reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

No tak. Bo w koncu konkretnie powiedzieli co i jak.
A nie jak do tej pory moj gin ze moze za tydzien a moze za dwa a moze jeszcze pozniej sie zobaczy.

Pytalam o cesarki tutaj.
Nie ma mozlowosci wykupienia jednoosobowej sali, i tak bede na takiej lezec zreszta.
Maz moze byc ze mna od 8:00 rano, na czas cesarki czeka w korytarzu, potem przez okno moze zobaczyc, lekarz pokaze i powie jaki stan i wtedy moze wrocic do mnie na sale.
Odwiedziny do 22:00
Pani prosila tylko zeby jak najmniej odwiedzajacych na raz bo to lepiej dla mnie i dziecka.
Przez 2 godziny leze na jednej sali bez ruchu.
Potem kolejne 2 godziny na poporodowej juz, tez bez ruchu. Potem mam sie w miare mozliwosci wiercic, krecic. Po 12h wstac trzeba do lazienki juz.
Przez ten czas gdy ja bez ruchu kluska bedzie na noworodkach. Beda donosic na karmienie do piersi i zabierac poki nie bede mogla sama sie nia zajac.
To tak ogolnie co sie dowiedzialam

To naprawdę dużo i dobrych info.
Mam nadzieję że spokojniejsza jesteś?

reklama
A ogóle remont CIĄGLE trwa.
Dziś S. podglądał. Biało. Drzwi zamontowane. A kolo z diaxem latał chyba listwy przypodłogowe ciął. Niech już skończą. Chce zadzwonić w pt. i w pn. klucze odebrać i choćbym miała na podłodze spać zjeżdżam stąd bo już nie da się wytrzymać...!
A Bartek co wtorki wf ma na basenie! Kacper ma duuuuużo godzin lekcyjnych. Wychowawczyni B. wygląda na fajną babkę. Młoda. Sympatyczna na pierwszy rzut oka. Także zobaczymy. Bartek póki co zadowolony. Myślałam że będzie bardziej stremowany. Ale mówi że mu przeszło jak wszedł do szkoły...

A ogóle remont CIĄGLE trwa.
Dziś S. podglądał. Biało. Drzwi zamontowane. A kolo z diaxem latał chyba listwy przypodłogowe ciął. Niech już skończą. Chce zadzwonić w pt. i w pn. klucze odebrać i choćbym miała na podłodze spać zjeżdżam stąd bo już nie da się wytrzymać...!
A Bartek co wtorki wf ma na basenie! Kacper ma duuuuużo godzin lekcyjnych. Wychowawczyni B. wygląda na fajną babkę. Młoda. Sympatyczna na pierwszy rzut oka. Także zobaczymy. Bartek póki co zadowolony. Myślałam że będzie bardziej stremowany. Ale mówi że mu przeszło jak wszedł do szkoły...
O to jeszcze przeprowadzka Was czeka?

I znów padłam po południu na godzinkę... jeszcze nie jestem w takiej formie jakbym sobie mogła życzyć. Dziś to w ogóle plecy na zmianę z brzuchem mnie męczą. Dobra idę przewietrzyć siebie i smroda przed kąpielą.... Coś mi marudzi. Chyba spodobały się spacerki. Cycki oba wydoił. Ma już dłuższe chwile kiedy nie śpi i nie je... ale za to się nudzi i marudzi menda.

reklama
Ja nadal leze na ginekologii wiec zajmuja sie mna lekarze z ginekologii, a nie patologii. Jakies nazwiska sa, ale nie wiem czy mam lekarza prowadzacego. Zgode na cc przyniosl mi do podpisania dr Skowyra. Mlody i sympatyczny. Sama nie wiem, kto mnie ciachnie i sie boje, oczywiscie.

Strach jest naturalny w tej sytuacji. Na pewno wszystko będzie dobrze i już niedługo będziesz tulić synka.. za 24godziny:)

Do góry