reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ok
Ja po masażu u fizjo....
Lewa ręka boli....
Odejmuje ja mi nie dlatego że mam zespół cieśni nadgarstka tylko zaniedbane zastane nadwerężone mięśnie pleców grzbietu i ciut kręgosłupa.minimalnie się garbie....
Jak określił fizjo.... Jakie zaniedbane mięśnie....
Wymasował.... Ależ ból...
Mogę jutro go wykonać bo będzie bolec bardziej.... Mogę nawet voodoo robić z myślą o nim...taki zabawny facio....
Następne spotkanie za dwa tygodnie
Wyprowadzimy na prostą bo Pani młoda..... Hi hi hi

Uwaga! Marudzenie i samobiczowanie poniżej!

Otóż jestem debilem. Zaniedbałam się. Dzwigalam w połogu, źle siadałam i ogólnie spieprzylam na maksa. Wynik - obniżenie przedniej ściany pochwy. Wg położnej jest nienajlepiej. Wezwałam ja, bo czułam cały czas, jakby miało mi coś wypaść. Zajrzałam i to, co zobaczyłam wpędziło mnie w atak paniki. W przyszłym tygodniu gin, potem fizjo, mam nadzieję, że ćwiczenia wystarczą... Jestem na siebie wściekła. Superwomen się znalazła, co to wszystko sama zrobi. No i masz babo placek.
A pamiętam jak dziś że Cię doula owaliles za siedzenie po turecku.....już wtedy szlas po bandzie....
Oby na ćw się skonczylo

O matko juz sie boje nocy. Mlody od 15:00 jojczy, chyba brzucho mu znow doskwiera. Nie piszczal tylko na spacerze wieczornym i kiedy jest przy cycku. Oczywiscie przy cycku znowu kabaret, szuka jak opetany, nie moze chwycic, chwyta, puszcza i od nowa.. we wtorek mamy konsultacje z doradca laktacyjna, zobaczymy co powie na te jego fochy. Dodatkowo polozna uwaza, ze jego klopoty brzuszkiem sa od nieumiejetnego ssania, stad tez pomysl na konsultacje. Mam nadzieje, ze faktycznie nas skoryguje we wtorek i bedzie koniec klopotow z brzuchem i marudzenia :p

Ania, czy to obniżenie narządów nie wynika z osłabienia mięśni dna miednicy, czyli tzw. Kegla? czy to coś jeszcze innego?
Jeśli tak to każda kobieta, która była w ciąży (niezależnie od sposobu porodu) zwykle ma osłabione mięśnie Kegla, tak samo jak grozi jej (nam) rozejście mięśni prostych brzucha.
Nie oskarżaj się, bo mało która ma warunki, żeby tylko dbać o siebie i na siebie uważać. Ja mam tylko jedno dziecko, ale nieodkładalne w dzień i cały dzień jestem sama (mąż wraca ok. 18, a przecież nie przejmie ode mnie karmienia dziecka), nie mam żadnej pomocy mamy czy teściowej i nie mam chwili dla siebie - ani na drobną gimnastykę, ani na wyjście do rehabilitanta czy lekarza... poranny prysznic jest zwykle nieosiągalny, także rozumiem. Mam nadzieję, że wystarczą działania doraźne (rehabilitacja, ćwiczenia) i będzie poprawa. Trzymaj się dziewczyno!

Też, ale nie bez znaczenia jest też sposób porodu, jego przebieg, wielkość dziecka no i sam połóg - czyli to, jak o siebie dbamy. Boję się bardzo co powie gin, bo na moje laickie oko wygląda to bardzo źle, ale mam nadzieję, że to tylko dlatego, że nie wiem jak to jest NA PRAWDE ZLE. Z tym ze gorzej to już tylko wynicowanie pochwy może wyglądać.
Dobra, panikuję. Poczekam co powie lekarz.

Ja tez sie raczej nie oszczedzam, siadam po turecku i inne dziwadla, ale tego akurat nie wiedzialam, ze nie mozna. Wizyte u gina mam 26, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, chociaz faktycznie wyglada tam troche inaczej niz wczesniej [emoji53]

Szczepicie 6w1/refundowane +pneumokoki i ew. Rota w ten sam dzien czy w odstepach? Jak tak to jakich? Moja pediatra twierdzi, ze lepiej na siebie odddzialywuja szczepionki, jak sa wszystkie razem i tak tez szczepilam starszego, a teraz sie zastanawiam, a szczepienie juz we wtorek..

Hejol my dziś po wizycie u fizjoterapeuty. Mieliśmy okazję za free.:blink: to skorzystaliśmy w sensie bez skierowania itepe
No i mega zwracała uwagę na pocnoszepod dziecka. By podnosić tak jak zalecają lekarze YT itd. no i się uczymy się prawidłowo dźwigać by źle nawyki wypędzić.
No i Majka same pochwały dostała że jest taka silna i podnosi ładnie główkę jak 4miesieczniak.:rolleyes2:

No a u mnie tam na dole jakoś czasem dziwnie czuje choćby coś jak drętwienie.Lekarz niby problemu nie widzi.

Uwaga! Marudzenie i samobiczowanie poniżej!

Otóż jestem debilem. Zaniedbałam się. Dzwigalam w połogu, źle siadałam i ogólnie spieprzylam na maksa. Wynik - obniżenie przedniej ściany pochwy. Wg położnej jest nienajlepiej. Wezwałam ja, bo czułam cały czas, jakby miało mi coś wypaść. Zajrzałam i to, co zobaczyłam wpędziło mnie w atak paniki. W przyszłym tygodniu gin, potem fizjo, mam nadzieję, że ćwiczenia wystarczą... Jestem na siebie wściekła. Superwomen się znalazła, co to wszystko sama zrobi. No i masz babo placek.

A położna to taka kumata?
I sama tez widziałaś, że coś jest nie tak?
Ja nie wiem zabardzo co to jest to obniżenie i z czym się to wiąże ale brzmi mega poważnie ...

reklama
Szczepicie 6w1/refundowane +pneumokoki i ew. Rota w ten sam dzien czy w odstepach? Jak tak to jakich? Moja pediatra twierdzi, ze lepiej na siebie odddzialywuja szczepionki, jak sa wszystkie razem i tak tez szczepilam starszego, a teraz sie zastanawiam, a szczepienie juz we wtorek..
Ja refundowane plus pneumokoki plus rotawirusy w jeden dzień . Tak mówił pediatra i tak robię :)

Do góry