reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Bajdelka35 nawet jeśli nie zdecydujesz się na karmienie piersią, warto podawać to, co uda Ci się odciągnąć :) takie wzmocnienie na pewno się maleństwu przyda.

Witam sie z bardzo głębokiego dołu. Zaczynam podejrzewać, że to wszystko - męcząca ciąża i to, co dzieje się teraz, jest ceną za to, że mamy Miłosza.
Wpadliśmy w spory dołek finansowy, bo przed samym porodem wypłynęło sporo nagłych wydatków, a na dodatek okazało się, że Przemek miał odprowadzane ubezpieczenie nie na to, co myśleliśmy i nie dostaniemy nic za urodzenie dziecka. Oczywiście ponieważ był pewny, że jest ok, te 2 tysiące już są wydane.. ja w tym miesiącu bez wypłaty, bo pracodawca przetrzymal u siebie moje podanie o urlop macierzyński az 2 tygodnie i nie zalapie się na wypłatę w tym miesiącu. Żeby było weselej, dzisiaj Przemek dowiedział się, że jego firma przeprowadza redukcję etatów i pracuje tylko do końca marca. Jedyny pozytyw, że będzie 4-miesieczna odprawa...
Mnie od porodu bolą stawy skokowe. Olewalam, ale ostatnio mam tak zesztywniałe, że pół dnia zajmuje mi rozruszanie ich na tyle, żeby móc w miarę normalnie chodzić, więc udałam się do lekarza i oczywiscie do wykluczenia rzs. Już nawet lekarka stwierdziła, że mój organizm mnie nie lubi, bo jak jeszcze ta choroba auto mi dojdzie, to już mam chyba komplet. Wyc mi się chce. Musiałam ostro narozrabiac w poprzednim wcieleniu, że takie kopy od życia teraz dostaję. Sorry za marudzenie, ale już mnie to wku.wia i musiałam się wygadać, a staremu nie chce jeszcze dokładać dzisiaj.
Wygadaj się Wygadaj, nie będę Ci pisać ze każdy ma porblemy bo zapewne o tym wiesz, musicie sobie jakos poradzić trzymam kciuki..... Dodam ci ze mój mąż zapłacił za naprawę mojego busa już 11tys i nadal coś nie działa mam doła z tego powodu bo to duże pieniądze a auta ani widu ani slychu

Napisze mi tylko czy jak będę ściągac laktatorem to będzie więcej mleka?

reklama
No właśnie sama nie wiem jak to rozegrać, myślę przystawiac bo mały już zjada 70ml ale w międzyczasie może coś uda się ściągnąć to jak się zacznie przy cycu wściekac to dam butle że ściągniętym a jak będzie mało to druga będę mieć nasyzkowana mieszanką aż do stopnia eliminacji mieszanki???!! Tylko sutki już bolą...
Nas też bolały.przystawiaj ile dasz radę i sciagaj

Jeśli chodzi o aplikacje, to w ogóle jest coś z nią nie tak. Czytam forum i wchodząc ponownie, pokazuje mi się taka sama ilość powiadomień. To samo jest z wiadomościami, odczytam a ona ciagle jest jako nieprzeczytana.

My mamy kryzys. Strasza okazuje zazdrość, co prawda nie robi małej krzywdy, ale robi wszystko na przekór.
Przejdzie jej za kilka dni

Wygadaj się Wygadaj, nie będę Ci pisać ze każdy ma porblemy bo zapewne o tym wiesz, musicie sobie jakos poradzić trzymam kciuki..... Dodam ci ze mój mąż zapłacił za naprawę mojego busa już 11tys i nadal coś nie działa mam doła z tego powodu bo to duże pieniądze a auta ani widu ani slychu

Napisze mi tylko czy jak będę ściągac laktatorem to będzie więcej mleka?
Tak, im więcej ściągasz, tym więcej mleka :)

Mój teraz śpi. Pewnie wstanie za godzinę-dwie i nockę mam z głowy. W związku z tym idę na drzemkę.

Szkoda, że jeszcze połóg, bo nawet seks na rozładowanie złych emocji odpada :/

@Bajdelka35 nawet jeśli nie zdecydujesz się na karmienie piersią, warto podawać to, co uda Ci się odciągnąć :) takie wzmocnienie na pewno się maleństwu przyda.

Witam sie z bardzo głębokiego dołu. Zaczynam podejrzewać, że to wszystko - męcząca ciąża i to, co dzieje się teraz, jest ceną za to, że mamy Miłosza.
Wpadliśmy w spory dołek finansowy, bo przed samym porodem wypłynęło sporo nagłych wydatków, a na dodatek okazało się, że Przemek miał odprowadzane ubezpieczenie nie na to, co myśleliśmy i nie dostaniemy nic za urodzenie dziecka. Oczywiście ponieważ był pewny, że jest ok, te 2 tysiące już są wydane.. ja w tym miesiącu bez wypłaty, bo pracodawca przetrzymal u siebie moje podanie o urlop macierzyński az 2 tygodnie i nie zalapie się na wypłatę w tym miesiącu. Żeby było weselej, dzisiaj Przemek dowiedział się, że jego firma przeprowadza redukcję etatów i pracuje tylko do końca marca. Jedyny pozytyw, że będzie 4-miesieczna odprawa...
Mnie od porodu bolą stawy skokowe. Olewalam, ale ostatnio mam tak zesztywniałe, że pół dnia zajmuje mi rozruszanie ich na tyle, żeby móc w miarę normalnie chodzić, więc udałam się do lekarza i oczywiscie do wykluczenia rzs. Już nawet lekarka stwierdziła, że mój organizm mnie nie lubi, bo jak jeszcze ta choroba auto mi dojdzie, to już mam chyba komplet. Wyc mi się chce. Musiałam ostro narozrabiac w poprzednim wcieleniu, że takie kopy od życia teraz dostaję. Sorry za marudzenie, ale już mnie to wku.wia i musiałam się wygadać, a staremu nie chce jeszcze dokładać dzisiaj.
Mocno tulę i trzymam kciuki, żeby było ok [emoji110]

@StarAnia Jejku ale Wam się posypało [emoji20] Życzę rozwiązania wszystkich problemów [emoji8]

A ja mam nawał pokarmu [emoji16] której pomóc przy karmieniu?

Ogólnie odkąd chłopcy wrócili ze szkoły to ręce pełne roboty. Zaliczylismy pierwszą kąpiel, teraz cycujemy i sramy jednocześnie [emoji23]

A mi się rzuciła opryszczka wargowa [emoji35] Czy mogę posmarować zoviraxem?
A drugie pytanie to czy mogę wziąć no-spe forte bo mam takie bolące obkurczanie że aż dużo od bólu porodowego się nie różni [emoji26][emoji35]

reklama
@StarAnia Jejku ale Wam się posypało [emoji20] Życzę rozwiązania wszystkich problemów [emoji8]

A ja mam nawał pokarmu [emoji16] której pomóc przy karmieniu?

Ogólnie odkąd chłopcy wrócili ze szkoły to ręce pełne roboty. Zaliczylismy pierwszą kąpiel, teraz cycujemy i sramy jednocześnie [emoji23]

A mi się rzuciła opryszczka wargowa [emoji35] Czy mogę posmarować zoviraxem?
A drugie pytanie to czy mogę wziąć no-spe forte bo mam takie bolące obkurczanie że aż dużo od bólu porodowego się nie różni [emoji26][emoji35]
Możesz i możesz. Heviran doustnie też możesz. Plasterki compeed polecam, żeby dzidzi nie zarazić :)

Do góry