reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

O kurczę , może jakaś sklepowa trutka ? Powinno być na biedronki . Byle nic w sprayu bo nie wiadomo na ile takie rozpylone może być niebezpieczne dla malucha .
Czytałam że nie lubią one zapachu mentolu i kamfory to może jakoś tak trzeba próbować .

U nas pełno muszek owocówek ale zrobiłam wczoraj zgodnie z instrukcją z Internetu pułapkę i o dziwo działa :)
Ja nie lubie tylko tych pomaranczowych biedronek, czerwone sa pozyteczne, bo jedza mszyce i cos tam jeszcze. Jest ich coraz mniej, wiec nie likwiduj ich- wyslij je do mnie - przygarne je do swojego ogrodka :).

reklama
Witam :happy2:
Dziewczyny jak przewozicie malenstwa w aucie? Ostatnio kolezanka zdziwiona ze woze z tyłu...ja jezdze oplem astrą h i niestety nie łatwo wyłączyć poduszkę z przodu, nawet w serwisie nie zalecali a przodem do kierunku jazdy nie chcę wozić...juz sama zgłupiałam. Poki co wożę z tyłu ale juz sie nasłuchałam ze narażam dziecko na niebezpieczeństwo...
Mozliwe ze ja.juz nie ogarniam tematu bo po porodzie mam wrazenie ze część mózgu mi się wylączyła...wiecznie zakręcona jestem:happy:
Z tyłu
Pomimo wyłączonych poduszek z przodu-czyjnik szwankuje- zawsze z tyłu nawet jak sama jadę

Tylko taka pozycja dzis odpowiada :p

Załączniki

• 20181007_111431.jpg
    20181007_111431.jpg
    990 KB · Wyświetleń: 114
Muszę iść do lekarza od głowy.
Napisałam że dziś Miki 6 tygodni bo byłam pewna że już poniedziałek. Po 2h się kapnęłam że przecież nie szykuję dzieci do szkoły itp. Że to niedziela a jak niedziela to nie 6 tydzień... Debil no.
To ja tak z jedna babka umawialam sie w piątek, ze jutro maz pojdzie do pracy i przekaze jej cos. Kompletnie nie ogarnelam, ze nastepnego dnia to sobota i maz nie pracuje.

U mnie no beznadziejna, dopiero o 2 q nocy ululalam mala, potem budzila sie co 1,5 godziny z krzykiem. Myslalam ze to brzuszek, a nad ranem usłyszałam furczanie w nosie, i faktycznie odciagnelam kilka glutow. Zestresowalam sie, ze maly ja zarazil, ciagle chce ja całować w trwarz i nie slucha zakazów.
Ktos pisal o zakropianiu noska mlekiem swoim, duzo tego trzeba? I potem co, na brzuszek polozyc?
Przy okazji 50 ml dalam starszaku do wypicia, bo walczy z kaszlem. I co? Wielkie fujj, a jeszcze 6 miesięcy temu uwielbial cyca ☺☺

Witam :happy2:
Dziewczyny jak przewozicie malenstwa w aucie? Ostatnio kolezanka zdziwiona ze woze z tyłu...ja jezdze oplem astrą h i niestety nie łatwo wyłączyć poduszkę z przodu, nawet w serwisie nie zalecali a przodem do kierunku jazdy nie chcę wozić...juz sama zgłupiałam. Poki co wożę z tyłu ale juz sie nasłuchałam ze narażam dziecko na niebezpieczeństwo...
Mozliwe ze ja.juz nie ogarniam tematu bo po porodzie mam wrazenie ze część mózgu mi się wylączyła...wiecznie zakręcona jestem:happy:
Zawsze z tylu i oczywiście tylem do kierunku jazdy. Takie foteliki nie wolno nawet przodem przewozić, tym bardziej na przednim siedzeniu przy poduszce powietrznej. Jezeli jest wylaczona, to mozna tylem.
Kup lusterko i będziesz dziecko monitorowac

Sama blizna może troszkę przy dotykaniu. Ale puszcza mnie to odrętwienie, które miałam na tym wałku i tam mnie pobolewa pod spodem, ale wiadomo, że tam poszyta i powięź i macica.
To moze mam ten sam efekt regeneracji nerwow i wracania czucia. Dzisiaj znowu bylo troche swiezej krwi, zaczelam sie martwic czy szew w srodku mi nie puszcza...

reklama
Do góry