Słuszna decyzja popieram całą sobą...Też tak właśnie myślę . Dlatego jesteśmy umówieni na wtorek , 150 zł wizyta plus zabieg . Chciałam na NFZ to jeden ośrodek na grudzień , inny styczeń
reklama
A karmisz piersią
Butelka MM wypija Piła 90 co trzy a ostatnio mi się przestawiła i tylko 60 ml. Co dwie godziny robię 120 ale nie wypija ..
Ostatnio wklejałam tu screen odnośnie i te 5 minutowe drzemki pomagają na pamięć/zapamiętywanie. Fajnie dla matki jak dziecko w ciągu dnia prześpi 2 czy 3h ale ani dla dziecka ani dla dorosłego to nie jest dobre. 5 minutowa drzemka jest zdrowa dla mózgu a specjaliści radzą dorosłym wręcz uczyć się takich pięciominutówek...Nikt mi nie powiedzial, po prostu wiem ze taki „przerywany” lub kilkuminutowy sen jest mnie wydajny-dziecko jest marudne itp. po dwugodzinnej drzemce wg mnie jest lepiej...
A jeszcze odnośnie spania... mój ma dni kiedy tylko 5 minutówki co godzinę dwie i ma dni kiedy ciągle śpi...Nikt mi nie powiedzial, po prostu wiem ze taki „przerywany” lub kilkuminutowy sen jest mnie wydajny-dziecko jest marudne itp. po dwugodzinnej drzemce wg mnie jest lepiej...
18grudzien
Fanka BB :)
Bezdech od przekarmienia?????Bylam na usg brzucha z malym ze wzgledu na czeste ulewania i powiedziala, ze ma bardzo krotki przelyk i od tego refluks, ktory mu sie rzekomo zrobil od czestego karmienia i mam mu dawac jesc zadziej, bo go przekarmiam i niby je czesto, ale malo, wiec daje mu najgorszy pokarm, bo sama wode. I najlepiej to mam zapytac doswiadczonych mam albo mamy czy babci, bo wiedza lepiej. Jak mowie, ze karmie na zadanie i jak placze albo w nocy sie budzi, to nie da sie go zabawic, a w nocy nie mam zamiaru sie bawic, to powiedziala, ze moze miec od tego bezdech albo zapalenie pluc. A jak on chce jesc i nie toleruje smoczka, to jak mam go uspokoic i odsunac w czasie pore karmirnia? Zenada :/
Haha dobry agent podobno noworodek ma tak silny uścisk, że jakby się czegoś złapał to można go tak podnieść.Mój ostatnio sam siebie złapał za włosy i to tak mocno że nie mogłam mu rączki rozprostować. I darł się bo tak się ciągnął za włosy .
Krwawienie to indywidualna sprawa. Może trwać krócej albo nawet 6 tygodni. U mnie już po tygodniu czy dwóch nic nie było, ale to dlatego, że mnie podczas CC dokładnie wyczyścili i dodatkowo podczas ooeracjo dostałam leki przeciwkrwotoczne.A właściwe ile ma trwać to krwawienie?
Bo ja mam 3 tygodnie i już mam tak mało. W sumie najwiecej po siku, kąpieli czy karmieniu ale nadal to są krople i to takie łososiowe...
A czytałam ze jak za szybko się skończy to tez zle bo ponoć coś w środku zatkało..
W ogóle ja wciąż nosze te gacie z siaty ([emoji85][emoji85][emoji85]) muszę się przerzucić w końcu na normalne. Ale przez to wzgórze nad blizna to jakoś czuje sue jakby to było obce ciało.. do tego żadne spodni starych nie dopne bo zapijałam właśnie w tum miejscu co teb wałek. I tak mnie to wkurza.. ten bliznowiec mi w 90% zszedł to teraz ubolewam nad tymi rzeczami
Co do wałka to spokojnie. Wszystko zniknie w swoim czasie. Ja jeszcze do zeszłego tygodnia albo w leginsach ciążowych chodziłam, albo w jakiś rozjechanych spodniach. A dzisiaj już sobie normalne kupiłam i jest git. Na wszystko trzeba czasu.
