reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja wit d mam z pompką jejku moje 4 dziecko i pierwszy raz słyszę że od tej witaminy może dziecko boleć brzuch
No właśnie ja też mam takie z pompką. Ale dzisiaj zamiast Espumisanu podałam Floractin (miałam z próbek ze szpitala) i jakby lepiej było, więc i jutro wypróbujemy. Mam jeszcze w pogotowiu Delicol, ale to po konsultacji z lekarzem jutro, zobaczymy, co powie.

reklama
Dopowiem ze można zbadać poziom vit d. Badania z krwi coś około 50 zł. Tylko kto to będzie badał co chwile żeby sprawdzić czy nadal ma poziom wystarczający żeby przekazać dziecku ... no ale napewno nie zaszkodzi by matki tez brały. Ja tez robię jak Ty Aniu.
W ogóle nawet nie karmiące i nie tylko kobiety powinny przyjmować D3 szczególnie w okresach jesienno - zimowych.

Też biorę ten DoppelHerz Mama Aktiv Premium. Dziecku oprócz tego podaję wit. D 400j.Gratulacje :)
A sorry ja mam ten Mama Activ tam jest 299 mg DHA i 60 tabletek (po 2 dziennie) kosztuje niecałe 30zł no i ja do DoppelHerz mam generalnie zaufanie. Młody ma D-Vitum dla niemowląt 96 kapsułek za 20 parę zł. Chłopcom też kupuję D-Vitum 1000j. One są od 6rż.

Edit: 200 nie 299

Ostatnia edycja:
reklama
Gratulacje! Duża dziewczyna :D

Ja dziś byłam w mojej pracy, załatwić część papierologii. Stres miałam straszny, bo jak zaszłam w ciążę miałam duże spięcie z szefową. Było oschle, ale w granicach kultury. Zabrakło tylko gratulacji z jej strony... ;/
Oprócz, tego zaliczyliśmy zakupy z dziecmi, bo Werka potrzebowała nowych butów. Także trochę się nachodziłam. Szkoda, że mój tyłek nie rejestruje tego chodzenia. Jak gruba byłam, tak jestem, ani pół kilo nie zeszło od porodu :/Zobacz załącznik 899145
Co ty chcesz od tego tyłka? Mojego nie widziałaś. Dwa wielkie a co najgorsze płaskie zwiotczałe poślady...

Do góry