reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja sama pokazałam zaświadczenie że jestem w ciąży ponieważ moja praca wymaga skupienia i czasem szybkiego działania pod presją czasu a ja mam wrażenie że od dosłownie 2 tygodni po zaplodnieniu zmieniłam samoistnie bieg na wolniejszy, stałam się senna, może lekko rozdrazniona no i chciałam aby szef miał świadomość co jest tego powodem. Myślę że zaświadczenie o ciąży swoją drogą ale już zaświadczenie o tym że możesz śmiało pracować to trochę nadużycie. Dzisiaj możesz ale jutro niekoniecznie. 1 trymestr jest najważniejszy i szef raczej powinien wiedzieć że najważniejsze dla Ciebie jest teraz dobro Maleństwa. To jest czas żeby zawalczyć trochę o siebie dziewczyny :-)

gannvfxm7rdcfbwj.png
uważam właśnie tak samo!potrzebowałam takiej opinii!dziękuję:* wogole to ciekawa jestem reakcji lekarza jak go poprosze o to drugie zaświadczenie.to że jestem w ciąży.ok!jest to dla mnie zrozumiałe.natomiast takie zaświadczenie że mogę pracować jest bez sensu.. bo tak jak piszesz.dzisiaj mogę a jutro już kto to wie...

c55f0dw4ay49a7ki.png

reklama
U mnie były podobne jak się dowiedziałam :) ile u Ciebie dpo?

f2w3csqvilsnamac.png
Beta była robiona 14 i 16 dpo. Martwi mnie że przyrost po 48h był o 270% o_O

Teraz jestem 21 dpo, jutro idę do lekarza - trochę wcześnie, ale ze wzgledu na charakter wykonywanej pracy (chemik- pracuje z substancjami toksycznymi i rakotwórczymi) nie mogę pracować, nawet kierowniczka czeka na moje zwolnienie bo nie ja jak mi stanowiska zmienic...

Teraz jestem 21 dpo, jutro idę do lekarza - trochę wcześnie, ale ze wzgledu na charakter wykonywanej pracy (chemik- pracuje z substancjami toksycznymi i rakotwórczymi) nie mogę pracować, nawet kierowniczka czeka na moje zwolnienie bo nie ja jak mi stanowiska zmienic...
To może bliźniaki :)) :

f2w3csqvilsnamac.png

Ja mam przyrost 141% wiec też na moje oko duży chyba :/ niby mówią że minimum ma być 66% ale górnej granicy nie znalazłam

f2w3yx8dq2abbltu.png

reklama
Napiszcie dziewczyny jak Wasza dieta? Jecie to na co macie ochote czy raczej staracie sie kontrolowac i uwazac na to co zakazane?

Ja nie jem tego co w ciazy zakazane i staram sie jesc zdrowo ale zdarzy mi sie zjesc chipsy ( to jest moj nalog z przed ciazy ) i czasami cos slodkiego i pije kawe bezkofeinowa raz dziennie. Tak jak wiekszosc z Was mam ogromy apetyt ale proboje sie kontrolowac bo nie chce przytyc tyle co w pierwszej ciazy. Tak na prawde to tyle co zrzucilam 9 kg a cos czuje ze za raz bede miala je spoworotem [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry