reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cały czas myślę o tym... I nie jest mi z tym fajnie. Nie chcę karmić MM ale też nie chcę być wyjęta z życia... Bo niby jestem ale tak jakby mnie nie było. Jestem zła na siebie. Na ciało i umysł. Zazdroszczę wszystkim zdrowym ludziom... Szczerze jedyne co aktualnie dla mnie ma jakiekolwiek znaczenie to MOJE ZDROWIE i zdrowie dzieci... Tak cholernie mam dość tych lęków i mimo ogromnej chęci życia bywam tak wyczerpana że chciałabym by to się skończyło żebym się już nie męczyła. To bezsensu...

Twoje zdrowko jest najwazniejsze i to fizyczne, i psychiczne, bo jak mowia szczesliwa mama to i szczesliwe dziecko. Zadbaj o siebie i nie zadreczaj sie jesli trzeba bedzie przejsc na mm

reklama
Dziewczyny bo panikuje.

Mam wyniki krwi i kilka opcji mam obniżone i czytam w necie i wszystko to wskazuje na niedokrwistosc, anemię a także białaczkę ...!!!!

Poczytalam o białaczce u noworodków i mi pasuje niby.. bo ciężko oddycha bo charczy, ostatnio na 7 butelek na dzień to 3 zje całe a resztę po 20-30 ml, myślałam ze dlatego ze dokarmiam cycem a teraz boje się ze to chorobowe.. komentarz do wyniku pewnie będzie w poniedziałek.. wrzucę tu może któraś sue orientuje

Zobacz załącznik 913119
Nie czytaj internetów , serio to najgorsze co można zrobić. Wiem że wszyscy tak robią ale nie warto psuć sobie nerwów.

Wyczytałam że w tej dawce na dobę nie powinien mieć wpływu na dziecko choć nie jest w preferowanych jest w dopuszczonych.

Cały czas myślę o tym... I nie jest mi z tym fajnie. Nie chcę karmić MM ale też nie chcę być wyjęta z życia... Bo niby jestem ale tak jakby mnie nie było. Jestem zła na siebie. Na ciało i umysł. Zazdroszczę wszystkim zdrowym ludziom... Szczerze jedyne co aktualnie dla mnie ma jakiekolwiek znaczenie to MOJE ZDROWIE i zdrowie dzieci... Tak cholernie mam dość tych lęków i mimo ogromnej chęci życia bywam tak wyczerpana że chciałabym by to się skończyło żebym się już nie męczyła. To bezsensu...
Wiem że bardzo chcesz karmić piersią i wiadomo że tak byłoby najlepiej dla Mikiego ale skoro tak źle się czujesz i obawiasz się o swoje zdrowie to może warto jednak przejść na mm . Do niczego nie namawiam ale chłopaki Cię potrzebują , Twojego wsparcia i Twojej siły, a z tego co piszesz bez lekarstw się męczysz. Trzymam kciuki żeby udało Ci się podjąć dobrą decyzję .

Wyczytałam że w tej dawce na dobę nie powinien mieć wpływu na dziecko choć nie jest w preferowanych jest w dopuszczonych.[/QUOTE
sama wiesz że mm to nie jest tragedia. Twoje zdrowie jest mega ważne dla dzieci właśnie. Musisz być dla nich a to czym napełnisz mały brzuszek to inna bajka.

Dziewczyny bo panikuje.

Mam wyniki krwi i kilka opcji mam obniżone i czytam w necie i wszystko to wskazuje na niedokrwistosc, anemię a także białaczkę ...!!!!

Poczytalam o białaczce u noworodków i mi pasuje niby.. bo ciężko oddycha bo charczy, ostatnio na 7 butelek na dzień to 3 zje całe a resztę po 20-30 ml, myślałam ze dlatego ze dokarmiam cycem a teraz boje się ze to chorobowe.. komentarz do wyniku pewnie będzie w poniedziałek.. wrzucę tu może któraś sue orientuje

Zobacz załącznik 913119
Może Cię to pocieszy, Tarja też ostatnio rzadko kiedy butle opóźnia, z tą różnicą, że ja jej daje swoje odciągnięte mleko. Też może że 2-3 wypije całe (całe to u niej 80-100ml) A tak to albo na raty albo 20-40 ml....nie wiem czy przy skoku dzieci i na butelce lubią wisieć, zamiast na cycu? :biggrin2::D

Ja dzisiaj Uli kupiłam dres w Lidlu. Szara bluza z kotkiem i różowe spodnie. Po 27 zeta były.
A byłam w Lidlu bo przecież musiałam sobie kupić mleko do kawy (wzięłam kokosowe i owsiane po bagatela 8.90 zł za karton), nabyłam też zapas dżemów moich ulubionych i wędliny żebym miała co jeść na tej diecie mojej :rolleyes2:
A w moim LIDLu ani body po 6 zeta ani tych dresikow...

@GoJ współczuję [emoji53]Może faktycznie pomyśl o sobie.

Internet jest dobry na wszystko ale nie do stawiania diagnozy.

U nas wszystko ok młoda dziś śpi je, śpi je. A najlepiej to przytulona do cyca [emoji23]
IMG_20181102_192653.jpg

Załączniki

• IMG_20181102_192653.jpg
    IMG_20181102_192653.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 322
Może Cię to pocieszy, Tarja też ostatnio rzadko kiedy butle opóźnia, z tą różnicą, że ja jej daje swoje odciągnięte mleko. Też może że 2-3 wypije całe (całe to u niej 80-100ml) A tak to albo na raty albo 20-40 ml....nie wiem czy przy skoku dzieci i na butelce lubią wisieć, zamiast na cycu? :biggrin2::D
Mikołaj gdy dostaje butelkę z moim mlekiem jednorazowo wypija b. mało max 30 ml.

reklama
Ja dzisiaj Uli kupiłam dres w Lidlu. Szara bluza z kotkiem i różowe spodnie. Po 27 zeta były.
A byłam w Lidlu bo przecież musiałam sobie kupić mleko do kawy (wzięłam kokosowe i owsiane po bagatela 8.90 zł za karton), nabyłam też zapas dżemów moich ulubionych i wędliny żebym miała co jeść na tej diecie mojej :rolleyes2:
Też kupiłam dziś w Lidlu dresik i bodziaki [emoji16] dresik blado-różowy w kotki i spodenki ciemnozielone ale na kieszonce wzór jak z bluzy [emoji846]
1541184041104.jpg
1541184075412.jpg

Załączniki

• 1541184041104.jpg
    1541184041104.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 329
  • 1541184075412.jpg
    1541184075412.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 333
Do góry