reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Rany, to moje dziecko niby takie grzeczne, a na forum nie mam czasu. Jedzenie i ogarnianie domowego bajzlu jednak wygrywają. O ile jeszcze poczytam to o pisaniu nie ma mowy. Codziennie zaczynam coś pisać, ale w końcu mi się usuwa, bo ile można włączać i wyłączać pisanie jednego posta ;) albo zaczynam o świcie, o zachodzie słońca udaje mi się dokończyć odpowiedź i usuwam, bo po takim czasie przecież już nikt nie będzie kojarzył do czego nawiązuję :D

Blanka dużo śpi w dzień, w nocy pobudki 23:00-0:00, 3:00-4:00, 5:30-7:00 i tylko przewijanie, karmienie bez cudowania. Kąpiele bardzo lubi, w wodzie jest grzeczniutka i cichutka :)

@Bajdelka35 w końcu nie napisałam Ci o tym śpiworku. Zamówiłas ten większy cottonmoose czy Smiki? Bo większy cottonmoose będzie raczej ciężko upchnąć w gondoli. Byłam w sklepie, oglądałam, spory jest, niemowlak w tym zginie.

Dzisiaj kończyny opakowanie HiPP combiotic i zaczynam dokarmianie HiPP comfort. Max 2 butelki na dzień, reszta kp. Są takie momenty kiedy mała płacze jak szalona, cały czas chce cycka, zaczyna przez to co chwilę sikać (bo ile można pić!!!) ale się nie uspokaja. Kiedy już widzę że jest zmęczona a nie może się wyciszyć to w ruch idzie butla. Zazwyczaj jest to o 22-23. Potem zapada błoga cisza i malutka pozwala się ululać.

Zmieniliśmy Bobotic na Bobogast. Jest lepiej, ten specyfik rzeczywiście pomaga jej na wzdęcia. Bobotic szkodził zamiast pomagać. Bobogast ma dodatkowo bardzo fajna pompkę :)

Delicol już się kończy, w jego miejsce kupiłam Kolzym, ale skoro zmieniamy mleczko na Comfort to na razie nie będę stosować tych kropli na nietolerancję laktozy i zobaczymy czy samo mleko nie pomoże.

Wczoraj była ostatnia wizyta położnej :) Stwierdziła że chyba jednak mogę odwołać wizytę u fizjoterapeuty :) mała już się nie wygina, przestała spac tylko na jednym boku - możliwe że w porę zauważyliśmy problem i zaczęliśmy przeciwdziałać w takim momencie że szybko udało się pomóc.

Ja dzisiaj idę do ginekologa. Do 6 tygodni po porodzie jeszcze daleko ale chyba za długo już tak plamię na czerwono i chyba za mocno pobolewa mnie podbrzusze. Oby wszystko było ok. Przy dziecku jeszcze łatwiej niż zwykle jest mi robić zlewkę na własne problemy.

Dobrze że przypomniałyscie o tym że po szczepieniu teraz po miesiącu może wyjść ten bąbel, bo zapomniałam i jeszcze bym się przestraszyła.

Moje dziecko ma konkurs i stara się zużywac jak najwięcej pieluch. Pampers premium są super, mamy zapas dwójek, ale mała poki co nosi jeszcze jedynki. Zużywa ich tyle że przeprosiliśmy się z dadą i zwykłymi pampersami - też dają radę. Wielkiego testowania chłonności i nieprzemakalności i tak nie będzie bo młoda włącza syrenę chyba zanim jeszcze skonczy siusiać...
Zamówiłem ten duży COTTONMOOSE zobaczymy najwyżej przy nogach podwine jak dojdzie zrobię fotkę te mniejsze wydawały mi się za małe a zimą długa zresztą opis tego dużego byl że pasuje do gondoli wózka...

