Nie można przekarmić na piersi choć faktycznie że jak je często i dużo (jak Miki) pojawiają się ulewania czy problemy z brzuszkiem... mnie zasugerowano oszukiwanie smoczkiem dopóki to się nie uspokoi ale też mówiono że dla dziecka ulewanie nie jest uciążliwe tak jak dorosłemu to się wydaje - jest naturalnym odruchem pizbycia się nadmiaru pokarmu..No tez jestem zdziwniona. Mozna przekarmic dziecko na piersi?? Nie wiem juz co o tym wszystkim myslec. Czasami przystawiam go na krotko jak chce sie uspokoic i szuka cyca, a nie jest glodny, ale wtedy nic innego na niego nie dziala
reklama
Link do: 5 rzeczy, których nie wiesz o niemowlęcych drzemkachPowaznie? Dziekuje Ci bardzo za ta informacje, nie wiedzialam.. a gdzie moge wiecej poczytac na ten temat? chyba juz tu nie odnajde tego co wklejalas..
Proszę
Ania to obrazowo wytłumaczyla. Na butli dziecko jak w Mc'u szybko do przesytu potem ociężałe śpiące tak jak dorosły po fast foodzie. Na piersi ja sobie to tak wyobrażam bie dość że więcej pracy trzeba włożyć w jedzenie (zasada przeżuwania u dorosłych) to jeszcze jakby zjadał ekobioglutenfreesugarfreecudawianki.Kurczę czyli to normalne? Mój na cycu tez 10 minut ssa i połyka drugie 10 minut się bawi i wypluwa. Dlatego zawsze tak myślałam, że on się może nie najada i rzeczywiście zje z jednego i z drugiego - godzina minie i on w ryk płacze i po butelce przestaje..
To jest za skomplikowane to karmienie dziecka
To ja odwrotnie. Ja jestem zbyt leniwa na pierniczenie się z buteleczkami miarkami mieszankami...Tak karmienie mieszane jest bardzo skomplikowane , podziwiam kobiety karmiące piersią naprawdę, wielki ukłon dziewczyny, [emoji122]
Cycka daje się od bodaj już 10 lat wtedy kiedy DZIECKO CHCE I POTRZEBUJE w jego mniemaniu potrzebuje. Za czasów mojego niemowlęctwa cycka podawano tak jak teraz butlę co 3h czy dziecko chciało czy nie. No i obowiązywał mit o tłustości mleka i o wodzie zamiast mleka itp.Mi dzis ta glupia baba mowila, ze mam nie karmic czesciej niz co 2 godz jak mowilam, ze czasem maly chce czesciej..
Co to będzie jak on będzie nastolatkiemGłęboko wierzę, ze mój syn jeszcze zaśnie i ja też. Od 3 30 znowu impreza.
Też poźniej zapodałam tego linka także pospamowałam trochę ale ja id 21:00 jestem offlinedziekuje!
Od początku kiedy nie śpi kładę go na twardej powierzchni (mata(tzn. u Nas rożek póki co) czy moje łóżko) W myśl zasady łóżeczko jest tylko do spania.Czy kladziecie juz dzieciaczki na matach na podlodze? Kiedy zaczelyscie?
Wiesz co moim też już się nikt nie zachwyca że taka kruszynkaMam głębokie postanowienie, że będę bezlitośnie pisać skargi na personel medyczny gadający bzdury. Na złość robią? Ktoś im płaci za spie..lenie kobietom laktacji? Grrr
Dzieci poszły spać, żyję nadzieją, że dzisiejsza noc będzie równie fajna jak wczoraj. Zważyłam się. W końcu waga coś drgnęła i w 1,5 tygodnia straciłam jakieś 2,5 kg. Zawsze coś, chociaż nadal w cholerę za dużo. No ale może do świąt zacznę przypominać człowieka. Z ciekawości zważyłam się też z Miłoszem i wg tych prymitywnych pomiarów mój MAŁY DZIDZIUŚ waży bagatela 6 kg! Z fotelika musiałam usunąć już wkładkę redukcyjną! Jak to tak?! Ja chcę noworodzia malutkiegooooo!
reklama
Mikołaj wręcz ich się dopomina... i chciał nie chciał muszę z Nim łazićA na spacerach nie śpi ?
Mój w dzień tez krótkie drzemki, jedyna długa to na soacerze i potrafi tak 3 h. Potem zmienię pampersa- dam jeść i śpi dalej.
Ogólnie spacery chyba pomagają w drzemkach