reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Karmienie dziecka jest niwsamowicie skomplikowane! Nawet ubieranie odpowiednio do pogody sie przy tym chowa!
Apropo drzemek u mnie dzis pobudka o 7 pozniej dwie drzemki jedna godzinna druga 40 min. A w mieszyczasiw ciagly ryk wiszenie na cycku - cumlanie ryk cumlanie ryk. W koncu o 18 dalam mu mm jakies 50 ml. Zjadl i dalej ryk. O 20 po cycku zrobilo mu sie lepiej.

Caly czas slysze placz tego malego dzieciatka. Mam nadzieje ze jutro bedzie sie lepiej czul bo mi serduszko peka... Mama wrocila z pracy to poszlam sie wykapac i go ululala....
Moj dopiero jutro przyjezdza ok 24

A na spacerach nie śpi ?
Mój w dzień tez krótkie drzemki, jedyna długa to na soacerze i potrafi tak 3 h. Potem zmienię pampersa- dam jeść i śpi dalej.
Ogólnie spacery chyba pomagają w drzemkach

Mój w dzień też czasem po godzinie chce jeść znowu , a czasem i po 15 minutach musi dojeść :)
Po butelce Twój dłużej śpi bo mm dłużej się trawi i dziecko ma większe uczucie sytości.
A zabawy i wypluwanie cyca to u nas norma :)

Dlatego ja zawsze podziwiam kobiety karmiące piersią tylko, że maja cierpliwość i siły. Do tych częstych karmien a i tych zabaw cycem.
Mi czasami bo takiej zabawie sutki tak stoją jak we wzwodzie i są mega bolesne.. i wtedy nie daje się dotknąć , nawet biustonosz boli :(

Mam głębokie postanowienie, że będę bezlitośnie pisać skargi na personel medyczny gadający bzdury. Na złość robią? Ktoś im płaci za spie..lenie kobietom laktacji? Grrr

Dzieci poszły spać, żyję nadzieją, że dzisiejsza noc będzie równie fajna jak wczoraj. Zważyłam się. W końcu waga coś drgnęła i w 1,5 tygodnia straciłam jakieś 2,5 kg. Zawsze coś, chociaż nadal w cholerę za dużo. No ale może do świąt zacznę przypominać człowieka. Z ciekawości zważyłam się też z Miłoszem i wg tych prymitywnych pomiarów mój MAŁY DZIDZIUŚ waży bagatela 6 kg! Z fotelika musiałam usunąć już wkładkę redukcyjną! Jak to tak?! Ja chcę noworodzia malutkiegooooo!

Nie wiem czy było to pytanie.. ale po czym poznać, że trzeba usunąć wkładkę noworodkowa z fotelika ?

reklama
Do góry