reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@marciątko,a swoją drogą to już nie pamiętam o co cała dyskusja[emoji23], więc pax [emoji111]️

3jgxugpjji86cg4t.png

reklama
Ej sory ale z tymi kotami to te które nie mają i nie planują mieć to niech dadzą spokój i się nie ekscytują. Po co te nerwy? A te które mają i tak mają swoje zdanie i się nie będą przejmować opiniami koleżanek z forum.

Ja mam kota i mimo że ginekolog stwierdziła że mam nie sprzątać kuwety to będę to robić. Robiłam badania przed ciąża i nie przeszłam toxo. Kota mam od 6 lat i skoro od tej pory mnie nie zarazil no to raczej nie ma czym mnie zarazić. I z góry dziękuję za wszystkie porady. Jestem dorosła i robię jak uważam :)

f2w3csqvilsnamac.png
Mi ginekolog powiedział, że kota trzeba kochać nadal ;) z resztą żeby się zarazić trzeba bardzo nie przestrzegać higieny a wtedy to wszędzie można coś złapać. Cysty w kupkach kocich człowiekowi zagrazaja najwczesniej po 24 godz a nadzwyczaj są to 2 do 5 dni. Więc oprócz nie mycia rąk ttzeba by olać czyszczenie kuwety ;)
Jak napisałaś - dla kogoś kto nie ma kota.to chodząca zaraza [emoji23] ale właściciele wiedzą co i jak :)

w5wqzbmhtbjgomj7.png

niestety tak, chłopiec urodził się mocno opóźniony ruchowo i psychologicznie i lekarze z tym to łączyli. Każdy ma swój rozum i robi co chce, ale różnie może być.
Nie wiem jak się zaraziła.

Co do wody gazowanej to całą ciążę piłam wodę tylko gazowaną i na koniec okazało się że mam mało wód płodowych czyli małowodzie także nic nie ma jedno z drugim wspólnego...

Mi teściowa nawet chciała zabronić podnosić rąk do góry bo brzuch mi się obniży i urodzę[emoji33][emoji16][emoji33]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tam nie mogę podnosić rak do góry bo mi się w głowie kręci..

W okół Nas tu gdzie mieszkamy są same Maje i jak patrzę na nie to nie da tak na imię córce. Moje typy to Karolinka i Justynka. Uwielbiam proste imienia.
Przerażają mnie Franki Stasiu Jasiu. Dla chłopca Grześ Piotruś Pawełek Julian.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Karolinki najlepsze!:cool2:

reklama
Rany wywołałam [emoji90] [emoji14] sorki
A wiecie, że kota można przebadać na toxo. Polecam, jak ktoś się boi.

U gina opóźnienie... Aaaaaaa

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem wiem, regularnie robimy wszystkie badania co pół roku. Ostatnio weterynarz się śmiał, ze moje koty są częściej badane niż niejeden człowiek [emoji23]

w5wqzbmhtbjgomj7.png

Do góry