A te meningokoki to ile kosztują?W ogóle dla dziewczyn co przed szczepieniami.. przypomniało mi się, że mam chrzestną pediatrę i zadzwoniłam się z nią by mi powiedziała co i jak. Ufam jej, jest dobrym pediatra była moim kiedyś. Teraz ma własna przychodnie we Wrocławiu..
I takoleciła mi 6w1 bo ma wszystko co potrzeba, mniej wkłuć , mniej rtęci i mniejsze ryzyko tych czynników poszczepiennych.
Jeśli chodzi o pneumokoki to mówiła ze nie ma sensu brać tej płatnej ( 13 szczepów ) spokojnie wystarcza te 10
Jeśli chodzi o Rota to mówiła, ze jeśli ktoś nie ma kasy to nic wielkiego się nie stanie bo z epidemiologicznego punktu widzenia ona najmniej wnosi- bo dotyczy głównie biegunek itp o to tylko tych z Rota. Na to się nie umiera, dostaje kroplówkę i po sprawie. ( oczywiście upraszczając )
Jeśli chodzi o meningokoki to mówiła ze jeśli dziecko nie ma starszego rodzeństwa, nie jest dzieckiem lekarzy lub pielęgniarek lub nie idzie do żłobka to można sobie teraz odpuścić i dopiero po roku wziąć lub nawet po dwóch
I ostatnie to ceny: bo np u mnie w przychodni ta 6w1 kosztuje 300 a ona mówiła ze u nich jest po 210 bo maja mała marze. I tak porównaliśmy ceny i wychodzi po 100 zł prawie na każdej !!! Ze jak macie możliwość to by popytać w aptekach o ceny i skonfrontować i nawet samemu zamówić. ( tu był dla mnie szok bo nie sądziłam ze może być taka rozbieżność )
Pisze to tylko informacyjnie, może ktoś miał dylematy jak ja i mu to pomoże
reklama
Pisałaś że mówili ze ma grube wiec gorzej znosi rekonwalescencje boli go to mu się ssac nie chce. Bo normalnie to po 1 do 2h już tak nie boli...Nie chwyta, strasznie krzyczy, ma odruch szukania, ale tylko piers dotkue buzi i jest ryk. Nawet tej butelki nie ssie. No ale moze jeszcze zaskoczy
To wszystko jest w granicach 200-300zl. Ja np nie szczepień meningokoki. Rota tak. Witam się jeszcze bo wolałam klasyczny model szczepień.A te meningokoki to ile kosztują?
Czytaj też składy, bo często dodają do różnych rzeczy mleko w proszku lub serwatkę.U nas podobnie to wyglądało. I potem te krostki jakby zaczęły pękać i się babrać.Największa to chyba "mamy ściągające mleko (karmienie piersią inaczej)" Zgadzam się. Wszystko ma swoje złe i dobre strony. Warto skupić się na pozytywach.Ja mam Tiny Love Świat małej księżniczki. Są różne melodyjki i szumy, a zwierzątka ustawiają się tak, że są buźkami do dziecka.
Projektor mam w lampce od teściowej i narazie mała nie widzi tych gwiazdek. Może jak większa będzie
@GoJ ja też sierpniowa to już 4 nas jest. Ale więcej dziewczyn było [emoji14]
ja tez sierpniowa: 29.08.2018
W ogóle dla dziewczyn co przed szczepieniami.. przypomniało mi się, że mam chrzestną pediatrę i zadzwoniłam się z nią by mi powiedziała co i jak. Ufam jej, jest dobrym pediatra była moim kiedyś. Teraz ma własna przychodnie we Wrocławiu..
I takoleciła mi 6w1 bo ma wszystko co potrzeba, mniej wkłuć , mniej rtęci i mniejsze ryzyko tych czynników poszczepiennych.
Jeśli chodzi o pneumokoki to mówiła ze nie ma sensu brać tej płatnej ( 13 szczepów ) spokojnie wystarcza te 10
Jeśli chodzi o Rota to mówiła, ze jeśli ktoś nie ma kasy to nic wielkiego się nie stanie bo z epidemiologicznego punktu widzenia ona najmniej wnosi- bo dotyczy głównie biegunek itp o to tylko tych z Rota. Na to się nie umiera, dostaje kroplówkę i po sprawie. ( oczywiście upraszczając )
Jeśli chodzi o meningokoki to mówiła ze jeśli dziecko nie ma starszego rodzeństwa, nie jest dzieckiem lekarzy lub pielęgniarek lub nie idzie do żłobka to można sobie teraz odpuścić i dopiero po roku wziąć lub nawet po dwóch
I ostatnie to ceny: bo np u mnie w przychodni ta 6w1 kosztuje 300 a ona mówiła ze u nich jest po 210 bo maja mała marze. I tak porównaliśmy ceny i wychodzi po 100 zł prawie na każdej !!! Ze jak macie możliwość to by popytać w aptekach o ceny i skonfrontować i nawet samemu zamówić. ( tu był dla mnie szok bo nie sądziłam ze może być taka rozbieżność )
Pisze to tylko informacyjnie, może ktoś miał dylematy jak ja i mu to pomoże
Dzieki!! jutro szczepie i tez wybralam 6w1-potwierdzam ze w aptekach taniej niz w przychodniach, placilam 200zl.
