reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja normalnie moczyłam. Takie zalecenie dała mi pediatra. Żeby przy kąpieli porządnie umyć tam dookoła jakimś delikatnym mydłem i osuszyć, że wtedy szybciej odpada.Krew może się w niewielkich ilościach pojawiać, bo to tak, jak ze strupem. Jak trochę naruszysz to podkrwawia.
No widzisz a my dostalismy zalecenia na kartce ze szpitala zeby nie moczyc i tylko wietrzyc, a jezeli cos chcemy to tylk9 octanisept, ale tez nie koniecznie. Co lekarz to inna opinia widze

reklama
Pisałyście ostatnio o terminie miesiaczek. Ja miałam 8 grudnia i termin na 15.09 . Olkafasolka jak sytuacja? Mama7 a u Ciebie jak ?
Ja miałam ostatnią miesiączkę w wigilię 24 grudnia a 30 stycznia zrobiłam test ciążowy, 2 dni późno byłam u lekarza to był 4tc0d. Jeszcze nie było zarodka tylko sam pęcherzyk i kazał przyjść mi dopiero 28 lutego i już wg tego był 10tc. Serduszko biło jak ta lala [emoji16] wg OM i USG jest ten sam termin 30 września.

Witajcie kobiety,
Chcialam tylko pochwalic sie ze 09.09 o godz 0.07 am urodzilam slicznego chloczyka o wage 4.09kg (naleze do rodziny patyczakow 172cm wzrostu srednia waga 50kg) wiec bylo zaskoczenie
Porod blyskawiczny, calosc ok25min. Oczywiscie nie dostalam antybiotyku na gbs+ i jakikolwiek przeciwboli.
Odkrylam nowy sposob na indukcje porodu
O godzinie 17tej scigalam sie jeszcze wokol domu na hulajnodze ze starszym synkiem :) :) :) :) :)

Ja juz prawie w domu. Zatrzymalismy sie jeszcze w miescie bo chlop oswiadczyl iz nic nie ma w lodowce.
Ulka cale 100km sobie patrzyla w okno. Teraz zasnela jak mamy 15 km do domu :)
Powiem wam ze jestem troche zdezorientowana jak to zrobic zeby i dojsc do siebie, i zajmowac sie mala i jeszcze miec czas dla chlopcow.
Od dwoch tygodni sa to troche u jednej, to u drugiej babci albo z chlopem.
U mnie byli raz na pol godziny doslownie ale to jak na pato bylam. Na noworodki nie wpuszczaja ponizej 13rz
Najlepiej na spokojnie dziecie do łóżeczka bo na początku dużo śpi a w międzyczasie wupakowac się pogadać z hclopcamk itp ja też się obawiać bo na mnie trójka będzie czekać, ale cóż taka kolej rzeczy

Kurde już ciemnawo się robi Ehhhh jesień idzie

Witajcie kobiety,
Chcialam tylko pochwalic sie ze 09.09 o godz 0.07 am urodzilam slicznego chloczyka o wage 4.09kg (naleze do rodziny patyczakow 172cm wzrostu srednia waga 50kg) wiec bylo zaskoczenie
Porod blyskawiczny, calosc ok25min. Oczywiscie nie dostalam antybiotyku na gbs+ i jakikolwiek przeciwboli.
O godzinie 17tej scigalam sie jeszcze wokol domu na hulajnodze ze starszym synkiem :) :) :) :) :)
O proszę gratuluję

Witajcie kobiety,
Witaj @Ktosik_Cosik. Serdeczne gratulacje i kawał chłopa urodziłaś bo większość poniżej 3kg rodziła [emoji6] a jak ma na imię synek i fajnie by było pochwalić się pociechą [emoji6]

Ja miałam ostatnią miesiączkę w wigilię 24 grudnia a 30 stycznia zrobiłam test ciążowy, 2 dni późno byłam u lekarza to był 4tc0d. Jeszcze nie było zarodka tylko sam pęcherzyk i kazał przyjść mi dopiero 28 lutego i już wg tego był 10tc. Serduszko biło jak ta lala [emoji16] wg OM i USG jest ten sam termin 30 września.
U mnie ostatnia OM 23 grudzień, 22 stycznia pozytywny test (na dzień dziadka :D) , a zapłodnienie na pewno było 6 stycznia, bo mój za granicą pracował i przyjechał tylko na weekend ;P a cykle miałam zawsze nieregularne, a tutaj tak jakby owulacja idealnie w 14 dniu :-)

reklama
Do góry