reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dlatego i ja podałam butle bo wiedziałam, ze mała jest głodna. Uważam, ze dobrze zrobiłam :)
I jeśli będzie potrzeba to odstawię od cycka i przejdę na mm.
Dzięki Gocha, takiej odpowiedzi było mi trzeba. :)

Ja rozumiem Anie-tak mowi teoria i sie z nia w 100% rowniez zgadzam. Niestety w praktyce nie jest tak kolorowo-ja rowniez mialam duze przejscia z karmieniem-maly ssal zle albo nie ssal w ogole, bawil sie brodawka. Mimo ciaglego przystawiani byl glodny-nasze dni wygladaly tragicznie-placz, cycek, 10 minut spania i tak w kolko. A ja nadal sluchalam poloznych i tylko przystawialam. W koncu powiedzialam dosyc-nie wszystko kreci sie wokol karmienia piersia. Podalam mm i nie zaluje! to bylo miesiac lub 6 tygodni temu. Dzisiaj Kuba, juz silniejsze dziecko, ssie piers ale je tez mm bo czasem po prostu tylko sie poersia bawi. Rezultat-laktacja utrzymana, duzo lepsza niz byla wtedy, bo nie zrezygnowalam z przystawiania, dziecko w lepszym humorze i przede wszystkim nieglodne, ja sie nie stresuje bo po prostu jak widze ze nie idzie to daje butelke. Jest super i nie rozumiem dlaczego mamy sie bac mm-po to zostalo wymyslone zeby z niego korzystac na wypadek problemow.

My juz po podcieciu wedzidelka. Maly pod jezykiem ma strasznie grube i jakies wglebne, nacieli mu tylko czesciowo i mam przyjsc na kontrole za 3 tygodnie, zeby zobaczyc czy trzeba podcinac mocniej. Na gorne wedzidelko sie zasmial od razu i powiedzial, ze tego nie robia. Dopiero jak dziecko jest troche starsze i to w narkozie.
Ten lekarz z wroclawia robi to juz i w 3 minuty, bez zadnej narkozy. Takze chyba jednak i tak czeka nas wycieczka. Zobaczymy czy sie poprawi po tym nacieciu.

A my dziś znów u teściowej bo ma urodziny, a tak mamusia mnie wystroiła [emoji5][emoji5][emoji5]
IMG_20181030_092415.jpg

Załączniki

• IMG_20181030_092415.jpg
    IMG_20181030_092415.jpg
    61,9 KB · Wyświetleń: 348
My juz po podcieciu wedzidelka. Maly pod jezykiem ma strasznie grube i jakies wglebne, nacieli mu tylko czesciowo i mam przyjsc na kontrole za 3 tygodnie, zeby zobaczyc czy trzeba podcinac mocniej. Na gorne wedzidelko sie zasmial od razu i powiedzial, ze tego nie robia. Dopiero jak dziecko jest troche starsze i to w narkozie.
Ten lekarz z wroclawia robi to juz i w 3 minuty, bez zadnej narkozy. Takze chyba jednak i tak czeka nas wycieczka. Zobaczymy czy sie poprawi po tym nacieciu.
Trzymam kciuki by było lepiej było [emoji110]

A jak Alek to zniósł ?

reklama
Do góry