BosaStopa87
Fanka BB :)
Może strzykawka spróbuj albo łyżeczka jakby coMusialam mlodemu odciagnac mleko i podac z takiej butelki z ktorej leci samo, bez ssania, bo w ogole nie ssie. Skonczy sie to w nocy na mm, bo nie dam rady mu tyle na biezaco sciagnac :/
NIE POZNAŁAM CIĘ za..biste zdjęcie. Bomba look!Nie, nie obraziłam sie miałam intensywny dzień, a wczoraj nie pisalam, bo było mi zwyczajnie smutno, a pisanie pod wpływem emocji jest bez sensu wiesz co... Z tym językiem to chyba jednak troszkę moja paranoja - chyba taki etap po prostu. Dziś widziałam się z maluchem dwa dni młodszym od Miłosza i dokładnie to samo. A też już wyczytałam zespól Downa, niedoczynność tarczycy i inne źle rzeczy. Nawet jak głupia oglądałam mlodemu dłonie stopy i uszy - no paranoiczka [emoji14] i tak idę do fizjoterapeuty-osteopaty, bo młody ma chyba wzmożone napięcie mięśni grzbietu, to zwrócę jej uwagę i na język.Dziękuję za pamięć. W dzień Miłosz super - połowę spędziliśmy w herbaciarni, ale wieczorne odrykiwanie pobilo rekordy. Teraz leżę, a on na mnie. Nawet nie próbuje go odłożyć.
Przyjechala do mnie koleżanka z sali szpitalnej, bo chciała, żebym jej pokazała jak motać chustę pół dnia przegadalysmy Czarek jest dwa dni młodszy od Miłka i teraz dopiero widzę, że moje dziecko jest duże [emoji14] i NAJWAZNIEJSZE. Ogarnęlam się dziś, pomalowałam i poczułam się jakbym życie wygrała ;D stary mi ładne zdjęcie zrobił, to się chwalę, a co mi tam!
Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić. Zobacz załącznik 912292Zobacz załącznik 912293Zobacz załącznik 912295Zobacz załącznik 912296
Zdołowałaś mbie
A coś miałam jeszcze odpowiedzieć na inne posty ale nie mam sily myśleć
RooibosGirl
Fanka BB :)
Hej. Żyjemy. Dzieki za pamięć. Jutro idę na łyżeczkowanie, bo niestety macica nie oczyszcza sie ze skrzepów. Dobrze że położna kazała mi iść na USG po tym jak powiedziałam jej o krwawieniu które wróciło 2 tygodnie temu...@Angelika89 jak chrzciny ? .
@RooibosGirl co u was ? Dawno się nie odzywałaś
@StarAnia jak dzisiejszy dzień wam mija ? Mam nadzieję że Miłek po wczorajszym grzecznym dniu nie daje Ci dzisiaj w kość
Jakby nie USG to byłabym przekonana że wszystko gra bo np. teraz już jest czysto i w ogóle nie plamię, a tam w środku skrzepy zalegałyby sobie, brrrr...
No to jutro pierwszy raz na tak wiele godzin rozstanę się z córcią o 8 mam być na izbie przyjęć, ok. 15 wypis... Potem po wybudzeniu z narkozy mam raz odciągnąć mleko i wylać, a potem mogę już karmić.
D
Deleted member 180961
Gość
Daj mu czas .
Mi kazała Od razu na poczekalni przystawić małego do piesi , Tobie też ?
Nie, zeby niedlugo przystawic ale nie tu i teraz :/
Juz jest troszke lepiej. Chwile pociumkal po dluzszej walce, takze mam nadzieje, ze najgorsze za nami
reklama
D
Deleted member 180961
Gość
Pisałaś że mówili ze ma grube wiec gorzej znosi rekonwalescencje boli go to mu się ssac nie chce. Bo normalnie to po 1 do 2h już tak nie boli...
No jego mniej bolalo po godzinie dwoch niz teraz biedny tak krzyczy i ciagle ten jezyczek do gory trzyma