reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Też może być i niech nikt nikomu nie mawia że za wcześnie na SI
Wiesz co, ja np zauważyłam, że Miłosz jest niedostymulowany. Jak gadałam z moją doula, to doszlyśmy do wniosku, że to chyba przez krótkie parcie, bo on bardzo szybko wyszedł i nie zdążyło go tam podociskac porządnie. Tak jak mają dzieci po cc. Uwielbia być ściskany, dociskany (nie mylić ze spowijaniem, bo tego nienawidzi. Ale np jak go odkładam do łóżeczka, to muszę go przycisnąć rękami, wtedy odpływa :) także u nas obowiązkowo codziennie takie dość silne masaże i wydaje się być coraz lepiej

reklama
Kufa. Srajd będzie spał w leżaku. Ja pikole ile się namęczyliśmy. Szumienie cyc smok leżak drgania otulania a on czerwony drze się spazmatycznie... nie wyrobię jutro na ten patronaż chyba się doczołgam.... jestem WYCZERPANA
Jakbym słyszała siebie wczoraj. Uważaj, bo u mnie noc była najgorsza wtedy :/

Jakbym słyszała siebie wczoraj. Uważaj, bo u mnie noc była najgorsza wtedy :/
Mam świadomość że ta noc może być przesrana ale to świadomość będę pewnie ryczeć razem z nim może szlag mnie nie trafi...
Jedyne pocieszenie że po tym skoku zacznie się świadomie uśmiechać a to jest takie super u bezzębnych dzieci :)

Dziewczyny, nie wiem o co chodzi mojemu malemu. Jest glodny, chwile possie przy cycku, ale za chwile puszcza sutek i sie denerwuje. Szuka i szuka, wsadzi sutka do buzi ale nie ssie, zaraz znowu sie krzywi i wrzeszczy ze glodny i tak w kolko. Probuje roznych pozycji i w kazdej to samo. Wczesniej nie bylo takiego problemu, pieknie ssal, a od wczoraj cuduje przy cycku jak nie wiem :/

Dziewczyny, nie wiem o co chodzi mojemu malemu. Jest glodny, chwile possie przy cycku, ale za chwile puszcza sutek i sie denerwuje. Szuka i szuka, wsadzi sutka do buzi ale nie ssie, zaraz znowu sie krzywi i wrzeszczy ze glodny i tak w kolko. Probuje roznych pozycji i w kazdej to samo. Wczesniej nie bylo takiego problemu, pieknie ssal, a od wczoraj cuduje przy cycku jak nie wiem :/
Ile on teraz ma? Bo generalnie powodów może być kilka - za szybki wypływ pokarmu, dyskomfort wywołany perystaltyka jelit, potrzeba odbekniecia, skok rozwojowy, itd...

Dziewczyny jaki smoczek początkujący polecacie? Ja mam tommee tippee 0-6msc. Ale moja mała nie może go załapać [emoji53]

reklama
Ile on teraz ma? Bo generalnie powodów może być kilka - za szybki wypływ pokarmu, dyskomfort wywołany perystaltyka jelit, potrzeba odbekniecia, skok rozwojowy, itd...

Dzisiaj 12 dni. Odbekniecie na pewno nie, bo robi tak zanim w ogole zacznie jesc. Tak sie zastanawiam czy to wlasnie nie od brzuszka bo czesto sie prezy, ale tez nie zawsze. Jak tak dalej pojdzie zaczne chyba na noc odciagac mleko i dawac mu z butelki, bo juz nie wiem jak mu pomoc

Do góry