reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Może Cię to pocieszy, Tarja też ostatnio rzadko kiedy butle opóźnia, z tą różnicą, że ja jej daje swoje odciągnięte mleko. Też może że 2-3 wypije całe (całe to u niej 80-100ml) A tak to albo na raty albo 20-40 ml....nie wiem czy przy skoku dzieci i na butelce lubią wisieć, zamiast na cycu? :biggrin2::D

Dziękuje :) pocieszyło :)

reklama
Dziewczyny bo panikuje.

Mam wyniki krwi i kilka opcji mam obniżone i czytam w necie i wszystko to wskazuje na niedokrwistosc, anemię a także białaczkę ...!!!!

Poczytalam o białaczce u noworodków i mi pasuje niby.. bo ciężko oddycha bo charczy, ostatnio na 7 butelek na dzień to 3 zje całe a resztę po 20-30 ml, myślałam ze dlatego ze dokarmiam cycem a teraz boje się ze to chorobowe.. komentarz do wyniku pewnie będzie w poniedziałek.. wrzucę tu może któraś sue orientuje

Zobacz załącznik 913119
Nie panikuj i nie czytaj w internecie, bo ja też tak kiedyś przeczytałam, i też sobie białaczkę wyczytałam, bo miałam limfocyty podwyższone, daj spokój wszystko okej , a mogę zapytać dlaczego już były robione badania krwi u niemowlaka ?

Bo Mikołaj lubi cycki ;) są miękkie, ciepłe, pachną mamą, i są blisko serca którego bicie przypomina mu spokojny i bezpieczny czas życia płodowego. Butelka daje mu jeść... Zaspokaja podstawową potrzebę fizjologiczną ale nie emocjonalną. Gdyby butelka była używana częściej na pewno by przywykł i zjadał więcej ale wie że cycek zawsze wraca ;)

To prawda. Ja im więcej daje cycka tym bardziej nie chce jeść butelki. Teraz nu np dałam swoje odciągnięte zjadł tylko 50 ml i dalej marudził a potem dałam go do cyca i odrazu się uspokoił. Ciumka 15 minut i zasnął a od 17 miał zły humor..

Ale to trochę nasza wina, bo jak o 8 rano wyszyliśmy z domu tak dopiero o 17 wróciliśmy. Byliśmy u lekarza, na spacerze, w galerii, nad Wisła i oglądać bujaczki i tak zeszło. A on prawie ciagle spał.. 4x zmiana pampersa, 2x butelka po 40 ml i 2x cyc i dzień ogarnięty :)

Nie panikuj i nie czytaj w internecie, bo ja też tak kiedyś przeczytałam, i też sobie białaczkę wyczytałam, bo miałam limfocyty podwyższone, daj spokój wszystko okej , a mogę zapytać dlaczego już były robione badania krwi u niemowlaka ?

Miałam zalecone w wypisie ze szpitala ze po 6 tyg mam zrobić i dodatkowo tsh ( te na szczęście w normie ) nam wprawdzie 6 tyg dopiero we wtorek, ale dziś Kamil miał wolne to chcieliśmy skorzystać.

A ja od wczoraj ma "te swoje jazdy" dziś do 17:00 było ok i nagle po obiedzie zrobiło mi się źle. Wyszłam na około bloku i już jazdy... Watowe nogi, uczucie niepokoju... Jakieś lęki... Zwymiotowałam. Brzuch mnie rozbolał. Poszłam na dwójkę. Piję melisę i modlę się... Proszę Boga o zdrowie. Jestem zmęczona. Tak pragnę dobrze się czuć. Wychować dzieci. Funkcjonować jak normalny człowiek...
Wiem Gosia co czujesz , bo mam to samo , naprawdę uczucie straszne musisz jeść dużo magnezu naprawdę, bo wszystko wypukuje magnez, nawet stres A u Ciebie wcale nie jest go mało . Musisz zwolnić tempo [emoji6]

A ja od wczoraj ma "te swoje jazdy" dziś do 17:00 było ok i nagle po obiedzie zrobiło mi się źle. Wyszłam na około bloku i już jazdy... Watowe nogi, uczucie niepokoju... Jakieś lęki... Zwymiotowałam. Brzuch mnie rozbolał. Poszłam na dwójkę. Piję melisę i modlę się... Proszę Boga o zdrowie. Jestem zmęczona. Tak pragnę dobrze się czuć. Wychować dzieci. Funkcjonować jak normalny człowiek...
Ale ze co się dzieje?

reklama
Do góry