Za każdym razem jak czytam Twoje wpisy o miejscu zamieszkania to mi się przypomina dzieciństwo. Albo czas u Babci w Cieplicach albo u kuzynek w Jeżowie. Randki na gorze Szybowcowej :):) ehhh
Mogłabym tam mieszkać dla tych widoków :)
Super! Góra szybowcowa ekstra widoki :) do Jeleniej Góry jeżdżę baaardzo często tam mam teściowa i głównie lekarzy, sklepy itp w Cieplicach mam babcie :) w Kowarach mieszkaja moi rodzice a do Karpacza chodziłam do liceum hihi

Ja wczoraj czekałam na Kamila jak na zbawienie - tylko wrócił ( po 19stej) zjedliśmy obiad i choć padało i wiało wzięłam psa i poszliśmy na spacer.
Tak bardzo potrzebowałam się wyrwać :(

Kocham moje dziecko bardzo! Ale jak tak marudzi a ja z nim na rękach to w wózku to w łóżeczku to w kokonie to śpiewany to czytamy i nic nie pomaga :( już nawet co chwile do cyca z tej bezradności to nawet już nie chce a jak zechce to ulewa...

I tak czytam wpisy mam co maja 3 dzieci czy nawet 2 i już łapie dola.. ze przecież się staram czemu jemu tak zle :(
Mojemu też źle także luzik....

Super! Płakał raczej ze strachu niż z bólu, bo wędzidełko w tym wieku nie jest jeszcze unerwione. Teraz będzie już super :)

Witam z wieczora :) Miłosz jest w trakcie drugiego skoku rozwojowego i oprócz masakrycznego cycowiszenia, objawia się to ogromem nowych umiejętności, które bardzo mnie cieszą. Bardzo się rozgadal, non stop gluzy, wykazuje ogromne zainteresowanie przedmiotami, na które do tej pory miał wywalone, czyli zabawki, karuzela itp. Bardziej świadomie posługuje się rączkami. SZUKA MNIE. To mnie najbardziej cieszy, że widzę, jak za mną wodzi wzrokiem, na mój widok śmieje się i macha rączkami i nóżkami. Coraz łatwiej go rozbawić. Super jest! Te nasze dzieci będą coraz bardziej pocieszne, ale ten czas leci!
Mama do mnie dzisiaj przyjechała, więc nawet udało mi się szarlotkę upiec :D
Jejku super że Miłosz już zaczyna gaworzyć, i pokazuje swoje umiejętności [emoji5] I fajnie że masz mamę [emoji16]

Do wzięcia, nikt się nie zgłaszał jeszcze :pNO! I jest gicior, a tak się balas!U mnie krew pojawiała się ponad 6 tygodni - to nic niepokojącego, chyba, że pojawi się jej więcej niż przy miesiączce.

A u nas teraz tak :D nawet bobotic daje radość
Bo najśmieszniejsze jak matka robi z siebie debila :-D

No bałam się bo kuźwa poprawiałam ze sto stron... szkoda że decyzję już mam a kasiorki jeszcze nie :-D .ale jestem spokojniejsza o czynsz o papu... a może i na co jeszcze starczy. Szczególnie że Kosiniakowe przyznane mam od sierpnia to może dostanę za wrzesień i październik nie wiem jak to działa...[/QUOTE]
Ja wczoraj dostałam 6tys ale 500plus nie dostałem z wyrównaniem za wrzesień dziady także kochana pewnie i na coś starczy...

Nie wiem co się dzieje z forum ale ja nie widzę powiadomień.. nie widzę kto cytuje mój post, nie widzę tego ze są jakieś powiadomienia jakieś nowe wypowiedzi. Nie widzę Nic...

U nas ogólnie wszystko gra i buczy.
Mała na cycku, klucha z Niej [emoji57]
Trądzik się Jeszcze utrzymuje. Co prawda już mniejszy, ale jednak jeszcze jest.

Dużo schudłam, cieszę się z tego. Wyglądam lepiej jak po pierwszym porodzie. A mam nadzieje ze będzie jeszcze lepiej. Co prawda nie ćwiczę ani nie stosuje diet bo nie mam na to czasu. Ale i tak cieszę się, ze waga leci w dół... [emoji854]

Starszej scielam włosy No i cóż, wyglada jak moja babcia [emoji28]
Ale nie ma co płakać. Odrosną !

reklama
Do góry