reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dobra padłam dziś przed 20 małego wykapalam o 18 wstał jeść o 20:40,o 22:00 ryk bo chyba coś boli 15 min na rękach i do 23:00zabawa we tykanie smoka bi wypada aż wkoncu czas znowu na mleko więc właśnie zjadł wszystko i mam nadzieję pospi bo już wstaje z bólem głowy z niewyspania

reklama
Adell mojemu po porodzie od razu podcieli te wedzidelko. Oby wszystko dobrze było po szczepieniu :) starania wiem że już pisałaś, i nie chce Cię zanudzać ale napisz proszę jaki mam kupić ten laktator elektryczny, taki który mocno ciągnie :) bo tym ręcznym to kapie po kropelce nie mam czasu ani cierpliwości. A chciałabym gdzieś wyjść jak człowiek z domu choć na chwilę bez małego ssaka ;)

Masz racje - nam też się coś od życia nalezy :)
A co do laktatora to ja bym radziła zakupić Medela Swing. Ma 2 fazowy system odciągania oraz regulację siły ssania. Siostra bardzo była z niego zadowolona.

Zmienilismy z powodu kolek-ten enfamil comform premium jest „anty-kolkowy”, ma czesciowo zgudrilizowane bialka mleka krowiego. Ale dla dzieci bez problemow polecam bardzo Bebilon profutura!
No widzisz ja zaczęłam od bebiko efekt twarde kupy, później bebilon profutura bez efektów dalej twarde kupy aż wkoncu nas uratowało hipp combiotik wkoncu synek robi normalne miękkie kupy jesteśmy na nim 4 dzień, a kolki u was minęły? Ja narazie póki co nie mam zamiaru zmieniać mu mleka chociaż zauważyłam że więcej ulewa nie wiem czy to przez te mleko?? Ale klasę go ciągle na boczkach bo się boję o zadlawienie

Dziewczyny, a jakie mm stosujecie? ja zaczynalam od bebilon profutura a teraz mam enfamil comfort premium
Ja też robię miksturę z tego Babilonu, a powiedz mi ile czasu zajmuje twojemu bobasowi wypicie mleka bo moja księżniczka to.pije.nawet do godziny w międzyczasie śpi i nie wypija wszystkiego może musze zmienić smoczek ?? A może tak ma być ?

No widzisz ja zaczęłam od bebiko efekt twarde kupy, później bebilon profutura bez efektów dalej twarde kupy aż wkoncu nas uratowało hipp combiotik wkoncu synek robi normalne miękkie kupy jesteśmy na nim 4 dzień, a kolki u was minęły? Ja narazie póki co nie mam zamiaru zmieniać mu mleka chociaż zauważyłam że więcej ulewa nie wiem czy to przez te mleko?? Ale klasę go ciągle na boczkach bo się boję o zadlawienie

a karmisz tylko mm czy piersia tez?

reklama
Ja też robię miksturę z tego Babilonu, a powiedz mi ile czasu zajmuje twojemu bobasowi wypicie mleka bo moja księżniczka to.pije.nawet do godziny w międzyczasie śpi i nie wypija wszystkiego może musze zmienić smoczek ?? A może tak ma być ?

moj pije ile potrzebuje i odstawia. Nie naciskam nigdy na wiecej. Butelke dostaje zawsze jako dokarmienie po karmieniu piersia. a naprawde tak wolno pije caly czas czy moze wypija np. 40ml? ja bym zie nie upierala, zeby wypijala wszystko-raz wypije mniej a raz wiecej-moze tak sprobuj?

Do góry