reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny;( nie umiem rozpoznac czy mojw dziecko boli gardlo czy ma cos w nosku. Slychac ze cos jest w nosku bo swiszczy ale jie damy rady tego wyciagnac a czasem tez cos zacharczy tak jakby na pograniczu noska a gardła... nie moze czegos odkrztusic?

Na gardelku u gory przy wylocie niska ma 3 biale kropeczki czy moze to swiadczyc o jakieks infekcji?

Od wczoraj grzeją grzejniki czy tk tez moze miec wplyw na charczenie?
Grzejniki - suche piwietrze w domu może wysuszać śluzówki i nasilać charczenie. Charczenie występuje podczas jedzenia (maluchy inaczej przełykają jak my) i podczas snu (niedojrzałe jakieś tam kosteczki czy coś tak nam laryngolog mówiła)
Generalnie na Twoim miescu nie martwiłabtm sie.
Możesz kupić nawilżacz na prąd, baterie lub taki ceramuczny/gliniany na kaloryfer ale najprościej i najtaniej wieszać mokre rzeczy na gorące grzejniki.

Grzejniki - suche piwietrze w domu może wysuszać śluzówki i nasilać charczenie. Charczenie występuje podczas jedzenia (maluchy inaczej przełykają jak my) i podczas snu (niedojrzałe jakieś tam kosteczki czy coś tak nam laryngolog mówiła)
Generalnie na Twoim miescu nie martwiłabtm sie.
Możesz kupić nawilżacz na prąd, baterie lub taki ceramuczny/gliniany na kaloryfer ale najprościej i najtaniej wieszać mokre rzeczy na gorące grzejniki.
My od kiedy zaczęliśmy palić to wieszam w pokoju na kaloryfer mokre pieluchy tetrowe po kąpieli małego żeby nawilżyć powietrze .

@Bajdelka35 to trądzik. Sam zejdzie. Położna mi dziś powiedziała, że w razie jak jakaś krostka pęknie czy coś to Octeniseptem można, a tak to nie smarować niczym.

@GoJ ja też jestem na Ibuprofenie. Nos, gardło, kaszel.

@kasiaczek89pl ojej i co teraz? Jak to się leczy? Biedny Michałek :(
No u nas sraczka dodatkowo :) taki wyjątkowy cyrk ;)
Z tego co się orientuje to maści od pediatrów a generalnie kąpiele raz dziennie i unikanie przegrzewania... Pół biedy ŁZS gorzej jak AZS przejdzie...

reklama
Do góry