reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Cały czas myślę o tym... I nie jest mi z tym fajnie. Nie chcę karmić MM ale też nie chcę być wyjęta z życia... Bo niby jestem ale tak jakby mnie nie było. Jestem zła na siebie. Na ciało i umysł. Zazdroszczę wszystkim zdrowym ludziom... Szczerze jedyne co aktualnie dla mnie ma jakiekolwiek znaczenie to MOJE ZDROWIE i zdrowie dzieci... Tak cholernie mam dość tych lęków i mimo ogromnej chęci życia bywam tak wyczerpana że chciałabym by to się skończyło żebym się już nie męczyła. To bezsensu...

Twoje zdrowko jest najwazniejsze i to fizyczne, i psychiczne, bo jak mowia szczesliwa mama to i szczesliwe dziecko. Zadbaj o siebie i nie zadreczaj sie jesli trzeba bedzie przejsc na mm

reklama
Dziewczyny bo panikuje.

Mam wyniki krwi i kilka opcji mam obniżone i czytam w necie i wszystko to wskazuje na niedokrwistosc, anemię a także białaczkę ...!!!!

Poczytalam o białaczce u noworodków i mi pasuje niby.. bo ciężko oddycha bo charczy, ostatnio na 7 butelek na dzień to 3 zje całe a resztę po 20-30 ml, myślałam ze dlatego ze dokarmiam cycem a teraz boje się ze to chorobowe.. komentarz do wyniku pewnie będzie w poniedziałek.. wrzucę tu może któraś sue orientuje

Zobacz załącznik 913119
Nie czytaj internetów , serio to najgorsze co można zrobić. Wiem że wszyscy tak robią ale nie warto psuć sobie nerwów.

Wyczytałam że w tej dawce na dobę nie powinien mieć wpływu na dziecko choć nie jest w preferowanych jest w dopuszczonych.

Cały czas myślę o tym... I nie jest mi z tym fajnie. Nie chcę karmić MM ale też nie chcę być wyjęta z życia... Bo niby jestem ale tak jakby mnie nie było. Jestem zła na siebie. Na ciało i umysł. Zazdroszczę wszystkim zdrowym ludziom... Szczerze jedyne co aktualnie dla mnie ma jakiekolwiek znaczenie to MOJE ZDROWIE i zdrowie dzieci... Tak cholernie mam dość tych lęków i mimo ogromnej chęci życia bywam tak wyczerpana że chciałabym by to się skończyło żebym się już nie męczyła. To bezsensu...
Wiem że bardzo chcesz karmić piersią i wiadomo że tak byłoby najlepiej dla Mikiego ale skoro tak źle się czujesz i obawiasz się o swoje zdrowie to może warto jednak przejść na mm . Do niczego nie namawiam ale chłopaki Cię potrzebują , Twojego wsparcia i Twojej siły, a z tego co piszesz bez lekarstw się męczysz. Trzymam kciuki żeby udało Ci się podjąć dobrą decyzję .

Wyczytałam że w tej dawce na dobę nie powinien mieć wpływu na dziecko choć nie jest w preferowanych jest w dopuszczonych.[/QUOTE
sama wiesz że mm to nie jest tragedia. Twoje zdrowie jest mega ważne dla dzieci właśnie. Musisz być dla nich a to czym napełnisz mały brzuszek to inna bajka.

Dziewczyny bo panikuje.

Mam wyniki krwi i kilka opcji mam obniżone i czytam w necie i wszystko to wskazuje na niedokrwistosc, anemię a także białaczkę ...!!!!

Poczytalam o białaczce u noworodków i mi pasuje niby.. bo ciężko oddycha bo charczy, ostatnio na 7 butelek na dzień to 3 zje całe a resztę po 20-30 ml, myślałam ze dlatego ze dokarmiam cycem a teraz boje się ze to chorobowe.. komentarz do wyniku pewnie będzie w poniedziałek.. wrzucę tu może któraś sue orientuje

Zobacz załącznik 913119
Może Cię to pocieszy, Tarja też ostatnio rzadko kiedy butle opóźnia, z tą różnicą, że ja jej daje swoje odciągnięte mleko. Też może że 2-3 wypije całe (całe to u niej 80-100ml) A tak to albo na raty albo 20-40 ml....nie wiem czy przy skoku dzieci i na butelce lubią wisieć, zamiast na cycu? :biggrin2::D

Ja dzisiaj Uli kupiłam dres w Lidlu. Szara bluza z kotkiem i różowe spodnie. Po 27 zeta były.
A byłam w Lidlu bo przecież musiałam sobie kupić mleko do kawy (wzięłam kokosowe i owsiane po bagatela 8.90 zł za karton), nabyłam też zapas dżemów moich ulubionych i wędliny żebym miała co jeść na tej diecie mojej :rolleyes2:
A w moim LIDLu ani body po 6 zeta ani tych dresikow...

@GoJ współczuję [emoji53]Może faktycznie pomyśl o sobie.

Internet jest dobry na wszystko ale nie do stawiania diagnozy.

U nas wszystko ok młoda dziś śpi je, śpi je. A najlepiej to przytulona do cyca [emoji23]
IMG_20181102_192653.jpg

Załączniki

• IMG_20181102_192653.jpg
    IMG_20181102_192653.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 330
Może Cię to pocieszy, Tarja też ostatnio rzadko kiedy butle opóźnia, z tą różnicą, że ja jej daje swoje odciągnięte mleko. Też może że 2-3 wypije całe (całe to u niej 80-100ml) A tak to albo na raty albo 20-40 ml....nie wiem czy przy skoku dzieci i na butelce lubią wisieć, zamiast na cycu? :biggrin2::D
Mikołaj gdy dostaje butelkę z moim mlekiem jednorazowo wypija b. mało max 30 ml.

reklama
Ja dzisiaj Uli kupiłam dres w Lidlu. Szara bluza z kotkiem i różowe spodnie. Po 27 zeta były.
A byłam w Lidlu bo przecież musiałam sobie kupić mleko do kawy (wzięłam kokosowe i owsiane po bagatela 8.90 zł za karton), nabyłam też zapas dżemów moich ulubionych i wędliny żebym miała co jeść na tej diecie mojej :rolleyes2:
Też kupiłam dziś w Lidlu dresik i bodziaki [emoji16] dresik blado-różowy w kotki i spodenki ciemnozielone ale na kieszonce wzór jak z bluzy [emoji846]
1541184041104.jpg
1541184075412.jpg

Załączniki

• 1541184041104.jpg
    1541184041104.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 332
  • 1541184075412.jpg
    1541184075412.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 338
Do góry