Logicznym się wydaje, że refluks ma nie od częstego karmienia tylko właśnie z powodu tego krótkiego przełyku. Może skonsultuj to z kimś jeszcze? Lekarka chyba jakaś niedorzeczna. StarAnia pisała czy tutaj czy na zamkniętym, że to, że dziecko krótko je, nie znaczy, że pije samą wodę..Bylam na usg brzucha z malym ze wzgledu na czeste ulewania i powiedziala, ze ma bardzo krotki przelyk i od tego refluks, ktory mu sie rzekomo zrobil od czestego karmienia i mam mu dawac jesc zadziej, bo go przekarmiam i niby je czesto, ale malo, wiec daje mu najgorszy pokarm, bo sama wode. I najlepiej to mam zapytac doswiadczonych mam albo mamy czy babci, bo wiedza lepiej. Jak mowie, ze karmie na zadanie i jak placze albo w nocy sie budzi, to nie da sie go zabawic, a w nocy nie mam zamiaru sie bawic, to powiedziala, ze moze miec od tego bezdech albo zapalenie pluc. A jak on chce jesc i nie toleruje smoczka, to jak mam go uspokoic i odsunac w czasie pore karmirnia? Zenada :/
Mi się wydaje, że to z czasem się zmieni. U nas Martyna też krótko w dzień sypiała, a dzisiaj np. 4h, więc zależy od dnia.Czesc dziewczyny, nie zagladalam tu dosc dlugo i czytam teraz tylko z doskoku. Widze, ze mam te same problemy z moim Kubusiem-krotkie drzemki w coagu dnia, przebudzenia przy zasypianiu wieczornym, itp. Aktualnie najbardziej mnie martwi to spanie-dziecko powinno spac przynajmniej raz dluzej w ciagu dnia-najlepiej 2-3h a nie po kilkanascie minut. Czy ktoras z Was jakos sobie z tym poradzila albo przetrwala ten okres? jak to teraz u Was wyglada?
Dzieki!!
Świadczy o tym, że dziecko często ssie czy to pierś czy smoczek.. jest to normalneA ten pecherzyk o czym swiadczy? Bo moj tez ma taka ssawke na gornej wardze
Pęcherzyki niczym nie świadczy. Jest od ssania. To nic złego.A ten pecherzyk o czym swiadczy? Bo moj tez ma taka ssawke na gornej wardze
Angelika89
Ta lekarka twierdzi, ze krotki przelyk zrobil mu sie od czestego karmienia.Haha dobry agent podobno noworodek ma tak silny uścisk, że jakby się czegoś złapał to można go tak podnieść.Krwawienie to indywidualna sprawa. Może trwać krócej albo nawet 6 tygodni. U mnie już po tygodniu czy dwóch nic nie było, ale to dlatego, że mnie podczas CC dokładnie wyczyścili i dodatkowo podczas ooeracjo dostałam leki przeciwkrwotoczne.
Co do wałka to spokojnie. Wszystko zniknie w swoim czasie. Ja jeszcze do zeszłego tygodnia albo w leginsach ciążowych chodziłam, albo w jakiś rozjechanych spodniach. A dzisiaj już sobie normalne kupiłam i jest git. Na wszystko trzeba czasu.Logicznym się wydaje, że refluks ma nie od częstego karmienia tylko właśnie z powodu tego krótkiego przełyku. Może skonsultuj to z kimś jeszcze? Lekarka chyba jakaś niedorzeczna. StarAnia pisała czy tutaj czy na zamkniętym, że to, że dziecko krótko je, nie znaczy, że pije samą wodę..Mi się wydaje, że to z czasem się zmieni. U nas Martyna też krótko w dzień sypiała, a dzisiaj np. 4h, więc zależy od dnia.Świadczy o tym, że dziecko często ssie czy to pierś czy smoczek.. jest to normalne
Angelika89
No tez jestem zdziwniona. Mozna przekarmic dziecko na piersi?? Nie wiem juz co o tym wszystkim myslec. Czasami przystawiam go na krotko jak chce sie uspokoic i szuka cyca, a nie jest glodny, ale wtedy nic innego na niego nie dzialaBezdech od przekarmienia?????
reklama
Ostatnio wklejałam tu screen odnośnie i te 5 minutowe drzemki pomagają na pamięć/zapamiętywanie. Fajnie dla matki jak dziecko w ciągu dnia prześpi 2 czy 3h ale ani dla dziecka ani dla dorosłego to nie jest dobre. 5 minutowa drzemka jest zdrowa dla mózgu a specjaliści radzą dorosłym wręcz uczyć się takich pięciominutówek...
Powaznie? Dziekuje Ci bardzo za ta informacje, nie wiedzialam.. a gdzie moge wiecej poczytac na ten temat? chyba juz tu nie odnajde tego co wklejalas..