reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Marcia, cheetah podziwiam za urodzenie takich klocuszkow ;) swoją mamę też, bo ja ważyłam 4,700kg. Myślałam że robią cc powyżej 4kg.
Tez o tym czesto slyszalam w internecie, o tych 4 kg. Myślę ze na zadanie kobiety nie było by z tym problemu. To tez kwestia genetyki. Moja mama urodzila brata powyzej 5 kg, mnie 4 kg, a i sama mała nie jestem, wiec się spodziewałam.

@GoJ a jaka różnica jest między starszym a średnim bo u mnie 6 lat więc może dlatego się nie biją bo mój starszy to kawał faceta, ma niespełna 15 lat a już 175cm wzrostu i waży więcej niż ja bo 80 kilo a młodszy to chuchro do niego [emoji23][emoji23][emoji23]
Rocznikami 2 lata... Młodszy to klocek starszy patyczak..

Teraz obaj bokserzy śpią a mnie wyć się chce. OK. Nie muszą się lubić. Ale serce mi pęka jak się tłuką... kłócą czy wyzywają...
No wiadomo dla nas matek nie jest to nic fajnego że dzieci się biją kłócą, ale wyrosną z tego i jako starsze i dorosłe dzieci będą żyć w zgodzie, a Tobie cierpliwości życzę [emoji8]

Lekarze przeważnie mówią że jeżeli kobieta rodzi drugie i kolejne dziecko że one wagowo są podobne do pierwszego, u mnie się sprawdziło Kamil 3440 a Bartek 3470 ale to nie oznacza że tak musi być w każdym przypadku.
U mnie córka 3000g, Miłek już 3670, także różnica spora. Przy czym ja mam 155 cm wzrostu i wąską miednice, także położna nie wierzyła aż do partych, że w ogóle urodzę [emoji14]

Muszę poszukać fizjoterapeuty dziecięcego, coś mi się widzi, że młody ma mocno wzmożone napięcie mięśni grzbietu :/
received_230031351193343.jpeg

Załączniki

• received_230031351193343.jpeg
    received_230031351193343.jpeg
    68,7 KB · Wyświetleń: 490
U mnie córka 3000g, Miłek już 3670, także różnica spora. Przy czym ja mam 155 cm wzrostu i wąską miednice, także położna nie wierzyła aż do partych, że w ogóle urodzę [emoji14]

Muszę poszukać fizjoterapeuty dziecięcego, coś mi się widzi, że młody ma mocno wzmożone napięcie mięśni grzbietu :/Zobacz załącznik 896103
O lol jak sztywno trzyma główkę że aż widać na zdjęciu [emoji44] faktycznie lepiej skonsultować z lekarzem który zna się na tym.

reklama

Muszę poszukać fizjoterapeuty dziecięcego, coś mi się widzi, że młody ma mocno wzmożone napięcie mięśni grzbietu :/Zobacz załącznik 896103
Kurde Mam to samo wrażenie co do Mikołaja... też się tak z brzucha podrywa! Tylko Miłek jest duży i łatwiej mu Bartek tak samo miał ale to była kwestia siły.... Miki niby silny ale taki ciupci że się martwię ;)

Do góry