reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Czyli mam pecha. Nie dość, że krwotok, skrzepy wielkości pięści wylatujące ze mnie przez tydzień, to teraz 11 dni po porodzie nadal regularna @. No ileż tam tego może być? :O

Ja tak miałam..
No wyboru nie mam, przecież korka sobie nie wsadzę :p Mam nadzieję, że potem czeka mnie przynajmniej MINIMUM rok bez okresu :p

No u mnie tak bylo:) i tego ci zyczę:)

O jejku nie pamiętam szczerze mówiąc ile czasu...

@StarAnia pytałaś o krwawienie
No ja sześć tyg po tamtych porodach. Czasem był dzień spokoju. Czasem takie brązowe plamienia jak na koniec okresu. Czasem znów krew. Potem tydz przerwy i okres. Nie karmiłam. Teraz dwa i pół tyg i podobnie sytuacja. Krew- plamienie - spokój i tak w koło. Gin mówi ze to jak najbardziej ok. A i karmie [emoji7][emoji7][emoji7]

Czyli mam pecha. Nie dość, że krwotok, skrzepy wielkości pięści wylatujące ze mnie przez tydzień, to teraz 11 dni po porodzie nadal regularna @. No ileż tam tego może być? :O

Ania a może skontroluj. Dużych skrzepów nie powinno być. I obfitych krwawień na tym etapie tez już raczej. Przynajmniej tak mówią gin których spotykam.

Oj, to moje znajome podostawały okres raz dwa, jeszcze w połogu. Jedna z tego co pamiętam w 3 czy 4 tygodniu po porodzie. A karmiła piersią.

To zależy jak często karmiła. Bo to że ktoś karmi nic nie mówi. Musi być częste karmienie bez np długich przerw nocnych.. u mnie okres wrócił jak przerwy nocne się wydłużyły.. jak ktoś karmi w dzień A w nocy szczęśliwy że dziecko śpi i nie daje cycka to niestety

To zależy jak często karmiła. Bo to że ktoś karmi nic nie mówi. Musi być częste karmienie bez np długich przerw nocnych.. u mnie okres wrócił jak przerwy nocne się wydłużyły.. jak ktoś karmi w dzień A w nocy szczęśliwy że dziecko śpi i nie daje cycka to niestety
A okres mi wrocil po 14 mc kp,.kiedy przerwa w dzien byla dluzej, niz 6 godzin☺ choc w 2-5 mc zycia maly w nocy duzo spal, i nie karmilam często

Ostatnia edycja:
reklama
Ania a może skontroluj. Dużych skrzepów nie powinno być. I obfitych krwawień na tym etapie tez już raczej. Przynajmniej tak mówią gin których spotykam.
Byłam wczoraj u gina. Skrzepy były jeszcze w szpitalu, bo 3 doby po porodzie tam coś było jeszcze nie tak - mialam rozwarcie na 4 cm i właśnie te skrzepy w drogach rodnych. Ale dostałam zastrzyk z oksy w tyłek i powylazilo już chyba wszystko. Szyjka zamknięta, wszystko cacy. Tylko czekac aż krwawienie ustanie :)

Do góry