Link do: Trądzik niemowlęcy: przyczyny, objawy, leczenie - Niemowlę - mjakmama.plDziewczyny pytanko , mojej też kilka kostek pojawiło się na policzkach, to jest ten trądzik, czy on sam zejdzie?
reklama
Grzejniki - suche piwietrze w domu może wysuszać śluzówki i nasilać charczenie. Charczenie występuje podczas jedzenia (maluchy inaczej przełykają jak my) i podczas snu (niedojrzałe jakieś tam kosteczki czy coś tak nam laryngolog mówiła)Dziewczyny;( nie umiem rozpoznac czy mojw dziecko boli gardlo czy ma cos w nosku. Slychac ze cos jest w nosku bo swiszczy ale jie damy rady tego wyciagnac a czasem tez cos zacharczy tak jakby na pograniczu noska a gardła... nie moze czegos odkrztusic?
Na gardelku u gory przy wylocie niska ma 3 biale kropeczki czy moze to swiadczyc o jakieks infekcji?
Od wczoraj grzeją grzejniki czy tk tez moze miec wplyw na charczenie?
Generalnie na Twoim miescu nie martwiłabtm sie.
Możesz kupić nawilżacz na prąd, baterie lub taki ceramuczny/gliniany na kaloryfer ale najprościej i najtaniej wieszać mokre rzeczy na gorące grzejniki.
Jak to trądzik to u Ciebie wygląda że od czapki mu się nasila. Po MM zazwyczaj ten trądzik jest z ciepła. Przy cycku od matki hormonów i przy cycku nie powinien pojawiać się po 4 msc.OK czyli nie potowki a ten trądzik sam zejdzie?
KatarzynaCarmen
Fanka BB :)
Ja czytałam to tylko pytam jak to u was zeszło [emoji16]
Adell1994
My od kiedy zaczęliśmy palić to wieszam w pokoju na kaloryfer mokre pieluchy tetrowe po kąpieli małego żeby nawilżyć powietrze .Grzejniki - suche piwietrze w domu może wysuszać śluzówki i nasilać charczenie. Charczenie występuje podczas jedzenia (maluchy inaczej przełykają jak my) i podczas snu (niedojrzałe jakieś tam kosteczki czy coś tak nam laryngolog mówiła)
Generalnie na Twoim miescu nie martwiłabtm sie.
Możesz kupić nawilżacz na prąd, baterie lub taki ceramuczny/gliniany na kaloryfer ale najprościej i najtaniej wieszać mokre rzeczy na gorące grzejniki.
KatarzynaCarmen
A ile się to utrzymywalo?Moja księżniczka też miała, zaczęłam po prosu przemywać wacikiem z wodą buzię i zeszło
No u nas sraczka dodatkowo taki wyjątkowy cyrk@Bajdelka35 to trądzik. Sam zejdzie. Położna mi dziś powiedziała, że w razie jak jakaś krostka pęknie czy coś to Octeniseptem można, a tak to nie smarować niczym.
@GoJ ja też jestem na Ibuprofenie. Nos, gardło, kaszel.
@kasiaczek89pl ojej i co teraz? Jak to się leczy? Biedny Michałek
Z tego co się orientuje to maści od pediatrów a generalnie kąpiele raz dziennie i unikanie przegrzewania... Pół biedy ŁZS gorzej jak AZS przejdzie...
Mleko z cycka u mnie w każdym przypadku jako panaceum na całe zło. Na twoim miejscu jeśli zmiany niewielkie przeczekałabym unikając sztucznych tkanin i dotykania buzi dziecka skóra do skóry.Ja czytałam to tylko pytam jak to u was zeszło [emoji16]
Ja pranie wieszam dwa w jednym szybko schnie nawilża i bonus pachnie w domu ładnieMy od kiedy zaczęliśmy palić to wieszam w pokoju na kaloryfer mokre pieluchy tetrowe po kąpieli małego żeby nawilżyć powietrze .
reklama
KatarzynaCarmen
U nas narazie jest nie wiele oby tak zostalo . Dzięki za infoMleko z cycka u mnie w każdym przypadku jako panaceum na całe zło. Na twoim miejscu jeśli zmiany niewielkie przeczekałabym unikając sztucznych tkanin i dotykania buzi dziecka skóra do skóry.