reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Moja wczoraj mało spalam w dzień, ale koło 21 płakała w sumie nie wiedziałam o co chodzi , myślę przez to że kupy nie zrobiła, ale jak udało mi się ja położyć o 21 to do 12 w nocy mi spała, później wstała i Karmilysmy to i kupka poszła w ruch , później karmienie miała o 3 i o 6 i teraz znowu śpi, a ja nie wiem czy mam wstawać czy też pospać, [emoji846]dzisiaj u nas ładna pogoda więc chce iść na spacer z mała, mąż dzisiaj dłużej w pracy jest więc nie mam co robić . Miłego dnia dziewczyny

reklama
Ja się chyba od razu na wątek listopadowy przeniosę, co tam na październik się będę pchać :D

A tak poważnie - to biorąc pod uwagę,że Zosia dziś 37,8 po przedszkolu ma, a u Szymka pojawiły się gile, to ja sobie naprawdę chcę na poród poczekać.

Powiedzcie mi - czy tylko ja jestem taka wybuchowa czy wszystkie tak w ciąży miały i to mija?
Ja w ostatnim tygodniu to Już nie umiałam się opanować..

Jutro. Tzn zobaczę co lekarz powie młodym i najwyżej będę jęczeć żeby zjechał dziś o ile to możliwe. Najgorsze ze ja z 38 już ledwie funkcjonuje a tu trzeba być odpowiedzialnym za trójkę chorych : dwójkę bo narazie mam nadzieje ze małemu nic nie jest. Dzwoniłam wczoraj do matki żeby przyjechała chociaż popilnowac małego jak z tamta do lekarza jechałam to miała pilniejsze sprawy. A siedzi i nic nie robi ... poprostu ma w dupie. Ja bym obcemu się starała ponoć a co dopiero córce
Ech szkoda gadać :/ tulę mocno, trójki bym za nic nie ogarnęła... W ogóle daremna jestem w ogarnianiu ostatnio. Stary mnie wkurza. Mam ochotę mu wybić zeby. Mówię mu, że ledwo zyje, że nie śpię, nie jem, a on "nooo ja też jestem niewyspany, bo też się przebudzam i to już nie jest taki PELNY sen". No jakbym strzeliła przez łeb! Jak i tak nie śpi, to niech zmienia pieluchy i buja - ja się prześpię! Grrrr
Dziewczyny, powiedzcie mi jak mam ubrać mała na spacer jak jest 20 stopni Na dworze , czapkę mam ubrać bo jest malutka czy nie muszę?
Ja wczoraj ubrałam pierwszy raz, przy 10 stopniach.

@dareczka1994 zrób tak jak ja, odpuść sobie to oczekiwanie, olej termin, co ma być to będzie, ja odpusciłam w niedzielę jeszcze jak poprzednio leżałam w szpitalu, w poniedziałek wyszłam a od środy tule swoją księzniczke [emoji5]Cudowny Mikuś [emoji7]

A drugie zdjęcie to tak jak bym widziała mnie i Bartka, też tak kładł rączki [emoji16][emoji16][emoji16]

U nas jak na razie wszystko ok oprócz tego że już jesteśmy bez ciuchów dla małej [emoji23][emoji23][emoji23] wczoraj takie smółki waliła że wszystko przeciekało i będę musiała zaopatrzyć się w pampersy 0, 1 są duże na nią.
Nocka jako tako tylko jak na dobowego noworodka skubana przerwy robi sobie dość długie między jednym spaniem a drugim. Teraz śpi i bawi się w pirata [emoji23][emoji16]tak jej czapula na oko zjechała[emoji23]Zobacz załącznik 902077
Mikiemu przez pierwsze 2 tygodnie też tak czapka zjeżdżała i też wołałam na niego pirat :-D

Dziewczyny, powiedzcie mi jak mam ubrać mała na spacer jak jest 20 stopni Na dworze , czapkę mam ubrać bo jest malutka czy nie muszę?
Mi polozna radzila, zeby z czapka patrzec czy jest wietrznie, jak jest w miare cieplo to nie trzeba, ale jak juz wieje do tego silniejszy wiaterek to zeby zalozyc, zwlaszcza jak maluszek lubi cieplo. No ale nie wiem, ile ludzi tyle opinii :p

A jak dziewczyny z wasza przemiana materii przy kp? Bo ja to chyba przez 9 miesiecy ciazy sie odzwyczailam, ze tak to moze wygladac, teraz to juz nie nadazam i praktycznie co zjem to zaraz przelatuje [emoji23][emoji23] moj organizm chyba zapomnial sie oczyscic przed porodem i teraz nadrabia [emoji23]

Hej.
Noc łaskawsza, spałam nawet. Miłosz kończy miesiąc, w nocy mnie olsnilo, że przecież jesteśmy w skoku rozwojowym, więc darcie papy jest uzasadnione. No to nic. Wiadro kawy i przetrwamy :)
Będzie lepiej. Musi.
IMG_20180927_074021.jpg
IMG_20180926_200750.jpg

Załączniki

• IMG_20180927_074021.jpg
    IMG_20180927_074021.jpg
    75,8 KB · Wyświetleń: 371
  • IMG_20180926_200750.jpg
    IMG_20180926_200750.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 370
reklama
Tylko że ja zawsze cieszyłam się z tego co mam! Ale jakoś ostatnio mi źle psychicznie że jakby mnie coś ciekawego w życiu ominęło że tylko dzieci dom aczkolwiek kocham. ich mocne i sprawdzam się w roli matki... Wczoraj pisałam do mojego M to odpisał mi ze musimy dać radę bo on musi pracować ma rację jakby poszedł na miejsce do pracy za marne 3000zl atom byśmy z głodu umarli i wtedy jazdy by były bo nawet na jakiś wyjazd nie było by nas stać ani nic odłożyć lub kupić wszystko za gotówkę jak do tej pory więc zaciskam zęby i lecę do przodu jeszcze auta mi brakuje mam nadzieję że wkoncu w tym tygodniu uda się je dokończyć naprawiac!!!!
Wiesz masz fajną rodzinkę. Czwórkę zajebistych dzieci. Pomocnego mądrego chłopa. Dom z podwórkiem. Jesteście zdrowi. Ba! Urodziłaś bliźnięta... to takie niepowszechne.
Co Cię ominęło? Kariera w jakimś kołchozie od 9 do oficjalnie 17? Bo poza tym to na wszystko jeszcze masz szanse.

Do góry