reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Bylam na usg brzucha z malym ze wzgledu na czeste ulewania i powiedziala, ze ma bardzo krotki przelyk i od tego refluks, ktory mu sie rzekomo zrobil od czestego karmienia i mam mu dawac jesc zadziej, bo go przekarmiam i niby je czesto, ale malo, wiec daje mu najgorszy pokarm, bo sama wode. I najlepiej to mam zapytac doswiadczonych mam albo mamy czy babci, bo wiedza lepiej. Jak mowie, ze karmie na zadanie i jak placze albo w nocy sie budzi, to nie da sie go zabawic, a w nocy nie mam zamiaru sie bawic, to powiedziala, ze moze miec od tego bezdech albo zapalenie pluc. A jak on chce jesc i nie toleruje smoczka, to jak mam go uspokoic i odsunac w czasie pore karmirnia? Zenada :/

Ciezko znalezc slowa, zeby to skomentowac. Witamy w polsce..

reklama
A właściwe ile ma trwać to krwawienie?
Bo ja mam 3 tygodnie i już mam tak mało. W sumie najwiecej po siku, kąpieli czy karmieniu ale nadal to są krople i to takie łososiowe...

A czytałam ze jak za szybko się skończy to tez zle bo ponoć coś w środku zatkało..

W ogóle ja wciąż nosze te gacie z siaty ([emoji85][emoji85][emoji85]) muszę się przerzucić w końcu na normalne. Ale przez to wzgórze nad blizna to jakoś czuje sue jakby to było obce ciało.. do tego żadne spodni starych nie dopne bo zapijałam właśnie w tum miejscu co teb wałek. I tak mnie to wkurza.. ten bliznowiec mi w 90% zszedł to teraz ubolewam nad tymi rzeczami :(

U mnie juz niby sie skonczylo, a od dwoch dni znowu lekko rozowe plamy.
A trwac moze nawet 6 tygodni

Czesc dziewczyny, nie zagladalam tu dosc dlugo i czytam teraz tylko z doskoku. Widze, ze mam te same problemy z moim Kubusiem-krotkie drzemki w coagu dnia, przebudzenia przy zasypianiu wieczornym, itp. Aktualnie najbardziej mnie martwi to spanie-dziecko powinno spac przynajmniej raz dluzej w ciagu dnia-najlepiej 2-3h a nie po kilkanascie minut. Czy ktoras z Was jakos sobie z tym poradzila albo przetrwala ten okres? jak to teraz u Was wyglada?

Dzieki!!

Mati, a Ty juz jestes po pologu? Mi lekarz stanowczo zabronil roweru, dzwigania, seksu i kapieli w wannie
Jeszcze nie byłam u lekarza.. seksu jeszcze nie było w wannie już się kąpałam, dzwigam tylko malutka i koszyki z.praniem ;) dzidzia przyszła na świat 7.09. To ile trwa ten cały połóg ?? Do lekarza się wybieram ale muszę ogarnąć jakiś termin..

Czesc dziewczyny, nie zagladalam tu dosc dlugo i czytam teraz tylko z doskoku. Widze, ze mam te same problemy z moim Kubusiem-krotkie drzemki w coagu dnia, przebudzenia przy zasypianiu wieczornym, itp. Aktualnie najbardziej mnie martwi to spanie-dziecko powinno spac przynajmniej raz dluzej w ciagu dnia-najlepiej 2-3h a nie po kilkanascie minut. Czy ktoras z Was jakos sobie z tym poradzila albo przetrwala ten okres? jak to teraz u Was wyglada?

Dzieki!!
Moja księżniczka też tak ma najdłużej to śpi na.spacerze i jak ja wystawie przed dom ;) a ja wtedy sprzątam w domu :) a tak to co chwile też się budzi w.nocy śpi za to bardzo długo dziś spała 7 godzin

Jeszcze nie byłam u lekarza.. seksu jeszcze nie było w wannie już się kąpałam, dzwigam tylko malutka i koszyki z.praniem ;) dzidzia przyszła na świat 7.09. To ile trwa ten cały połóg ?? Do lekarza się wybieram ale muszę ogarnąć jakiś termin..
6 tygodni :)
Mój się urodził 1.09 i w poniedziałek byłam u lekarz na wizycie .

reklama
A właściwe ile ma trwać to krwawienie?
Bo ja mam 3 tygodnie i już mam tak mało. W sumie najwiecej po siku, kąpieli czy karmieniu ale nadal to są krople i to takie łososiowe...

A czytałam ze jak za szybko się skończy to tez zle bo ponoć coś w środku zatkało..

W ogóle ja wciąż nosze te gacie z siaty ([emoji85][emoji85][emoji85]) muszę się przerzucić w końcu na normalne. Ale przez to wzgórze nad blizna to jakoś czuje sue jakby to było obce ciało.. do tego żadne spodni starych nie dopne bo zapijałam właśnie w tum miejscu co teb wałek. I tak mnie to wkurza.. ten bliznowiec mi w 90% zszedł to teraz ubolewam nad tymi rzeczami :(
Tak jak piszesz miałam od 4/5 doby do gdzieś 3/4 tyg.

Do góry