ma ochoty spac. Idziemy w poniedzialek do osteopaty. Mam nadzieje ze mi gosc rozjasni czemu mala taka nerwowa i sie wygina.

reklama
Czesc dziewczyny, u mnie noc dramatyczna-odnpolnoch do 4 zero snu, marudzenie. Teraz Kuba drzemie na brzuchu taty ale tez bardzo nerwowo, kreci sie, wierci...
Czy moze macie jakas opinie skad taki nerwowy sen u dzieci? u mnie to trwa juz od dawna.

Nerwowy sen - krecenie, wicie sie, pobudki itp.

Do góry