reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Do nocnej zmiany, ja to warte będę mieć całą noc, bo mały furczy tym nosem przez ten katar :( pewnie jak dziś w nocy będzie marudny i mało spał :/ ja dziś od 5 tej nie śpię... na jutro załatwiłam siostrę aby córkę odprowadzila do przedszkola akurat ma wolny dzień. A tak to chyba poszukam kogoś aby ja odprowadzal, szczególnie jak zima czy deszcze będą :/ ale brać obca osobę to strach, nie ufam ludziom zbytnio :/

Dziewczyny moje kochane, napiszcie mi czy będziecie szczepic swoje dziecko ,? Ja mam za 3 tygodnie na szczepienie małej i tak się zastanawiam czy naprawdę może się coś stać

Do nocnej zmiany, ja to warte będę mieć całą noc, bo mały furczy tym nosem przez ten katar :( pewnie jak dziś w nocy będzie marudny i mało spał :/ ja dziś od 5 tej nie śpię... na jutro załatwiłam siostrę aby córkę odprowadzila do przedszkola akurat ma wolny dzień. A tak to chyba poszukam kogoś aby ja odprowadzal, szczególnie jak zima czy deszcze będą :/ ale brać obca osobę to strach, nie ufam ludziom zbytnio :/
A nie masz gdzieś po trasie matki jakiegoś dziecka z przedszkola co by mogła po drodze / w drodze ze swoim dzieckiem twoje brać?

Dziewczyny moje kochane, napiszcie mi czy będziecie szczepic swoje dziecko ,? Ja mam za 3 tygodnie na szczepienie małej i tak się zastanawiam czy naprawdę może się coś stać
Kasia i Seremida już są po szczepieniach.
Ja mam 29.10 z Mikim. Poprzednich szczepiłam też. Szczepionkami "jeden w jednym" i teraz też chyba tak zostanie plus pneumokoki i zastanawiam się nad rotawirusami ale to zobaczę... bo to u Nas płatne 300 zeta za raz a są potrzebne dwa. A no i przed wakacjami szczepimy się przeciw odkleszczowemu zapaleniu opon mózgowych.

Punkt 19 placz od 3 dni. Rzuca sie zanosi ulewa baki puszcza...i nic nie pomaga...
A.skad wiesz.ze Miki ma.stres.a.nie kolke???
Bo on teraz ma skok ten od 7 tygodnia
Brzuch mięciutki. Nie ulewa. I generalnie wycisza się gdy mu śpiewam i lulam na rękach tylko niestety na chwilę... ewidentnie od dwóch dni potrzebuje mnie blisko i mocno w jakiś sobie bardziej niż mi znany sposób. Jak miał koło 3 tygodnia brzuszkowe sprawy to był zupełnie inny płacz i zachowanie.

reklama
My po konsultacji laktacyjnej mlodego. Faktycznie zle ciagnie, zasysa gorna warge i pracuje policzkami, zamiast jezykiem. Dlatego ciezko oprozniac mu piers, kiedy jest juz miekka i pije wiecej tego pierwszego mleczka slodkiego, niz tlustego. Stad prawdopodobnie klopoty z brzuszkiem i duze przyrosty wagi. To tak w skrocie. Czeka nas wizyta u logopedy.

Ale to nie rozumiem, ze tyje bo pije słodkie ale docelowo jest głodny bo nie dochodzi do tłustego mleka?

Do góry